ביום שאחרי פסילתו של אוסיין בולט, שעוררה הדים רבים ברחבי העולם, נכנסה אליפות העולם ה-13 באתלטיקה בדאייגו ליומה השלישי, כאשר במרכז תשומת הלב עמד אוסקר פיסטוריוס. האצן קטוע הרגליים מדרום אפריקה, שמשתמש בפרוטזות מסיבי פחמן, זינק למקצה השלישי בחצי הגמר במטרה לסיים בין שני הראשונים ולהדהים את עולם האתלטיקה פעם נוספת, אך סיים במקום השמיני בחצי הגמר (קבע 46.19 שניות). ועדיין, מדובר בהיסטוריה. חושבים שזה סיפור גדול? דיירון רובלס זכה בזהב ב-110 מ' משוכות, אבל נפסל כשעה אחרי הריצה בגלל שחדר למסלול של ליו שיאנג הסיני. כרמליטה ג'יטר ביססה את השליטה שלה בספרינט וניצחה בריצת ה-100 מ' לנשים.
110 מטרים משוכות
לשיאן העולם והאלוף האולימפי, דיירון רובלס, נותר עוד דבר אחד להשיג אחרי שבאליפות העולם לפני שנתיים הוא נפצע בחצי הגמר ואיבד ופרש. היום כבר נראה היה שהוא השלים את הטרבל האישי שלו. הקובני חצה ראשון את קו הסיום בגמר ל-110 מטרים משוכות עם 13.14 שניות, אך כעבור כשעה הוחלט לפסול את השיאן הקובני בטענה שיצא מהמסלול ופגע בליו שיאנג, שרץ לידו. טרגדיה אמיתית עבור רובלס, ששולט בענף יחד עם שיאנג ואוליבר בשנים האחרונות. מי שהרוויח מההפקר הוא ג'ייסון ריצ'רדסון האמריקני, שהפך למעשה לאלוף העולם עם 13.16 שניות. שיאנג השתדרג למדליית הכסף. דייויד אוליבר, שקבע בתחילת העונה 12.94 שניות, סבל מחודשיים אחרונים חלשים במיוחד והסתפק במקום החמישי בריצה ורביעי לאחר פסילתו של רובלס.
100 מטרים נשים
בשנתיים האחרונות השליטה של כרמליטה ג'טר בריצה ל-100 מטרים היא מדהימה. ג'טר, שכבר קבעה 10.64 שניות, זינקה יוצא מן הכלל ונאבקה ראש בראש בשלי אן פרייזר מג'מייקה. ב-20 המטרים האחרונים ג'טר העבירה הילוך וניצחה עם 10.91 שניות ברוח לא קלה של 1.4- מטרים בשנייה. האמריקנית עצרה את השעון על 10.90 שניות והקדימה ב-7 מאיות את ורוניקה קמפבל בראון, שזינקה רע מאוד (0.234), אבל הצליחה לסגור בפיניש נהדר.
ההפתעה של הגמר הייתה קלי אן בפטיסט שעצרה את השעון על 10.98 שניות והקדימה במאית אחת בלבד את האלופה האולימפית ואלופת העולם היוצאת פרייזר. קירון סטיוארט, סגנית אלופת העולם, איכזבה כשסיימה רק במקום השישי הכללי עם 11.15 שניות. ג'טר תנסה להשלים דאבל כשתתחרה גם ב-200 מטרים.
400 מ' גברים
בגיל 11 חודשים עבר פיסטוריוס ניתוח קטיעה לאחר שנולד ללא עצם השוקית. הוא החל להשתתף בתחרויות בינ"ל בגיל 20 ב-2007 במטרה להעפיל למשחקים האולימפיים בבייג'ין, אך התאחדות האתלטיקה העולמית לא הסכימה לאתלט מדרום אפריקה להתחרות בטענה שהפרוטזות מעניקות לו יתרון לא הוגן. פיסטוריוס ערער לבית הדין העליון לספורט וניצח, אבל לא הספיק לקבוע את המינימום למשחקים האולימפיים והסתפק במשחקים הפראלימפיים. לאחרונה קבע 45.07 שניות והשיג את הקריטריון לאליפות העולם ולמשחקים האולימפיים בלונדון 2012. השתתפותו בלונדון מותנית במעבר הקריטריונים הדרום אפריקאים.
