הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בין הטכניון לאליפות העולם: סיפור מיוחד

מאיה הוכרמן-דרימר, סטונדטית למדעי המחשב ומטפסת בכירה: "ככל שהלחץ גובר, אני יותר יעילה"

נועם שפירא
נועם שפירא   28.04.25 - 14:30
Getting your Trinity Audio player ready...
בחצי גמר גביע העולם בפראג 2024. צילום: Vladek Zumr
בחצי גמר גביע העולם בפראג 2024. צילום: Vladek Zumr

מאיה הוכרמן-דרימר, סטודנטית בפקולטה למדעי המחשב ע"ש טאוב, היא אחת המטפסות הספורטיביות הטובות בישראל. בקיץ הקרוב היא תחלק את זמנה בין מבחנים, גביע העולם ואליפות העולם. הוכרמן-דרימר נכנסת לסמסטר השני שלה בטכניון זמן קצר אחרי שהתקבלה ל"סגל בכיר" ביחידה לספורט הישגי – הזרוע המקצועית של הוועד האולימפי בישראל, והיא מדורגת כיום כאחת המטפסות הטובות בישראל.

הקריירה שלה התחילה ב"קיר יואב" בחיפה בגיל 8, בחוג טיפוס שבו משתתפים ילדים רבים. רק מעטים מהם יגיעו להישגים כשלה.  טיפוס הוא ספורט ותיק שנכנס בשנת 2020 לאולימפיאדה תחת השם "טיפוס ספורטיבי". לטיפוס הספורטיבי כמה גירסאות: הובלה, ספיד ובולדרינג. מאיה החלה את דרכה ב"הובלה", הז'אנר המוכר לכולנו מקירות הטיפוס - טיפוס לגובה בעזרת חבל, כשהמטפס מאובטח בחבל שאת קצהו מחזיק מאבטח על הקרקע.

כבר בגיל 10 נכנסה מאיה לנבחרת של קיר יואב בהדרכת אור כהן, המאמנת אותה עד היום. בשלב מסוים נפתח ה"בולדר" בחיפה, ורבים מהמתאמנים עברו לנבחרת הבולדר. לדברי מאיה, "בולדרינג הוא סגנון שונה מהובלה. הוא דורש יותר כוח מתפרץ, קואורדינציה וטכניקה, כי כמות הצעדים מוגבלת ולכן הצעדים יותר קשים ומורכבים".

בגיל 16 הוצע לה לצאת לתחרות ראשונה בחו"ל, למרות ההתלבטות היא נענתה בחיוב. "בהתחלה לא אהבתי תחרויות וקצת דחפו אותי לזה. כשהוקמה נבחרת ישראל זה נהיה יותר טבעי להשתתף בתחרויות, גם בחו"ל וגם בליגה הלאומית שהוקמה. אני זוכרת שטסנו לאליפות אירופה לנוער והמשתתפים האירופיים ממש הופתעו מהרמה של הישראלים בענף. כיום המצב שונה מאוד. יש למטפסים הישראלים שם עולמי, ונבחרת הנוער שלנו (בנים עד גיל 17) מדורגת במקום הראשון באירופה".  

בצבא שרתה מאיה כספורטאית פעילה – הגדרה שאפשרה לה להמשיך להתאמן באופן סדיר. את השנתיים לאחר השחרור הקדישה לטיפוס כמטפסת וכמאמנת. "אני אוהבת לאמן, ומאמנת גם כיום, אבל רבים מאיתנו עושים את זה כדי לממן את הטיפוס. זה ספורט מאוד לא מסובסד, וכמעט כל המימון הוא פרטי. כיום, כשאני חלק מהסגל הבכיר ביחידה לספורט הישגי, יש לי קצת יותר תמיכה בהיבטים מסוימים".

השנה היא התחילה ללמוד בפקולטה למדעי המחשב ע"ש טאוב, הצטרפה לנבחרת הטיפוס של הטכניון, ובמקביל ללימודים היא מנהלת שגרת אימונים תובענית: חמישה אימונים בשבוע, ארבע שעות לאימון. "החוסן המנטלי שאתה רוכש בטיפוס בהחלט עוזר בלימודים, ויותר מזה – אני רואה שככל שהלחץ גובר, אני יותר יעילה. בערב אחרי הלימודים אני מגיעה לבולדר וגם שם נדרשת חשיבה, אבל מסוג אחר, ואני נהנית מאוד מהגיוון הזה".

כיום, בגיל 23, היא גרה במושב הבונים עם בן זוגה, כרמל רז רומאו, המאמן את נבחרת הטיפוס של הטכניון שבה גם היא חברה. כרמל בעצמו ספורטאי בנבחרת ישראל והם הכירו בגיל 16 בנבחרת הטיפוס של ה"בולדר". לדבריה, "הנבחרת גדלה בשנים האחרונות וכיום מתאמנים בה 20 סטודנטים. למרות שבתחרויות יש הפרדה מגדרית, האימונים מעורבים וזה מאוד נחמד".

בסמסטר הקרוב היא תאתגר את עצמה גם עם תחרויות בחו"ל. ברור לה שזה יחייב אותה להאריך את התואר, אבל אין לה ספק שזה שווה. ביוני 2025 היא תתחרה בסבב גביע העולם ובספטמבר – באליפות העולם בדרום קוריאה. בהצלחה, מאיה!