לאחר ניצחון בית מרשים בחמישי, מכבי בנות אשדוד מובילה 1:2 על הפועל ראשון לציון בסדרת גמר הפלייאוף בליגת העל לנשים ורחוקה ניצחון בודד מאליפות ראשונה מזה שבע שנים. שירה העליון רגילה למעמדים האלה ותמשיך להנהיג את הקבוצה שלה ומהצד השני זיו ארז שמוביל קבוצה צעירה של שחקניות מקומיות וינסה ללמד אותן להתמודד עם מצבי לחץ ועייפות אליהן הן לא רגילות.
האם העונה תסתיים הערב עם צלחת אליפות שביעית של אשדוד שתחגוג גם דאבל רביעי בהיסטוריה, או שמא ראשל"צ תצליח למשוך את הסדרה למשחק חמישי ואחרון על כל הקופה? התשובה, הערב (שני, 21:10, ישיר ב-5PLUS).
זיו ארז, מאמן ראשל"צ: "בשלב הזה של סדרה השחקניות יודעות שיש משחק הבא שהוא הכי חשוב. אז אין זמן ליפול. יש ניואנסים קטנים בין משחק למשחק הרוב תלוי כמובן בלבוא ולשחק את הכדורסל שלנו וגם כמובן בצד המנטלי של אנרגיה ואינטנסיביות".
עדן ציפל, קפטנית ראשל"צ: "זה לא נגמר. יש לנו סיכוי לשנות את המצב במשחק הקרוב ולפתוח את הסדרה מחדש שוב. לא הגענו עד לפה בטעות. עבדנו קשה היינו טובות מאוד ביחד ויש לנו הזדמנות להוכיח שוב שאנחנו מסוגלות.
במשחק הקרוב יהיו פחות הפתעות טקטיות יותר התאמות שלנו ותגובות שלנו לכל מיני מצבים שאשדוד שמות אותנו בהם במשחק. בסוף הכל בראש והכל מנטלי ובסופו של דבר המשחקים הם משחקים צמודים וסקור נמוך.
שתי הקבוצות עוצרות אחת את השניה אז פה נכנס העניין של מי שעושה את הדברים הקטנים יותר טוב תזכה. וכמובן התמודדות עם לחץ של גמר זה עניין מאוד גדול אבל אנחנו באות לתת באמת הכל ולנצח".
דור סער, קפטנית אשדוד: "מבחינתו כל משחק לגופו, ומה שהיה עד עכשיו זה לא משנה כי זה בעבר, אנחנו צריכות להגיע הכי מפוקסות ומרוכזות שאפשר, כי זה משחק על האליפות.
השנה אני גם הקפטנית וגם הרכזת של הקבוצה, אז יש לי תפקיד חשוב ומשמעותי להוביל אותה הכי גבוה שאפשר. אני צריכה להביא המון אנרגיות לוודא שכולנו נמצאות על אותו דף, ונעשה את הכל להביא את הניצחון.
אני חושבת שזה שילוב של טקטי ומנטלי, זה משחק של גמר, משחק של אליפות ואנחנו נעשה את הכל כדי להביא את זה לאשדוד".