$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לרוץ איתם: הסיפורים הבולטים של דוחא 2019

היורש של יוסיין בולט, אצן ה-100 שמגיע עם קופת שרצים וקופצת המשולשת שמאיימת לשבור שיא מ-1995. רגע לפני הפתיחה ביום שישי (ישיר בערוץ הספורט), המדריך המלא לאליפות העולם באתלטיקה בדוחא כולל המלצה: מתי הכי כדאי לפתוח את הטלוויזיה?

דני פורת
דני פורת   26.09.19 - 15:09
Getting your Trinity Audio player ready...

מהר יותר, רחוק יותר, גבוה יותר, חם יותר. פחות משנה לפתיחת המשחקים האולימפיים בטוקיו, תצא לדרך בשישי התחרות הגדולה והמשמעותית ביותר של מלכת הספורט: אליפות העולם באתלטיקה תפתח בדוחא, עם 1,900 אתלטים מ-210 מדינות, בהן כמובן ישראל, לתשעה ימים ולילות לוהטים בקטאר. מיקדנו את התחרות עם חמישה סיפורים בולטים שעשויים לכבוש את לב הצופים על גבי מסכי הטלוויזיה והטלפונים הסלולריים.

גמר 100 מטרים גברים (שבת, 28.9, 22:15)
שנתיים אחרי פרישתו של שיאן העולם, אוסיין בולט, עולם האתלטיקה נותר יתום מהכוכב הכי גדול שהיה לענף להציע בעשור האחרון. הבשורות הרעות הן שאין לו באמת יורש. הבשורות הטובות הן שגמר 100 ו-200 על הנייר יהיו הרבה יותר תחרותיים. אם לשפוט לפי ההופעות ב-2019, הפייבוריט ב-ה' הידיעה לזכות בתואר האדם המהיר בעולם הוא כריסטיאן קולמן. האמריקאי בן ה-23, שסיים עם מדליית הכסף בלונדון ב-2017 (לפני בולט) קבע את תוצאת השנה בעולם (9.81 שניות) ורשם שתי הופעות נוספות מתחת ל-9.90. קולמן גם זכה באליפות ארה"ב בחודש יוני האחרון. מי שעשוי להיות המכשול הגדול ביותר של קולמן להשגת הזהב, הוא האלוף המכהן ג'סטין גאטלין, שלמרות שתי השעיות והגיל המופלג (37), עדיין נמצא בכושר עולמי וירד 4 פעמים השנה מתחת ל-10 שניות.

לדאבונם הרב של חובבי האתלטיקה וכיאה לענף שמתקשה להחלים מהמחלה הכי קשה שלו, שימוש בחומרים אסורים, בחודש האחרון נקשר שמו של קולמן בשערורייה שמטילה צל כבד על הופעתו בדוחא. האצן האמריקאי דילג על שלוש בדיקות סמים במהלך 12 חודשים וארגון העולמי למלחמה בסמים (WADA) ביקש להשעות אותו לשנה. סנגוריו של קולמן מצאו פרצה בחוק בטענה שהעבירה הראשונה בוצעה מוקדם יותר, כך שמדובר על שלוש עבירות לכאורה שנפרסו על פני יותר משנה קלנדרית ולכן בצעד מעורר מחלוקת החליט הארגון האמריקאי לזכות את קולמן ולאפשר לו להשתתף באליפות.

גמר 100 מטרים נשים (ראשון, 29.9, 23:20)
את שלי אן פרייזר פרייס כמעט לא צריך להציג. מדובר באחת האתלטיות הבכירות והמצליחות בכל הזמנים. הספרינטרית בעלת שבע מדליות זהב באליפויות העולם, ענדה שלוש פעמים בעבר את מתכת הזהב בריצה היוקרתית ביותר וקטפה פעמיים את תואר האלופה האולימפית מבייג'ין ולונדון. הבחורה הקטנטנה (1.52 מ') מג'מייקה בעלת הזינוק הטוב בעולם חומדת את התואר העולמי ורוצה להפוך לאלופת העולם המבוגרת ביותר בהיסטוריה.

בגיל 32 מגיעה פרייזר פרייס עם תוצאת השנה בעולם המשותפת לבת ארצה איילין תומפסון - 10.73 שניות. שנתיים אחרי שהחמיצה את אליפות העולם בשל הולדת בנה, מתכוונת הג'מייקנית לקאמבק מהסרטים עם רעב מטורף להוכיח שזוג הרגליים הקטנות עדיין מסוגלות לייצר זהב. "הבן שלי נותן לי אנרגיות ומוטיבציית על להמשיך לרוץ ולנצח. איתו החיים הרבה יותר קלים", היא סיפרה לאחרונה בראיון ל-BBC. פרט לתומפסון, גם דינה אשר-סמית' הבריטית, שניצחה את פרייזר פרייס השנה, מסומנת כמי שיכולה להפוך לאישה המהירה בעולם בדוחא.

