$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הפנים החדשות במים: הכירו את קרן זיבנר

בגיל 24, השחיינית עברה לפרפר והחייתה מחדש את הקריירה. ראיון בכורה

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם   17.08.14 - 17:50

תגיות: קרן זיבנר

Getting your Trinity Audio player ready...

אליפות אירופה בשחייה תצא מחר (שני) לדרך בברלין, ובין 15 השחיינים והשחייניות הישראלים ניתן למצוא בפעם הראשונה בנבחרת הלאומית הבוגרת את קרן זיבנר. השחיינית בת ה-24, שמתאמנת כיום אצל עדי וולפמן בנתניה, עשתה הסבה לפני כארבע שנים והפכה משחיינית חתירה לשחיינית פרפר - מה שהוביל אותה כהגדרתה להתאהב מחדש בשחייה.

בעוד שבחתירה היא עשתה התקדמות מינורית עם השנים, בפרפר זיבנר פורחת. היא ביצעה קפיצת מדרגה משמעותית בשנתיים האחרונות, שכללו בין היתר שבירת השיא הישראלי של ורד בורוכובסקי ב-200 מטר פרפר, כשעצרה את השעון על 02:13.17 בתחרות הגראנד פרי במונאקו בתחילת יוני.

"קרן היא הפתעת השנה בכמה מובנים", הבהיר לאוניד קאופמן המאמן הלאומי. "היא שחיינית שנמצאת בקו התקדמות והיא בת 24, זה לא דבר שקורה בעולם. קרן היא שחיינית שנמצאת בקו ההתקדמות כמו שחיינית בת 16".

"פרפר זה סגנון שמתעייפים בו מהר והיא לא מתעייפת. היתרון שלה שהיא שוחה פרפר כמו שאנשים שוחים חתירה. קרן יכולה לשחות אותו הרבה ושיהיה לה קל", סיפר קאופמן. "אליפות אירופה היא בגדר מבחן עבור קרן אם היא יכולה לפרוץ את הרמה הבינלאומית ולהצטרף לעמית עברי לרמה של שחיינית  קבועה בנבחרת ישראלים לאירועים בינלאומיים כמו אליפות אירופה, אליפות עולם ומשחקים אולימפיים.  המטרה היא שעברי לא תהיה שחינית בודדת, אלא תהיה איתה עוד שחיינית ברמה שלה".

רגע לפני שהיא קופצת לבריכה בברלין לאליפות אירופה הראשונה שלה, הכירו את קרן זינבר.
 
זו אליפות אירופה הראשונה שלך עם הנבחרת הבוגרת. איך ההרגשה?
הרגשה מדהימה, אני מתרגשת. ממש כיף לי להתאמן עם הנבחרת, פעם ראשונה להיכנס לנבחרת למשימה כזאת זה כבוד גדול עבורי. אני חושבת שזה מתאים שנכנסתי בגיל יחסית מאוחר כי כשהייתי צעירה יותר לא הייתי מוכנה להתמודד עם זה, יש הרבה לחצים הרבה ציפיות, הרבה עיניים מסתכלות. עכשיו אני בוגרת ומנוסה ולוקחת את זה בכיף".

לאוניד קאופמן ציין שאליפות אירופה עבורך היא תחרות מבחן. את גם מרגישה ככה? 
"אני לא רואה את זה ככה. זו תחרות ראשונה שלי, כל הישג שאני אשיג זה יהיה מצויין בגלל שזה פעם ראשונה. בשבילי זה עוד ניסיון להמשך, יש עוד הרבה תחרויות בדרך עד האולימפיאדה, ובשבילי זה יותר לניסיון".

בכלל התחלת בתור שחיינית חתירה
"כן, זה היה הסגנון העיקרי שלי עד גיל 20. מאמנים לא כל כך האמינו בי בסגנונות אחרים. כל הזמן ייעדו אותי לחתירה, עד שהגעתי לאיזה שלב בקריירה שפשוט נתקעתי בחתירה ושם הגיע השינוי".

