הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הראשון מאז 2002? גיוקרש בדרך להישג ענק

צפו: החלוץ השבדי האדיר של ספורטינג כבש רביעייה ומתקרב לנעל הזהב. המספרים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   28.04.25 - 10:44
Getting your Trinity Audio player ready...
מכונת שערים. ויקטור גיוקרש הבקיע אמש (ראשון) רביעייה במדי ספורטינג ליסבון מול בואבישטה והגיע למספר אסטרונומי של 50 שערים העונה בכל המסגרות.

עם 38 שערים בליגה חלוץ ספורטינג ליסבון עקף את מוחמד סלאח ומדורג ראשון בטבלת נעל הזהב של אירופה עם 57 נקודות בסך הכל (38 שערים כפול 1.5).

המספרים יוצאי הדופן של גיוקרש יכול לבשר בסוף העונה על הישג יוצא דופן, זאת מכיוון שהוא משחק בליגה הפורטוגלית שאינה נמנית על 5 הליגות הבכירות באירופה המקבלות ניקוד כפול על שעריהן.

כך למשל, מי שנמצאים אחרי גיוקרש ברשימה הם מוחמד סלאח (28 שערים, 56 נקודות), רוברט לבנדובסקי (25 שערים, 50 נקודות), הארי קיין (24 שערים, 48 נקודות) ומתיאו רטגי (24 שערים, 48 נקודות).

למעשה, השחקן האחרון שזכה בתואר שלא שיחק באחת מ-5 הליגות הבכירות היה מריו ז'ארדל, גם כן שחקנה של ספורטינג ליסבון, אי שם ב-2002 כשכבש 42 שערים. אותו ז'ארדל עשה זאת שוב גם ב-1999 במדי פורטו. השחקן היחידי שעשה זאת גם כן הוא הנריק לארסון בעונת 2000/01 במדי סלטיק.

בעקבות כמות הכיבושים האדירה שלו והיכולת הגבוהה שהוא מפגין בשנים האחרונות בליגה הפורטוגלית ובליגת האלופות, ויקטור גיוקרש צפוי להיות אחד המלפפונים החמים בעולם הכדורגל. לפי הדיווחים, כמה מהענקיות של אירופה מוכנות להציע עבורו סכומים גבוהים במיוחד, כאשר ארסנל כבר העבירה מסרים לפיהם תסכים לשלם 80 מיליון יורו בכדי להנחיתו בלונדון. גם קבוצות כמו ליברפול, ברצלונה ומנצ'סטר יונייטד, אותה מדריך מאמנו לשעבר רובן אמורים, מוזכרות כאפשרויות עבורו בעונה הבאה.