גמר 400 מטרים משוכות (שני, 30.9, 22:40)
אחד המקצועות הכי חמים על המסלול בדוחא יהיה 400 מטרים משוכות ויכלול שלושה מארבעת האתלטים המהירים בהיסטוריה של הדיסציפלינה. הבולט שבהם הוא קארסטן וארהולם, שהפתיע את העולם ובעיקר את עצמו כשזכה במקום הראשון באליפות העולם בלונדון והסתיר את פרצופו הנדהם בשתי ידיים על קו הסיום - במה שהפכה להיות אחת מהתמונות הזכורות של התחרות. וארהולם, שהפך לאתלט הנורבגי הראשון שזוכה במדליית הזהב באליפות העולם במקצועות המסלול, שידרג את עצמו ומגיע עם כרטיס ביקור של 100 אחוזי הצלחה ותואר אלוף אירופה באולם ב-2019.

הקיץ הוא עצר את השעונים על 46.92 שניות בליגת היהלום בבריסל ורשם את התוצאה השניה הכי מהירה בהיסטוריה, מרחק 14 מאיות בלבד משיא העולם המיתולוגי של קווין יאנג מברצלונה 92'. ואהרולם סיפר שהוא נכנס לאחרונה למשטר דיאטה קפדני, שכולל בעיקר ירקות, והגדיל ב-10% את קצב האימונים שלו לקראת אליפות העולם הנוכחית, בה ייאבק עם ראי בנג'מין, האלוף האמריקאי, שקבע 46.98 שניות השנה, ועבדראחמן סאמבה, הגיבור הקטארי המקורי, שירד אשתקד מ-47 שניות. "אני דוגל במוטו של גורדון גקו מהסרט 'וול סטריט' שאמר שחמדנות היא טובה", סיפר וארהולם. עכשיו, נראה אם הסקנדינבי בן ה-23 יצליח להיכנס לנעליים של מייקל דאגלס ולנפץ את השיא בדוחא.

גמר 200 מטרים גברים (שלישי, 1.10, 22:40)
בחיפוש אחר יורש לבולט, התשובה אולי נמצאת במרחק הכפול. נואה ליילס בן ה-23 מסומן כאחד הכוכבים הגדולים של עולם האתלטיקה במיוחד לאחר שעצר את השעונים על 19.50 שניות בריצה ל-200 מטרים בליגת היהלום בלוזאן ביולי האחרון. "אם התנאים בדוחא יהיו אידיאלים, השיא העולמי של בולט בהחלט נמצא בסכנה", הזהיר ליילס שהפך לאדם הרביעי הכי מהיר בהיסטוריה של הריצה אחרי בולט (19.19), יוהאן בלייק (19.26) ומייקל ג'ונסן (19.32). ליילס, שזכה במדליות זהב באולימפיאדת הנוער ובאליפות העולם לנוער בעבר, ניצח השנה אפילו את קולמן ב-100 מ' עם 9.86, אבל החליט לדלג השנה על הספרינט הקצר ולהתמקד במקצוע החזק יותר שלו.

לליילס יש סיפור חיים מורכב ביותר: הוא נאלץ להתמודד עם גירושי הוריו בגיל צעיר מאוד וסבל מדיכאון כילד. הוא סיפר בראיון לדיילי מייל הבריטי שההופעות על המסלול בתקופת נעוריו הצילו אותו והחזירו לו את שמחת החיים. הספרינטר, שהחליט לדלג על הקולג' כדי להפוך למקצוען בגיל 19, הוא בחור כריזמטי, חייכן ושופע בביטחון עצמי עם סטאר קווליטי. לפני המשחקים האולימפיים בטוקיו הוא הספיק להוציא אלבום ראפ, והשאלה היא האם יעשה את זה כאלוף עולם בתחרות הגדולה הראשונה בקריירה? מייקל נורמן, דיויין אודורו ורמיל גולייב מסומנים כמי שיכולים לקרוא עליו תיגר.

קפיצה משולשת נשים (שבת, 5.10, 20:35)
עד לפני שלושה שבועות מעטים סברו כי ניתן יהיה לדגדג את שיא העולם המיתולוגי של אינסה קראבטס. קופצת המשולשת האוקראינית קבעה את התוצאה המונומנטלית שלה באליפות העולם בגטבורג ב-1995 כשניתרה למרחק של 15 מטרים ו-50 סנטימטרים. בתחילת החודש, הזדעזענו מהתרגשות לגלות שיש מי שמסוגלת לפלרטט עם התוצאה ההיא. יולימר רוחאס קבעה 15.41 מטרים עם רוח גבית אידיאלית (1.5+) בתחרות זניחה יחסית בספרד. זו כמובן לא הסיבה היחידה שהוונצואלינית בת ה-23 מועמדת בכירה לזהב במפרץ.

רוחאס ניצחה ב-6 מ-8 התחרויות שקיימה השנה בחוץ ורוצה להפוך לקופצת משולשת הרביעית שמצליחה להגן על תואר אלופת העולם. בנוסף לניסיון שלה להשיג דאבל עם השתתפותה בקפיצה לרוחק במקביל, קתרין איברגואן הקולומביאנית, פעמיים אלופה אולימפית, מסומנת כיריבה העיקרית של רוחאס על הזהב, יחד עם שאניקה ריקטס הג'מייקנית, שקבעה השנה 14.93 מטרים. לצערנו הרב, סגנית אלופת העולם ב-2015 חנה קנייזבה-מיננקו, נפצעה באליפות ישראל ולא תשתתף בתחרות האיכותית שנקבל השנה.