$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ערוץ הספורט
אזור אישי
שלח טופס
ניוזלטר
ליגת החלומות
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
כדורסל
NBA
ענפים נוספים
VOD
תוצאות
שידורים
רכב
פודקאסטים
ראשי
ליגת העל
ליגה לאומית
נבחרת ישראל
גביע המדינה ווינר
גביע הטוטו
ליגת החלומות
ליגת העל לנוער
נבחרות צעירות
ליגות נמוכות
כדורגל נשים
ההרכב של המדינה
אלוף האלופים
ראשי
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה ספרדית
ליגה גרמנית
ליגה איטלקית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגיונרים
ליגה אוסטרית
יורו 2024
מונדיאל
מוק' מונדיאל דרא"מ
קופה אמריקה 2024
דקה אחרי דקה
ליגות נוספות
מצעדים ודירוגים
ליגת האומות
הליגה הסרבית
ליגת ה- MLS
הליגה הסעודית
העברות
יורו 2023 עד גיל 21
אליפות אפריקה 2023
ליגה יוונית
ראשי
ליגת העל
יורוליג
גביע ווינר
נבחרות ישראל
ליגת האלופות
יורוקאפ
אתנה נשים
ליגה לאומית
אליפות העולם 2023
נבחרת העתודה
גביע המדינה
ליגיונרים
ליגות נוספות
אליפות אירופה 2022
הליגה הבלקנית Delasport
ראשי
דני אבדיה ב-NBA
תוצאות
סטט' אישית
שחקנים
טבלאות מזרח/מערב
NBA ID
ראשי
אולימפיאדת פריז 2024
ישראל חזקה - גאווה ישראלית
MMA
טניס
ג'ודו
כדוריד
כדורעף
אולימפאדת החורף 2022
אמנויות לחימה
המתחם הלבן
ספורט נשים
המגזין האולימפי
אתלטיקה
אופניים
שחייה
שייט
התעמלות
חידונים
בובה של לילה
גיימינג
5TALKS
ענפים אחרים
ספורט מוטורי
רגעי שיא בספורט
ספורט אמריקאי
הפראלימפיים - שיקום בתנועה
ראשי
ראשי
ראשי
ראשי
חדשות ושמועות
מבחני רכב
תכניות "עולם הרכב"
צרכנות רכב
רכב חשמלי וטכנולוגיות ירוקות
משפט וביטוח
ספורט מוטורי
סבב פורמולה 1
דו גלגלי
מתגלגל ברשת
4X4, טיולים ופנאי
תשתיות ותחבורה
5 דברים
מעלות טובות
מילון הבטיחות הגדול
ראשי
עולים לרגל
הנוסע המתמיד
ספיקנ'רול - כדורסל ישראלי
פודקאסט ה-NBA
יורוסטפ-פוד
הפודקאסט האולימפי
רדיו אזורי - כדורגל איטלקי
שלושת האריות
סטרץ' פוד
חדר החדשות
חמש אישי
הגשה ראשונה - פודקאסט הטניס
גברים בטייץ
פוטבול מונדיאל
ספורט ירושלמי
ערוץ הספורט
פריז 2024
וידאו פריז 2024
גולדן בוי: ראיון עם דוגלופיאט לאחר הזכייה בזהב
טקס הנעילה: לינוי אשרם נכנסת עם הדגל
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:
mako
"איזה רגליים, אני אוכל אותן": חוקר נאשם שהטריד מינית מתלוננת
26.11.24
משרד התרבות הפרואני מנסה לברר את זהותה של התיירת שפיזרה אפר של בן אדם במאצ'ו פיצ'ו
25.11.24
זה נגמר: אחרי שנה וחצי - שחר חיון נפרדת
25.11.24
הרשימה המתעדכנת: כל חברות התעופה שביטלו הגעה לישראל
25.11.24
עיניים למטרה: סרגיי ריכטר חולם לפגוע בריו
השינויים בניקוד בקליעה לא גורמים לידיים שלו לרעוד, גם לא הצפיפות בצמרת העולמית והקרדיט המועט לענף. 4 שנים אחרי שפספס גמר אולימפי בגלל נקודה, סרגיי ריכטר חוזר לבמה המרכזית, אבל הפעם הוא מתכוון לפגוע בול: "אתאכזב אם אחזור מריו בלי מדליה"
אופיר גולן
08.08.16 - 14:15
תגיות:
ריו 2016
Getting your
Trinity Audio
player ready...
