לכתבות נוספות באתר שוונג לחצו כאן
דמיינו לרגע את התמונה הבאה: אתם יוצאים מנטפים אל העיר אילת בריצה, ואז נגלה לנגד עיניכם המפרץ היפהפה כולו בשיא תפארתו. אהבתם? רוצים להתחרות במקצה חצי מרתון שאין דומה לו בישראל? אז מקצה החצי בצ'אלנג' ישראמן הוא בדיוק עבורכם.
רוצים להירשם לחצי המרתון בצ'אלנג' ישראמן? לחצו כאן
צ'אלנג' ישראמן הוא אחד מאירועי הספורט העוצמתיים והחווייתיים בישראל - עם מקצי טריאתלון למרחק חצי איש ברזל ואיש ברזל מלא. כ-2,000 ספורטאים וספורטאיות מגיעים לאילת ונהנים מאווירה מיוחדת שאין בשום אירוע ספורט בישראל ובעולם.
גם השנה, בדומה לאשתקד, הוחלט לתת לספורטאיות וספורטאים נוספים, כאלה שאין באמתחתם את שלושת המקצועות (שחייה, רכיבה וריצה), אלא מעדיפים רק את השליש האחרון של הטריאתלון. התוצאה - מקצה חצי מרתון לרצים בלבד, שיוזנק ב-31 בינואר 2025.
מי שזכה להזדמנות הזו בשנה שעברה והפך אותה לזכייה במקום הראשון במקצה הוא שלום אזולאי. אזולאי נולד באילת, גדל באילת, הוא מכיר כל עלייה וירידה בעיר הדרומית והוא התחרה כמה וכמה פעמים בישראמן מאז שהחל להתחרות בענף הטריאתלון לפני כ-12 שנים. לכן אולי עבור רבים זה גם היה טבעי שהוא סיים בשנה שעברה במקום הראשון של מקצה חצי המרתון בזמן של 1:25 שעות.
שלום אזולאי בסיום | צילום: צלמי שוונג
"בעברי הייתי רץ בתחרויות ובגיל 13 בערך כבר הגעתי לשלב שיכולתי להיות חלק מנבחרת ישראל באתלטיקה", נזכר אזולאי, "אבל לא רציתי, מה שהתברר בסוף כטעות חיי. בגיל 40, אחרי שלא הייתי פעיל תקופה ארוכה, התחלתי לסבול מכאבים חזקים בבטן שלא ידעתי מה המקור שלהם. אחרי שעברתי כמה וכמה בדיקות במשך חודשים, הרופא אמר לי 'תתחיל לעשות ספורט וזה יעבור'. וזה מה שקרה. שיניתי את התזונה שלי, התחלתי לרוץ 6-5 ק"מ, ולאט לאט העליתי את המרחק עד שהגעתי ל-25 ק"מ".
"בנקודה הזו פגש אותי המאמן מני קיסלסי, ביקש שאצטרף לקבוצה שלו והשאר היסטוריה. הגעתי לריצה בעקבות בעיה רפואית והיא שיפרה לי את החיים. אילולא הכאבים והצורך בבדיקות, לא יודע אם הייתי יכול לרוץ, והיום, בגיל 52, אני בכושר טוב יותר מהכושר שבו הייתי בגיל 14".
אחרי שהתאמן תקופה מסוימת גם אצל שוקי סרויה, חבר אזולאי לרועי זוארץ – טריאתלט נבחרת ישראל וסגן אלוף מקצה חצי איש הברזל בצ'אלנג' ישראמן, שהפך למאמנו. אזולאי מתאר שזוארץ "הוציא ממני עוד יכולות שלא הצלחתי להוציא מעצמי כשלא הייתי איתו". וההצלחה הזו הגיעה, בין השאר, עם הזכייה במקצה חצי המרתון בצ'אלנג' ישראמן.
"זו הייתה חוויה יוצאת דופן", נזכר אזולאי, "שנה שעברה הרגשתי מדהים. זה היה לי חסר בישראמן, האפשרות הזו לקחת חלק בתחרות גם לאנשים נוספים שלא רק רוכבים או שוחים. כל התחרות הובלתי, רצתי ברמה הטקטית, כי רציתי לנצח וידעתי שאם אפתח פער בירידה ואז אוריד את הקצב אסיים ראשון והיה כיף. צ'אלנג' ישראמן זו חוויה בלתי נגמרת".
מי שזכתה במקום הראשון במקצה הנשים בשנה שעברה בחצי המרתון היא אביב שוסטר פולג, מאמנת ריצה והבעלים של מועדון הריצה שוסטארס. גם השנה היא תרוץ בצ'אלנג' ישראמן, אבל הפעם כחלק משלשה. "אעשה את אותו המסלול אבל בפורמט שונה", צוחקת שוסטר פולג, "התחרות שנה שעברה הייתה יחסית ספונטנית עבורי. יש לי חברים, אנשי ברזל, שרצו שאלווה אותם בחלק מהמסלול והציעו שאצטרף אליהם לחדר. הגעתי ופתאום ראיתי שיש את מקצה חצי המרתון".
אביב שוסטר פולג רצה בישראמן | צילום: צלמי שוונג
"זה התאים לי לתכנית האימונים, יש לי רגליים חזקות, ידעתי שזו תהיה יציאה מאזור הנוחות שלי בגלל החום, וריצה באמצע היום כשאני רצה לרוב בארבע ובחמש בבוקר. אבל אמרתי לעצמי נעשה ויהיה מה שיהיה".
ובסוף זה היה שלך.
"עמדתי על קו הזינוק עם רצות שדיברו על הקצבים המהירים שלהן ואני אמרתי שארוץ איך שאני יודעת. ניהלתי את הירידה באופן מתון ונכון, הגעתי למטה וראיתי שמלא רצים עוברים להליכה כי הם לא ניהלו את זה נכון. והמשכתי לרוץ וראיתי שאני עוקפת רצה, ואז עוד אחת, ואמרתי לעצמי שהן היו הראשונות ופתאום אין אישה לפניי. לבסוף ניצחתי את המקצה בזמן של 1:39 שעות. בסך הכל היה לי ממש כיף".
ולא רצית לנסות להגן על התואר?
"זו הייתה הפעם הראשונה שלי בסופ"ש של צ'אלנג' ישראמן וזו הייתה חוויה מדהימה. אתה מקבל אדרנלין גם אם אתה לא עושה שם כלום רק מלראות את כל הטריאתלטים. לא היה לי אכפת להגן על התואר, אבל נוצרה הזדמנות לעשות שלשה וזו גם חוויה נחמדה. אז אמרתי שאבוא ואנסה אותה".
שימו לב שמספר המקומות מוגבל ל-300 נרשמים בלבד, אז אם גם אתם רוצים להרגיש חלק מאירוע ענק בלי הצורך להיכנס למים או לעלות על האופניים - חצי המרתון בצ'אלנג' ישראמן הוא בשבילכם.
לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן