פסיקה תקדימית בעולם האתלטיקה. בית הדין הגבוה לספורט (הקאס) דחה את הערעור של קסטר סמניה בנושא שימוש בטסטוסטרון. הדרום אפריקנית תיאלץ לנטול תרופות להפחתת רמות ההורמון הגברי בגופה, אם ברצונה להתמודד על תואר אלופת העולם בדוחא בספטמבר הקרוב.
סמניה, האלופה האולימפית בריצה ל-800 מטרים בריו ובלונדון, נלחמה חודשים רבים בתקנות של איגוד האתלטיקה העולמית נגד אתלטים 'היפר אנדרוגנים' או כאלה שיש להם התפתחות מינית שונה (DSD) שטענו כי היא הדרום אפריקנית מחזיקה ביתרון הורמונלי לא הוגן מול יתר המתחרות.
כאמור, המשמעות היא שסמניה ואתלטיות נוספות שנולדו עם רמות גבוהות של טסטוסטרון ייאלצו לנטול תרופות להפחתת רמות ההורמון הגברי בגופן כדי להתמודד שווה בשווה מול רצות אחרות בריצות למרחקים של 400 עד 1,500 מטרים או לחילופין להתחרות עם גברים.
פאנל השופטים בקאס צוטט: "למרות שנמצאה אפליה בתקנות של איגוד האתלטיקה הבינלאומי בנוגע ל-DSD, הרי שאפליה זו היא נחוצה על מנת להשיג את המטרות של ההתאחדות תוך שמירה על הגינות בתחרויות של נשים באתלטיקה".
סמניה הגיבה להחלטה, שעלולה לפגוע בצורה קשה בקריירה שלה, וביקרה את ה-IAAF: "הם תמיד שמו את הכוונת עליי". האצנית הדרום אפריקנית אמנם לא אמרה בדיוק מה היא מתכננת לעשות בעקבות ההחלטה, אך סיפרה שהיא מתכוונת להמשיך "לרוץ בצורה טבעית".
מה שבטוח, זה שהאלופה האולימפית לא מתכוונת לוותר על המשך הקריירה: "במשך עשור ה-IAAF ניסה להחליש אותי, אבל בעצם הוא הפך אותי לחזקה יותר. ההחלטה של הקאס לא תעצור אותי. אני אמשיך להוות השראה עבור נשים צעירות ואתלטים בדרום אפריקה ובכל העולם".
סמניה. לא מתכוונת לוותר על הקריירה (Gettyimages)