מכבי חיפה אמנם הגיעה למשחק אמש (שני) מול בית"ר ירושלים עם חצי סגל בעקבות פציעות רבות, אך ניצחה 1:2. המאמן ברק בכר הציב דגש בהכנה על ההיבט הטקטי, המשמעת, החזרה לעמדות ועל האגרסיביות.
שני השערים של הירוקים הגיעו בעקבות חטיפות כדור בחצי המגרש של היריבה, מה שהוביל לניצחון ראשון העונה של הירוקים מול קבוצה גדולה בליגה. בכר עצמו זכה לתשואות, כאשר במועדון אמרו כי "ההכנה הטקטית הייתה נהדרת. לא פשוט בלי כל כך הרבה שחקנים משמעותיים. הוא והצוות האמינו בשחקנים שהחזירו על הדשא. עשינו להם בית ספר טקטי".
בכר העניק לעמית ארזי את חולצת ההרכב, והאחרון החזיר לו בהופעה טובה ושקטה כאשר הוא נראה כמו שחקן שאפשר לבנות עליו בעתיד. עומר דהן נכנס כמחליף לראשונה מזה שלושה חודשים.
הירוקים עלו למשחק עם רביעיית שחקנים שגדלה במועדון ושלושה נוספים שעלו מהספסל. בקבוצה מקווים שהמגמה תמשך. הצוות המקצועי ציין את המגן הימני רועי אלימלך, שספג רגל עץ ובכל זאת שיחק עד הדקה ה-86.
קסנדר סברינה הבקיע בפעם החמישית העונה, כאשר שלושה משעריו הגיעו בפלייאוף העליון. למרות המחשבות על ויתור, הוא צפוי להמשיך בהתאם לחוזהו. "לקח לו זמן לפרוץ במדינה חדשה, בסגנון אחר ובמלחמה. יש לו הרבה כדורגל", אמרו בקבוצה.