$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שיא עולם לא אנושי להושו. גם האוסטרליות שברו שיא

השחיינית ההונגריה קיזזה יותר מ-2 שניות מהשיא ב-400 מעורב ועצרה את השעון על 4:26.36 דק', בדרך לזכייה במדליה אולימפית ראשונה. האוזיס ניצחו במקצה השליחות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   07.08.16 - 05:04

תגיות: שחייה

Getting your Trinity Audio player ready...

בווידאו: שיא העולם המדהים של הושו
בריכת השחייה ממשיכה להיות מוקד עניין ודרמות במשחקים האולימפיים. אחרי שיא העולם שקבע אדם פיטי במהלך מקצה המוקדמות של 100 מטרים חזה, הגיעו הגמרים, שהראו שהיה שווה לחכות. התוצאה של הבריטי הייתה רק יריית הפתיחה למה שהתרחש בהמשך. 

קטינקה הושו ההונגריה בת ה-27 הדהימה את העולם והראתה יכולות על אנושיות, כשניפצה את השיא הקיים ב-400 מ' מעורב ביותר מ-2 שניות (!) בדרך לזכייה במדליית ראשונה בקריירה שלה. אם חשבתם שזה יהיה השיא היחיד שנראה בבריכת השחייה ביום הראשון, אז כדאי שתחשבו שוב.

השליחות האוסטרליות שברו את השיא של עצמן וקבעו עולם חדש במקצה 100X4 חופשי נשים. בכך, נחתם היום הראשון בבריכת השחייה עם 3 שיאי עולם, במה שהראה שיש לנו למה לצפות לקראת ההמשך.


400 מטרים מעורב נשים
מדליית זהב:
קטינישקה הושו (הונגריה)
מדליית כסף: מדליין דירדו (ארה"ב)
מדליית ארד: מיריה בלמונטה (ספרד)

השם קטינקה הושו מוכר לחובבי השחייה. ההונגריה, עבורה זו הייתה ההופעה הרביעית במשחקים האולימפיים תמיד הייתה קרובה לזכייה במדליה, אבל פספסה ברגע האמת. בגיל 27 הושו החליטה שהגיע זמן לשים סוף לאכזבות, והיא עשתה זאת בדרך הכי גדולה שיכולה להיות.

במקצה שנראה כמעט ולא אנושי, קטניקה הושו, שמכונה "אשת הברזל", הצדיקה את הכינוי שלה. ההונגריה השאירה אבק למתחרותיה, רשמה זמן מדהים של 4:26.36 דקות ב-400 מ' מעורב אישי וריסקה את שיא העולם הנוכחי. השחיינית בת ה-27 הקדימה ביותר מ-2 שניות את התוצאה של האלופה האולימפי הקודמת, יה שיוון, מלונדון 2012, שעמד על 4:28.43 דקות, וסיפקה תוצאה שקשה יהיה לשבור בשנים הקרובות.

מדליין דירדו, שרשמה תוצאה נהדרת של 4:31:15 דקות לא חשבה שהתוצאה תספיק לה רק למדליית הכסף, בעוד מיריה בלמונטה הספרדיה זכתה במדליית ארד כשעצרה את השעון על 4:32.39 דקות.

100X4 חופשי נשים
מדליית זהב: אוסטרליה
מדליית כסף: ארה"ב
מדליית ארד: קנדה

אחרי השיא של הושו, נבחרת השליחות של אוסטרליה קיבלה השראה ורצתה לשבור שיא עולם משל עצמה. האוזיס היו המועמדות המובילות לזכייה בזהב בזכות האחיות קייט וברונטה קמפבל, ועמדו בציפיות עם שיא עולם חדש. האמריקאיות ניסו לאתגר, אך היתרון האיכותי של הנציגות מארץ הקנגורו בא לידי ביטוי בפוטו פיניש, בדרך לניצחון יוקרתי.

נבחרת אוסטרליה שברה את השיא של עצמה, וקבעה שיא עולם חדש עם תוצאה של 3:30.65, שלוש עשיריות יותר מהשיא הקודם שלה. האחיות קמפבל, רשמו ציון דרך היסטורי במשחקים האולימפי, כשהפכו לאחים הראשונים שזוכים במדליית זהב על הבמה הגדולה מכולן.

מדובר במדלית זהב שנייה לאוסטרלים בבריכה בריו, כבר כפול ממה שהשיגו בלונדון, במה שמרמז על התהליך החיובי שעובר על מצב השחייה במדינה. נבחרת ארצות הברית עם קייטי לדקי, סיימה במקום השני עם 3:31.89 שסידרו לה מדליית כסף, והשאירו את האמריקאים ללא מדליות זהב ביום הראשון בבריכת השחייה. קנדה זכתה במדליית ארד עם זמן של 3:32.89 דקות.