סרגיי ריכטר. דרוך ומוכן לקראת האולימפיאדה (גיל סימקוביץ')
סרגיי ריכטר לא מחפש כותרות, לא מחפש לחתום למעריצות ברחוב וגם לא קוקטיילים או הרמות כוסית. ריכטר מחפש רק לירות לעבר המטרה, כמה שיותר מדויק, כמה שיותר טוב. מדובר בספורטאי בכל רמ"ח איבריו, שמייצג את ישראל ומתחרה ברמה העולמית הגבוהה מאז 2009. היום הקלע בן ה-27, ינוקא במונחי הקליעה עולמית, מגיע לבגרות - הופעה שניה במשחקים האולימפיים.
מלונדון לריו
לפני ארבע שנים במשחקים האולימפיים בלונדון סרגיי ריכטר זכה לטעום לראשונה את עוצמת האירוע. ריכטר אמנם הגיע אחרי שהשיג לא מעט תוצאות מרשימות במהלך הקמפיין האולימפי, אך עדיין לא בלט על הרדאר התקשורתי ולא נכלל בין השמות המובילים ברשימת המועמדים שכללה את לי קורזיץ, אריק זאבי ואלכס שטילוב. בפועל, הקלע האולימפי רשם את אחד ההישגים הבולטים והמרשימים של ספורטאי ישראלי בלונדון 2012. ריכטר דורג במקום התשיעי בירי ברובה אוויר מ-10 מטרים לאחר שפספס בנקודה אחת בלבד את הכרטיס לגמר אולימפי מפתיע מאוד מבחינתו. אז זה נחשב כאמור להישג מעולה, אך כיום הוא ודאי לא יתנחם בתוצאה כזו.
היום, 4 שנים אחרי ההישג הנהדר בלונדון ואחרי שהשלים מחזור אולימפי קשוח עם אימונים מפרכים ומאבק קשה על הקווטה לריו, ריכטר חוזר לזירה האולימפית עם מטרה ברורה - להתברג בין שמיניית הקלעים הטובים בעולם בירי ברובה אוויר מ-10 מטרים. אגב, ריכטר עצמו לא חושש להצהיר שהמטרה היא לעלות על הפודיום. "לחזור מריו ללא מדליה זו אכזבה ואני לא חושש להגיד את זה", אמר הקלע במגזין האולימפי לפני מספר חודשים.
ריכטר גם חוזר שוב ושוב על המנטרה לפיה המשחקים הקודמים היו רק שכר לימוד ושכעת עלינו לצפות ממנו ליותר, הרבה יותר. "לונדון הייתה השיעור וריו היא המבחן", אמר לאחר שהבטיח את מקומו במשלחת בזכות מדליית ארד במשחקים האירופיים בבאקו, "קיבלתי הרבה ניסיון ב-2012, עכשיו אני יודע לאן אני נוסע, איך זה ייראה ומה אני צריך לעשות".
סוחב את הענף על הגב
ריכטר סוחב את ענף הקליעה על גבו במשך ארבע השנים האחרונות, בהן רשם כמה הישגים יפים מאוד. ב-2013 הוא רשם את ההישג הגדול ביותר שלו, כאשר הוכתר לאלוף אירופה בירי ברובה אוויר מ-10 מטרים, המקצה החזק שלו. הישג זה שווה ערך להישג הגדול בקריירה - מדליית זהב עם שיא עולם לנוער בתחרות גביע העולם היוקרתית של מינכן ב-2009.