לשון מריט, האלוף האולימפי ואלוף העולם ב-400 מטרים, העפיל לגמר עם 44.77 שניות. האמריקני חזר לאחרונה מהשעיה בת 21 חודשים, לאחר שבדמו נמצאו חומרים אסורים (נטל חומר לשיפור הגברא, לטענתו, ולא דיווח על כך). אלוף אירופה, קווין בורלה הבלגי, עלה גם הוא לגמר עם 45.02 שניות, כמו גם אחיו התאום ז'ונתן בורלה. קיראני ג'יימס מגרנאדה הוא ללא ספק הדבר הבא באתלטיקה. האצן הצעיר טייל לניצחון במקצה מספר 2 עם 45.20 שניות, כאשר במטרים האחרונים כבר עבר להליכה (מזכיר מישהו?). גם ג'רמיין גונסאלס הג'מייקני עלה לגמר.
קפיצה במוט גברים
רנו לאבילני היה הפייבוריט הברור לזכייה במדליית הזהב בקפיצה במוט. גם במהלך היום היה נראה שהוא יקח לאחר שעבר בקלילות מרשימה גובה של 5.75 מטרים. אבל לפולני פאבל ווייצ'קובסקי ולקובני לזארו בורגס היו תוכניות אחרות. השניים עברו בהמשך גובה מרשים של 5.90 מטרים, שיא אישי עבור שניהם. לאבילני, שעבר 5.85 מ', ניסה להשוות את התוצאה אך פסל שלוש פעמים והיה נראה מאוכזב במיוחד. הקרב נותר בין הפולני לקובני, אך שניהם פסלו 3 פעמים בגובה של 5.95 מ'. מדליית הזהב הלכה לבורצ'קובסקי שעבר 5.90 בניסיון השני, בעוד שבורגס עשה זאת בניסיון האחרון. ההפסד של לאבילני מצטרף לשורה של סנסציות באליפות העולם יחד עם הפסילות של אוסיין בולט וכריסטין אוהורוגו.
יידוי פטיש גברים
קוג'י מורופושי מיפן הוא אלוף העולם החדש ביידוי פטיש. מורופושי השליך את הפטיש למרחק של 81.24 מטרים בניסיון השלישי וגם שחזר את אותה תוצאה בדיוק בניסיון החמישי. כריסטיאן פארש ההונגרי סיים במקום השני בהפרש של 6 ס"מ בלבד, 81.18 מטרים. האלוף האולימפי ואלוף העולם היוצא, פרימוז' קוזמוס מסלובניה זכה במדליית הארד עם 79.39 מטרים.
400 מטרים נשים
מדליית זהב לבוצואנה. אמאנטל מונטשו סיימה עונה מדהימה מבחינתה עם ניצחון דרמטי בריצה ל-400 מטרים. מונטשו עצרה את השעון על 49.56 שניות, שברה את שיאה האישי והקדימה בשלוש מאיות בלבד את אליסון פליקס האמריקנית (49.59 שניות, שיא אישי). האתלטית מבוצואנה הגיעה ראשונה לישורת האחרונה ונאבקה ראש בראש עם פליקס, שנגסה ונגסה ביתרון, אך חסרו לה כמה מטרים בסיום. אנסטסיה קרפצ'ינסקאיה מרוסיה קטפה את הארד עם 50.24 שניות. סאניה ריצ'רדס רוס נפרדה מהתואר העולמי בו זכתה בברלין, כשסיימה שביעית עם 51.32 שניות בלבד.
הדיפת כדור ברזל נשים
ואלרי אדאמס מניו זילנד המשיכה בשליטה האבסולוטית שלה בענף עם מדליית זהב מרשימה בקוריאה. אדאמס הדפה את כדור הברזל בניסיון האחרון שלה למרחק מדהים של 21.24 מטרים, ובכך הישוותה את שיא התחרות שהושג ב-1987 על ידי נטליה ליסובסקאיה מברית המועצות. נאדזיה אוסטאפצ'וק מבלארוס סיימה שניה עם 20.05 מ' בלבד. ג'יליאן וויליאמס האמריקנית הפתיעה עם מדליית הארד (20.02 מ').
ההצהרה של בולט
יממה אחרי הפסילה שהרעידה את הספורט העולמי, אוסיין בולט שיחרר הצהרה מיוחדת. "דבר ראשון אני רוצה לברך את חברי לנבחרת יוהאן בלייק ואת שאר האתלטים שזכו במדליות", אמר הג'מייקני שאיבד את התואר ב-100 מטרים. על הפסילה אמר: "ברור שאני מאוד מאוכזב מכך שלא הצלחתי להגן על התואר שלי בגלל פסילה. הרגשתי טוב במקצים המוקדמים והתכוננתי לתת הופעה טובה בגמר. עבדתי קשה כדי להגיע מוכן לאליפות העולם". על המשך דרכו בקוריאה אמר בולט: "אסור לחשוב יותר על מה שקרה, אני חייב להיות מרוכז לקראת המקצים ל-200 מטרים ולשליחים. אני בכושר טוב ואנסה לגרום לאנשים גאווה ב-200 מטרים".