$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בעקבות גאקפו: השחקנים שהשתדרגו במונדיאל

מחאמס ועד באג'יו - הכדורגלנים ש"עשו אקזיט" אחרי הגביע העולמי

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   27.12.22 - 11:22
Getting your Trinity Audio player ready...
(getty)
(getty)

שעות אחדות לאחר שניצחה עוד משחק במסגרת הליגה, ליברפול הדהימה את אוהדיה: אמש (שני), היא הודיעה על החתמתו של קודי גאקפו, חלוצה של פ.ס.וו בן ה-23, ואמורה לצרף אותו בחלון ההעברות החורפי, שייפתח בעוד מספר ימים. גאקפו אמנם הצליח לא מעט במדי קבוצתו ההולנדית, אבל ברור לכולם שמה שבאמת פתח את התיאבון לליברפול - היתה ההצלחה שלו בגביע העולמי.

הולנד אמנם לא הגיעה רחוק מדי במונדיאל (היא הודחה ברבע הגמר ע"י אלופת העולם ארגנטינה), אבל גאקפו ללא ספק הותיר חותם - עם שלושה שערים ויכולת טובה מאוד בכל המשחקים. וגאקפו הוא לא הראשון שניצל את המונדיאל על מנת להשתדרג; לעשות "אקזיט" אחרי הופעה טובה על הבמה הכי גדולה בעולם, כדי לשפר עמדות - ולעבור לקבוצה גדולה יותר. לרגל ההעברה, הנה כמה דוגמאות מהעבר.

חאמס רודריגס (ממונאקו לריאל מדריד) - 2014
הקשר הקולומביאני, מוכשר ככל שיהיה, היה שם די אלמוני עד משחקי גביע העולם בברזיל - אבל שם, הוא פרץ. הוא לא רק סיים כמלך השערים של הטורניר (6 כיבושים), הוא גם כבש - ככל הנראה - את השער הכי זכור מהטורניר. אותה בעיטה מהאוויר, מחוץ לרחבה, נגד אורוגוואי.

מיד אחרי המונדיאל, ריאל מדריד החתימה אותו תמורת 75 מיליון יורו. כמה מיד? קולומביה הודחה ע"י ברזיל ברבע הגמר ב-4 ביולי, וב-22 ביולי (18 ימים בלבד לאחר מכן) הוא כבר הפך לשחקן של הבלאנקוס.

ההימור על חאמס, בדיעבד, לא היה מהמוצלחים - בעונה הראשונה שלו הוא אמנם סיים עם 17 שערים ב-46 הופעות בכל המסגרות, אבל הנתונים הלכו ודעכו עם השנים. משם, הוא עבר לבאיירן מינכן, אברטון, אל רייאן מקטאר - והיום משחק באולימפיאקוס היוונית, אי שם בין מרסלו לדורון ליידנר.

אנחל די מריה (מבנפיקה לריאל מדריד) - 2010
התמונה של "האטרייה" דומע לאחר הזכייה בגביע העולמי, סוף סוף, עם ארגנטינה - תהיה אחת התמונות שניקח איתנו מקטאר. אבל היחסים של די מריה והמונדיאל התחילו עוד במונדיאל בדרום אפריקה; ארגנטינה עם מראדונה על הקווים אמנם הודחה בבושת פנים עם תבוסה 4:0 מול גרמניה ברבע הגמר, אבל די מריה משך לא מעט עיניים - והאימפריה הספרדית השקיעה עליו כ-25 מיליון יורו.

והאמת היא שהשידוך, שנמשך ארבע שנים, היה מוצלח למדי מבחינת ריאל; די מריה זכה עם ריאל באליפות, בשני גביעים ובליגת האלופות בשנת 2014. בהמשך, הוא שיחק עונה אחת במנצ'סטר יונייטד, עוד שבע עונות בפריס סאן ז'רמן - וכיום הוא משחק ביובנטוס האיטלקית.

עלי דאי (מארמיניה בילפלד לבאיירן מינכן) - 1998
מי שנחשב לגדול שחקני איראן, הגיע למונדיאל בצרפת כשחקן אלמוני יחסית - והוא אמנם לא כבש במסגרת הגביע העולמי בנבחרת איראן, אבל ההופעה שלו היתה מספיקה כדי להשתדרג בתוך הכדורגל הגרמני. דאי, ששיחק בקבוצה מליגת המשנה, עבר לבאיירן מינכן תמורת סכום המוערך ב-2.25 מיליון יורו.

בדיעבד, השידוך לא ממש צלח - והוא עבר תוך שנה אחת להרטה ברלין. שלוש שנים לא טובות הוא העביר בבירה הגרמנית, עד שעבר לאל שבאב מאיחוד האמירויות - וחזר לאיראן לסיים את הקריירה.

רוברטו באג'יו (מפיורנטינה ליובנטוס) - 1990
ארבע שנים אחר כך, באג'יו הפך לסמל לאכזבה - כשהחטיא את הפנדל הגורלי עבור נבחרת איטליה, בגמר מול ברזיל. אבל במונדיאל שאותו איטליה אירחה, ב-1990, באג'יו נחשב להבטחה - היו לו שני שערים במונדיאל, כשהיה בן 23, והוא הצליח בעיקר הודות לשיתוף הפעולה עם סלבטורה "טוטו" סקילאצ'י (שהיה מלך השערים של הטורניר).

איטליה הגיעה עד חצי הגמר, שם הודחה ע"י ארגנטינה. אחרי הטורניר, יובנטוס היתה זו שניצלה את המצב - ושילמה 8 מיליון ליש"ט תמורת החלוץ, במה שהיה שיא ההעברות על כדורגלן עד אז. באג'יו המשיך לאחר מכן לקריירה מצליחה, כיכב בעוד שני מונדיאלים עם איטליה, זכה באליפות עם יובנטוס ומילאן, ונחשב לאחד השחקנים הטובים של דורו.

גיאורג'י חאג'י - 1990 ו-1994 - האיש שהשתדרג פעמיים
ככל הנראה, גדול כדורגלני רומניה בכל הזמנים הוכיח שהכל זה עניין של טיימינג: בשני משחקי הגביע העולמי, חאג'י התעלה - והצליח למנף את הכישרון. באיטליה 1990 הוא עזר לרומניה להגיע לשמינית הגמר, ומיד לאחר מכן הוא עבר לריאל מדריד - ששילמה 3.5 מיליון יורו לסטיאווה בוקרשט על מנת להחתים אותו.

ארבע שנים אחר כך, הוא הגיע להישג גדול עוד יותר עם נבחרת רומניה - כשעלה איתה לרבע הגמר, והפסיד רק בפנדלים לשבדיה. חאג'י כבש שלושה שערים בטורניר, ואחריו - ברצלונה שילמה 2 מיליון ליש"ט לברשיה האיטלקית, אז המעסיקה שלו, כדי להחתים אותו. כך הצליח, בזכות המונדיאל, לשחק בשניים מהמועדונים הגדולים בעולם.