בווידאו: נבחרת השליחות של אוסטרליה שוברת שיא עולם ב-100X4 חופשי

400 מטרים מעורב גברים
מדליית זהב: קסווקה האגינו (יפן).
מדליית כסף: צ'ייס קאליש (ארה"ב).
מדליית ארד: דאיה סטו (יפן).

מקצה הגמר הראשון שיצא לדרך היה ה-400 מטרים מעורב, כששמונת השחיינים לא הצליחו לשבור את שיא העולם של מייקל פלפס, שעמד על 4:03.84 דקות, שנקבע במשחקים האולימפיים בבייג'ין ב-2008. צ'ייס קאליש האמריקני היה הפייבוריט לנצח לאחר שהעפיל לגמר עם זמן של 4:08.12 דקות. 

יחד עם זאת, לקוסוקה האגינו היו תוכניות אחרות. היפני הוכיח עליונות והשיג את התוצאה השלישית בטיבה בהיסטוריה ( 4:06:05 דקות), במה שסידר לו מדליית זהב יוקרתית. קאליש המאוכזב סיים 4:06.75 את מקצה הגמר, בעוד דאיה סטו היפני רשם הישג מבחינתו כשזכה במדליית הארד היוקרתית בזכות זמן מצוין של 4:09.71.
מדובר בפעם הראשונה מאז המשחקים האולימפיים ברצלונה 1992, במשך חמש תחרויות שונות, ששחיין שאינו אמריקאי, זוכה בזהב במקצה זה.

בווידאו: האגינו מקדים את קאליש וזוכה בזהב

400 מטרים חופשי גברים
מדליית זהב: מק הורטון (אוסטרליה)
מדליית כסף: בו סון יאנג (סין)
מדליית ארד: גבריאל דאטי (איטליה)

חילופי הדורות במקצה זה באו לידי ביטוי גם במשחקים האולימפיים. בו סון יאנג, האלוף מאולימפיאדת לונדון, קיווה לשמור על התואר שלו. יחד עם זאת, יאנג ידע שהפייבוריט לזכות הוא אלוף העולם מק הורטון.

האוסטרלי פתח בצורה צולעת, אך הצליח לרשום קאמבק מרשים בדרך לפוטו פיניש צמוד, בו הצליח לסיים כמנצח בזכות זמן נהדר של 3:41.55 דקות, במה שסידר לו זכייה במדליית זהב. הסיני שסיים ב-3:41.68 דקות, הסתפק רק במדליית כסף, בעוד גבריאל דאטי האיטלקי זכה בארד בזכות זמן של 3:43.49 דקות
. גם הפעם שיאו של פאול בידרמן הגרמני, שרשם 3:40.07 שניות אי שם ב-2009 נשמר.

בווידאו: הורטון זוכה בזהב בתום פוטו פיניש צמוד

חצי גמר 100 מטרים פרפר נשים
עוד מקצה שהיה הלילה הוא חצי גמר הנשים, בה שרה שסטרם, אלופת אירופה, שיאנית העולם הנוכחית במשחה ל-50 מטר פרפר ובמשחה ל-100 מטר פרפר, הוכיחה שוב את העליונות במקצה. השוודית רשמה שיא אולימפי כשרשמה זמן נהדר של 55.84 שניות, ובכך ניפצה את השיא של דנה ולמר מלונדון 2012. בגמר היא תתחרה על מדליית הזהב מול דנה וולמר האמריקנית הצטרפה אליה, וכן פני אולקסיאק הצעירה מקנדה סיימה את המקצה ב-56.73 שניות.

חצי גמר 100 מטרים חזה גברים
אחרי שקבע שיא עולם במוקדמות, אדם פיטי  עלה לגמר מקצה ה-100 מטר חזה, אך הסתפק בתוצאה צנועה יחסית של 57.62 שניות, שבע עשיריות פחות מהשיא שקבע רק כמה שעות קודם לכן. מדובר רק בתוצאה השניה בטיבה בהיסטוריה, במה שרמז שוב על מה שהבריטי מתכנן לקראת הגמר במקצה זה. אל פיטי הצטרפו קודי מילר וקמרון ואן דר בורג, שינסו לתת פייט על הזהב.

בווידאו: שרה שסטרם קובעת שיא אולימפי חדש