(התמונה באדיבות הפועל פ"ת)
הפועל פתח תקוה, יחד עם הספונסר הראשי של המועדון, קבוצת הנדל"ן העסקי מבנה, היו גאים לארח אתמול (שני) 50 בני משפחות של חללי האירוע הטראגי במגרש הכדורגל במג'דל שמס, בו נהרגו 12 ילדים ונפצעו עוד 34.
בני המשפחה, שהגיעו למשחק מהצפון הרחוק, התארחו בתא ה-VIP שלנו, ו-18 אחים שכולים מתוכם ליוו את שחקני הקבוצות אמש בעלייה למגרש, כאשר כל אח או אחות החזיקו את תמונת אחיהם המנוח. הרגע בו אלפי אוהדים כחולים מחאו כפיים במשך דקות ארוכות לעיניי המשפחות השכולות - היה מסר חזק של תקווה, שלום ואחדות.
המועדון כחלק מהתמיכה בעמותת "12 הכוכבים של מג'דל שמס", מאמין בכוחו של הספורט לרפא, לאחות ולחבר. הספורט מעניק לילדים כלים של הצלחה, כוח וביטחון – לא רק על הדשא, אלא גם בלב החיים. סמנכ"לית השיווק של קבוצת מבנה, יעל פרי, העניקה לאחים השכולים שי מיוחד – מתנה צנועה שמביעה את אהבתנו, תמיכתנו והאמונה שלנו בעתידם.
"בשם קבוצת הפועל 'מבנה' פתח תקווה וקבוצת הנדל"ן "מבנה", אנו שולחים לכם ברכת תמיכה ואהבה גדולה", אמרה פרי לאחים והאחיות השכולים. "היום, כשהלב שלנו איתכם, אנו רוצים להנציח את זכרם של 12 האהובים שהלכו מאיתנו באסון, ולהביע את מחויבותנו להמשיך את הדרך שלהם - דרך של כוח ואמונה. הקשר שלנו, שצמח מתוך כבוד הדדי ואכפתיות, מדגיש את הערכים המשותפים שבין קהילתנו לעדה הדרוזית. הכאב והזיכרון מחברים אותנו יותר ויותר, ויחד אנו פועלים למען קירוב לבבות, שיתוף פעולה ועתיד טוב יותר לכולנו.
כחלק מהתמיכה שלנו בעמותת "12 הכוכבים של מג'דל שמס", אנו מאמינים בכוחו של הספורט והחינוך להעניק לכם את הכלים להצליח ולהגשים את חלומותיכם. אתם לא לבד במסע הזה, כל אחד ואחת מכם הוא חלק מהכוח המשותף של כולנו. אתם לא רק משחקים על מגרש הכדורגל, אלא גם במגרש של החיים, בו כולנו לוקחים חלק בהנצחתם ובחיזוק הערכים שהשאירו אחריהם".
מנכ"ל הפועל הפועל פ"ת, טים פלוטקין, אמר: "אמש קיימנו טקס לזכרם של 12 הילדים שנהרגו באירוע הקשה במגד'ל שמס – טרגדיה שאי אפשר לתפוס. מועדון הפועל 'מבנה' פתח תקוה מבקש לעמוד לצד המשפחות השכולות והקהילה הדרוזית כולה, שהיא חלק חשוב ובלתי נפרד מהחברה הישראלית, ולומר בקול ברור – אנחנו זוכרים, אנחנו משתתפים בצערכם, ואנחנו מחבקים אתכם. לכדורגל יש כוח עצום וייחודי – לחבר בין אנשים, לעורר תקווה, וליצר אחדות גם ברגעים הכי כואבים. אנחנו רואים בזכות הזו, כמועדון עם קהל רחב ומסור, להשתמש בבמה שניתנה לנו כדי להנציח את זכר הקורבנות, להזכיר את שמותיהם, ולעמוד כתף אל כתף עם מי שחווים אובדן כל כך גדול. נמשיך לפעול מתוך אחריות חברתית וערכית – גם מעבר לקווים של המגרש".