"אופנת הג'יפונים" קראו לזה פעם, ומאז, לא אופנה ולא חולפת, לכל יצרנית יש ארסנל של כמה קרוסאוברים בפורטפוליו, לחלקן אפילו כמה דגמים באותה הקטגוריה. הג'יפונים / קרוסאוברים / SUV או כל שם אחר שתבחרו, כבשו את לב הנהגים ברכבי העולם – אולי זו תחושת ההרפתקנות והחופש ואולי זו תחושת הביטחון בישיבה הגבוהה ובגודל
לכן, כה מתבקש שהפעם בחרנו ב"עולם הרכב" לאתר 5 ג'יפונים קטנים, בתקציב של עד 60 אלף שקל, כשכל אחד מהם מציג ייחודיות משלו ותוכלו למצוא את זה שתתחברו אליו, בין אם בפן השימושיות או בפן הביצועים למשל, וכן, גם כאלה עם יכולת שטח מסוימת.
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!
נציין כי הרכבים שנדגמו וטווח המחיר המקסימלי מבוססי מודעות יד שנייה אינטרנטיים והינם עדכניים למועד פרסום הכתבה, כמובן נזכיר שרכבים ישנים או כאלו עם קילומטרז' גבוה ידרשו תשומת לב ולעיתים עלולים להפתיע בתיקון יקר, ולכן חשוב לבדוק היטב את הרכבים ולבחור את זה שטופל באופן שוטף, עפ"י הוראות היצרן ולא חסכו ממנו אהבה, זאת על פני רכב משנתון מתקדם יותר שהוזנח – "מה שזול עולה ביותר". ואלו הם חמשת הג'יפונים הקטנים:
יונדאי קונה - הביצועיסטית
יונדאי קונה
שנתון: 2018
מנוע: 1.6 טורבו בנזין, 177 כ"ס
תיבה: כפולת מצמדים, 7 הילוכים
צריכת דלק יצרן: 16.1 ק"מ לליטר
הקונה בדור הראשון הציגה עיצוב מוחצן משהו שהגיע בשילוב למנוע חזק וביצועים מצוינים (7.5 שניות ל-100 קמ"ש) שאתגרו לא פעם את גרסאות ההנעה הקדמית. רשימת האבזור היא מהמכובדות ברשימה כאן ומערכות הבטיחות מתקדמות יותר, כולל תיקון סטייה מנתיב והתרעת תנועה חוצה מאחור. גרסת ההנעה הכפולה לא נועדה לשטח אלא לשם אחיזת כביש טובה יותר, ואם תקפצו כמה שנים (ובתקציב) תוכלו למצוא גם את הגרסאות ההיברידיות החסכוניות.
מאזדה CX-3
שנתון: 2018
מנוע: 2.0 בנזין, 156 כ"ס
תיבה: אוטומטית, 6 הילוכים
צריכת דלק יצרן: 16.4 ק"מ לליטר
הגרסה הג'יפונית של מאזדה 2 הפופולרית, פופולרית לא פחות ממנה ונהנית מעיצוב אלגנטי מבחוץ ומבפנים והנדסת אנוש מצוינת, בהתאם לרמת הגימור איכות החומרים מעבירה תחושת פרימיום ("פיור וויט" בעלת ריפודי העור הבהיר) וגם הביצועים טובים לאור מנוע גדול יחסית ברכב קטן. מצד שני, המרווח מאחור לא ממש מצטיין וגם תא המטען קטן יחסית, אך תמצאו כאן בלימת חירום והתרעת סטייה מנתיב ורשימת אבזור נאה.
מיצובישי ASX
שנתון: 2018
מנוע: 2.0 ליטר בנזין, 150 כ"ס
תיבה: רציפה
צריכת דלק יצרן: 11.3 ק"מ לליטר
מיצובישי ASX נחת לראשונה בישראל ב-2017, אך כבר אז הוא היה דגם וותיק, מאוד, שהוצג כבר 7 שנים קודם לכן והספיק לעבור שתי מתיחות פנים. יתרונו נעוץ במידותיו, כך שהוא גדול משאר הג'יפונים הקטנים וקטן מאלו הקומפקטיים הממוצעים. בנוסף, הוא כולל מערכות בטיחות מתקדמות (בלימת חירום, התרעת סטייה מנתיב ואורות גבוהים אוטומטיים). אם התקציב שלכם מאפשר, מתיחת הפנים העדכנית הגיעה בסוף 2019 (דגמי 2020) והיא כבר מציעה עיצוב מודרני יותר ועוד קצת אבזור כמו מסך מולטימדיה גדול יותר ("8 לעומת "7) ותאורת לד.
מאזדה CX-3 - ה“יוקרתית“
מיצובישי ASX - המרווח
ניסאן ג'וק
שנתון: 2018
מנוע: 1.6 ליטר בנזין, 117 כ"ס
תיבה: רציפה
צריכת דלק יצרן: 15.8 ק"מ לליטר
למרות המראה שלא כל אחד או אחת יתחברו אליו, ניסאן ג'וק הוא אחד הג'יפונים הפופולריים בישראל ושווק כאן מאז 2010 ובמשך עשור, כאשר מ-2015 הגיעה מתיחת הפנים שלו שדאגה לסידור תא המטען מחדש, מה שהגדיל את הנפח מ-251 ליטר ל-354 ליטר שימושיים יותר, גם החישוקים גדלו מ-"17 ל-"18 ונוספה מערכת מולטימדיה מקורית וצנועה ("5.8), ועוד פרטי אבזור כגון גג שמש ומצלמת רוורס. הג'וק בדור זה נחשב לאמין ומבוקש מאוד, למרות חסרונותיו המוכרים בדמות המרווח מאחור.
סוזוקי ויטרה
שנתון: 2018
מנוע: 1.6 ליטר בנזין, 119 כ"ס
תיבה: אוטומטית, 6 הילוכים
צריכת דלק יצרן: 12.5 ק"מ לליטר
סוזוקי ויטרה בדור בעידן הנוכחי הוא כבר ממש לא רכב שטח, אלא כזה שנכנע לאווירת ה"פנאי". העיצוב בהחלט ג'יפוני והאווירה בתא הנוסעים בסיסית יחסית, כאשר מערכת המולטימדיה בהתקנה מקומית גדולה ומשדרגת את האווירה. גרסת ה-GLX מציע אבזור בסיסי ואם התקציב שלכם מאפשר זאת, לגרסת ה-GLXV אבזור מכובד יותר, כך שלא תרגישו שחסכו עליכם, וגם תזכו להנעה כפולה ויכולת שטח שתיקח אתכם קצת יותר רחוק בטיולים.
ניסאן ג`וק - המעוצב
סוזוקי ויטרה - תוכל להגיע קצת יותר רחוק בשטח