הקלע גם חתום על כמה הצלחות בסבב גביע העולם בשנים האחרונות, כאשר במחזור האולימפי האחרון קטף 4 מדליות בסבב גביע העולם, אחת מכסף ושלוש נוספות מארד, כולל בתחרות גביע העולם בבאקו ב-2016. לרשימה הזו חייבים להוסיף את מדליית הארד מהמשחקים האירופיים.
חשוב להדגיש כי ההישגים הללו הם לא ערובה להצלחה. ברמות הגבוהות הללו, הישגים קודמים לא נותנים שום דבר, כל תחרות מתחילה מאפס. בוריס פולק, אחד מגדולי הקלעים של ישראל בכל הזמנים, זכה ב-1994 במדליית זהב באליפות העולם בקליעה בירי ברובה אוויר מ-10 מ', אך באטלנטה 1996, שנתיים לאחר מכן, לא היה קרוב למדליה וסיים רק במקום ה-33.
ואם זה לא מספיק, אז ב-2012 ההתאחדות העולמית טרפה את הקלפים. ב-2012 פער של נקודה בקליעה נחשב לפער קטן, אך כיום, לאחר שינוי שיטת הניקוד, שמעניקה אפשרות להשיג עד 10.9 נקודות לכל כדור ולא 10.0, נקודה יכולה להיות הפער שבין מקום ראשון ומדליית זהב לבין מקום 20, הרחק מהשמיניה הראשונה שעולה לפיינל. "כולם יהיו לחוצים וכולם יתרגשו", סיפר ריכטר במגזין האולימפי.
ענף להשקעה
לדעתי, הקליעה הוא הענף הכי אנדרייטד שלנו. לא מושקעים בו מספיק משאבים, אין תוכניות מקיפות לפיתוח עתודה, בעלות פרופיל תקשורתי גבוה, שבו אפשר להציג אופק לספורטאים לטווח ארוך. ריכטר, בין אם יצליח היום או לא, צריך להיות חוד החנית של הענף גם בארבע השנים הבאות. צריך ואפשר להשקיע הרבה סביבו ולבנות נבחרת קלעים חזקה במגוון התחומים הקיימים במתכונת האולימפית.
ישראל שולחת קלעים למשחקים אולימפיים מאז הרגע שבו עלתה על המפה בהלסינקי 1952. הגיע הזמן להבין את הפוטנציאל העצום בענף הזה, לחשוף אותו ליותר אנשים, להגדיל את המאגר הקיים ולטפח אותו.
בניגוד לג'ודו, להתעמלות ולענפים אולימפיים רבים נוספים, אליפות העולם בקליעה לא נערכת מדי שנה אלא רק פעם בארבע שנים. זה מקשה עוד יותר על סרגיי ריכטר והענף לקבל את החשיפה התקשורתית המגיעה לו ולקבל את התמיכה הראויה מהספונסרים. הישג בלתי נשכח היום במטווח האולימפי בריו יציב את ריכטר ואת הענף בתודעה הציבורית, מקום בו הוא היה צריך להיות כבר ב-2009.
האופטימיות והנחישות של ריכטר מזכירות את אלה של אלכס שטילוב, שערב פתיחת המשחקים האולימפיים לא חשש להצהיר כי הכוונה שלו היא לזכות במדליה אולימפית בריו. אמנם במקרה של שטילוב המציאות טפחה על פניו עם מעידה מרגיזה במוקדמות תרגיל הקרקע, אך נותר רק לקוות כי האופטימיות של ריכטר תתחלף בחיוך ובשאגות שמחה. נהוג לומר שכדאי לנו לכוון לירח, כי אם נפספס אולי נפגע בכמה כוכבים. במקרה של ריכטר, הוא גם באמת יכול לפגוע בו.