הודעתה של יו״ר איגוד השחייה עדי ביכמן על שני השחיינים המושעים, תומר שוסטר ויהונתן יצחקי עקב העבירה הביטחונית שביצעו בעת תחרות בסקוטלנד, אומרת כי השניים ״מושעים מפעילות באיגוד השחייה עד לקיומה של וועדת משמעת״. מסתבר כי הודעה זו מעלה סימן שאלה עצום בעניין שני דברים מהותיים מאוד.
האחד, הוא העובדה כי באיגוד לא קיימת ועדת משמעת. לפי גורם באיגוד וועדה כזו ״לא קיימת באיגוד משהו כמו 20 שנה״. וועדת משמעת באיגוד השחייה עתידה לקום רק בשבוע הבא בישיבת הנהלה שתתקיים ביום חמישי, בה יוחלט מי יהיו האנשים החברים בה, ומה הדברים שיהיו בסמכותה.
העניין המהותי השני הוא, לשחיינים נמסר בהודעת ההשעייה כי הם ״מושעים מפעילות באיגוד השחייה עד לקיומה של וועדת משמעת״, וכאמור נמסר להם כי הם יזומנו בהקדם לוועדה כזו, שטרם הוקמה. על פי הודעה זו, ניתן להבין כי הם מושעים מכל פעילות באיגוד השחייה, כשלפניהם אירוע משמעותי מאוד עם השפעה רבה על השנה המקצועית שלהם.
ביום שישי הבא, בעוד שבוע בדיוק, עומדת להתקיים תחרות להשגת קריטריונים, שתיערך בוינגייט. בתחרות יש לכלל השחיינים את האפשרויות להשיג קריטריונים לארבעה אירועים חשובים: אליפות אירופה לנוער, אליפות אירופה עד גיל 23, קומן ואוניברסיאדה.
ייתכן ולאחר שתקום וועדה כזו, החלטה בנוגע לעונשם של שוסטר ויצחקי תתקבל אחרי התחרות. השניים יוכלו לקחת בה חלק בעקבות הסיבה כי התחרות היא במסגרת אליפות עמק חפר, תחרות פרטית. באשר לתחרויות הבאות תחת האיגוד, כאמור השניים כרגע בסימן שאלה מקצועי.
נוסף לכך, מתברר כי שחייני הנבחרת שיצאו לתחרות, קיבלו 25 יורו למזון בשדה התעופה טרם הטיסה חזרה לישראל, אך השניים שנענשו, שוסטר ויצחקי, לא קיבלו את הסכום מרביד סימון, שהיה ראש המשלחת.