הפועל תל אביב עשתה צעד גדול לעבר היורוליג כאשר העפילה לגמר היורוקאפ, אך במקביל למאמצי הזכייה במפעל האדומים עובדים על כניסה ליורוליג גם מאחורי הקלעים.
על פי דיווחים באירופה, עופר ינאי והפועל פנו באופן רשמי להנהלת היורוליג בבקשה לקבל רישיון לשלוש שנים במפעל.
כידוע, 12 קבוצות (ללא צסק"א) שיושבות בהנהלת המפעל, כולל מכבי ת"א, מחזיקות ברישיון A, שמבטיח השתתפות קבועה במפעל. מלבדן, הנהלת היורוליג יכולה לחלק רישיונות ארוכי טווח לקבוצות שבהן היא רואה פוטנציאל, כאשר על פי הדיווחים באירופה הכוכב האדום, פרטיזן בלגרד ובולוניה עשויות לקבל רישיונות מסוג זה.
רק לאחרונה דיבר נשיא פרטיזן על התנאים להשגת הרישיון כאשר ביקר בחריפות את התנאים הכלכליים שהיורוליג הציבה במטרה להגיע להסכם המתגבש בין הצדדים, אך עוד קודם גם טען שהמועדון שלו "מרחק נגיעה מהשגת חוזה רב שנתי" במפעל. האם גם הפועל תקבל שיריון מסוג זה ותבטיח את השתתפותה במפעל בשנים הקרובות? התשובות בקרוב.
כמה זה עולה ומי מתחרה?
ב'באסקטניוז' דיווחו בימים האחרונים כי כל קבוצה שמגישה בקשה לרישוי לליגה לשלוש שנים, תהיה מחויבת לשלם 5 מיליון יורו (1.7 מיליון לעונה). בנוסף, ביורוליג קבעו סטנדרט לפיו יהיה ניתן לנהל משא ומתן על הסכום, כשיתכן כי קבוצות בעלות תקציב דל יותר יצליחו להשיג רישוי במחיר נמוך מ-5 מיליון יורו.
פריז ואלבה ברלין הן בין השמות שהוזכרו כקבוצות שעשויות לפתוח במשא ומתן שכזה בניסיון להשיג רישוי במחיר נמוך יותר. בהמשך הדיווח הוזכר גם כי הצעות לרישוי לשלוש שנים הוגשו לא רק לפרטיזן, הכוכב האדום בלגרד ובולוניה (כפי שהיה ידוע עד כה), אלא גם למונאקו, פריז אלבה וקבוצות נוספות.
בנוגע לישראליות, דווח כי קבוצות שלא נמצאות במפעל צפויות להגיש הצעות, ביניהן כאמור הפועל ת"א, הפועל ירושלים וגם ולנסיה ודובאי. לגבי האחרונה, מלבד העובדה כי הבעלים של בולוניה, מסימו זאנטי, הצהיר כי תשתתף בעונה הבאה, המרדף שלה אחרי שחקנים בולטים מקרב אותה מאוד לליגה הטובה ביבשת, כשרק חסר האישור הרשמי שיצטרך להתקבל לאחר ישיבות בעלות הליגה.
אם פרוייקט ה-NBA באירופה לא ישפיע על מבנה היורוליג, כוונת היורוליג כרגע היא להגדיל את הליגה ל-20 קבוצות כבר בעונה הבאה - 12 בעלי המניות (מתוך 13, כשצסק"א מושעית), שבע קבוצות נוספות עם רישוי לשלוש שנים (או חמש כמו דובאי) והזוכה ביורוקאפ. בכל אופן, ההחלטה בנוגע להרחבת הליגה עוד לא סופית ובעלות הליגה יצטרכו למצוא פתרון ללוח הזמנים הצפוף שעלול להיכפות במקרה כזה.