כשרואים את התמונות והסרטונים מאיצטדיון וינטר המוזנח כל כך, אי אפשר להישאר אדישים. ניסינו לבדוק לעומק, מדוע איצטדיון שהוקם ב-1980 עומד כפיל לבן כבר שנתיים.
מי שאמורה להיות בעלת הבית היא קבוצת הכח מכבי רמת גן. זאת קבוצה שהייתה מהטובות בליגה בשנות ה-60 וה-70, עם שחקני כדורגל מצויינים כמו יהודה שהרבני, צ'יקו פרקש, משה יחיאל, רוני שורוק, אשר מסינג והשוער מיכאל לופא קדוש ז"ל ועוד רבים וטובים, אשר זכתה בשתי אליפויות ב-1965 וב-1973 ובשני גביעים ב-1969 וב-1971, אז הקבוצה שיחקה במגרש הקטן "גלי גיל" ליד בורסת היהלומים בר"ג.
כעת, עיריית רמת גן הגישה תביעה נגד מכבי רמת גן ודורשת את סילוקה המיידי מהאצטדיון. במכתב התביעה נכתב בין היתר: "הנתבעת 1, אגודה למען מכבי רמת גן (להלן: "העמותה"), מחזיקה בפועל בחלק מהמקרקעין מכח הסכם חכירת משנה שנחתם עמה ב-30.12.1972, בתקופה שבה העירייה הייתה החוכרת הראשית של המקרקעין מהמדינה. במסגרת ההסכם, התחייבה העירייה להקים על חשבונה אצטדיון כדורגל בחלק מהמקרקעין, הידוע כ'אצטדיון וינטר' ואכן עמדה בכך. על פי ההסכם, העמותה התחייבה לעשות שימוש באצטדיון אך ורק למטרת מגרש כדורגל ופעילויות ספורט".
"העמותה משמשת כנאמן על האצטדיון מכח ההסכם, ומחויבות מכח חובת נאמנות זו, לשמור על מצב הנכס ולפעול לשיפורו והתאמתו לצורכי הציבור כמו גם להיות אחראית על השימוש בו. בהתאם לכך, ניתן היה לצפות מהעמותה להשקיע משאבים ניכרים בפיתוח האצטדיון ושדרוג תשתיותיו, כדי לממש את ייעודו כמוקד לפעילוות ספורטיבית. ההסכם הופר במשך תקופה ארוכה על ידי העמותה, בכך שנמנעה מלקיים את מטרות ההסכם, הזניחה את האצטדיון, ביצעה בו בנייה בלתי חוקית, השכירה אותו לצדדי ג' לצרכים מסחריים שאינם תואמים את ייעודו, ואפרה, במעשה או במחדל, לגורמים פליליים להשתמש בו. בעקבות הפרות יסודיות ומתמשכות אלו, לא נותרה לעירייה ברירה אלא להודיעה לעמותה על ביטול ההסכם, ולדרוש לקבל בחזרה את החזקה באצטדיון".
כך נראה אצטדיון וינטר (צילום: דודי לוי)
גרסת 2025