והשינוי הגיע בזמן שהיית במכללת ג'ורג'יה טק בארה"ב. איך זה בדיוק קרה? קמת בוקר אחד ואמרת 'היום אני שוחה פרפר?'
"זה לא היה ביום אחד. כל הזמן טיפטפתי למאמנת שלי שאני רוצה לשחות עוד דברים, גם כי היו הרבה חותרות וגם כי רציתי לנסות דברים אחרים. אז בתחרויות הייתי שוחה את החתירה ועוד משחה , פרפר או גב, ולאט לאט השתפרתי בפרפר. זה תמיד היה לי שונה להגיע למשחה הפרפר, תמיד הייתי מגיעה בהתרגשות. ככה לאט לאט התקדמתי, לאט לאט התחילו להאמין בי והשקיעו בי יותר".

אז ההסבה שלך לפרפר הייתה הסבה גורלית?
"לא הייתי קוראת לזה כך. עצם זה שאני היתי פתוחה לשינויים ואני מנסה דברים חדשים זה מה שגורם לי עדיין להנות מהשחייה ולהמשיך ולהתקדם".

ובכל זאת, אם לא היית עוברת לפרפר, כנראה שלא היית בנבחרת
"נכון. כרגע פרפר זה הצד החזק שלי ובזכות הפרפר נכנסתי לנבחרת, אבל יש לי מחשבות לעתיד לנסות לשחות גב, ואולי שם אני אגיע לרמה אחרת. אני לא חושבת שצריך להיות מקובעים על סגנון אחד".

אפשר להגיד שכשעשית את השינוי לפרפר התאהבת מחדש בשחייה?
"האמת שכן. בחתירה הייתי כבויה כי עשיתי את זה כל כך הרבה שנים וזה כבר שיעמם לי וכשהתחלתי לשחות את הפרפר וזה הכניס לי יותר כיף ומוטיבציה היה לי יותר כיף לשחות את החתירה. אני חושבת שהחתירה שלי השתפרה בזכות הפרפר. אפשר להגדיר שהתחלתי להתאהב מחדש בשחייה בזכות הפרפר".

מה עבר לך בראש במונאקו כשהבנת ששברת את השיא של ורד בורוכבסקי ב-200 מטר פרפר?
"זאת הייתה המטרה שלי, להשיג שיא ישראלי. כיוונתי את עצמי לשבור את השיא ב-200, ולמרות זאת הופתעתי שעשיתי את זה. זו הייתה הרגשה מדהימה. לא הצלחתי לקרוא את התוצאה שלי על הלוח מרוב שהייתי בהתרגשות ובאדרנלין וכשהגעתי לנבחרת ושאלתי אותם כמה עשיתי, ורק מהם שמעתי ששברתי את השיא הישראלי".

מספרים בנבחרת שאת מוסיפה רוח שטות. את שטותניקית?
"כן. אני משתדלת תמיד לקחת את הדברים בכיף, להנות מזה ולראות את זה כתחביב - ולא כעבודה או כמקצוע. בכל זאת, עושים את זה כל כך הרבה שעות ביום. אני מעדיפה תמיד לדבר עם חברים, להתבדח, לעשות צחוקים, אולי אפילו לראות סטנדאפ, כמה שפחות לחשוב על התחרות".

מי המודל שלך?
"אניה גוסטמלסקי. עצם זה שהיא החזיקה כל כך הרבה שנים בשחייה וברמה כל כך גבוהה ועוד אחרי לידה היא השיא שאפשר להגיע אליו והלוואי ואני אהיה כמוה. היא גם עזרה לי המון עם הטכניקה, הרבה מההצלחה שלי זה בזכותה".

נראה אותך באולימפיאדה?
"אני מאוד מקווה. אני אוהבת להציב מטרות קרובות. כרגע אני מתמקדת באליפות אירופה, אני רוצה לעשות קריטריון לאליפות העולם, צעד אחרי צעד. אבל אני מקווה שעם כל ההשקעה אני אגיד גם לשם".