עונת הסופרוליג של 2001. מכבי תל אביב מגיעה למשחק חוץ בפודגוריצה אצל בודצ'נוסט, באחד האולמות החמים ביבשת ומול הסנטר המאיים דיאן טומאשביץ'. משחק טקטי מהגדולים בתולדות הצהובים, ששיחקו בצורה מתכוננת ומושלמת על מנת לנטרל לגמרי את הענק המונטנגרי, מהגבוהים הדומיננטים והחזקים ביבשת, הוביל לניצחון חוץ מפואר. ההפסד במשחק הראשון בהצלבה מול קאחה לבוראל הוריד את מכבי ת"א למאזן של 0 מ-2 במשחקי העונה שלה ביורוליג בקמפיין הנוכחי. בגללו, משחק מספר 2 יהיה גדול וקריטי עוד יותר. ואיש המטרה הפעם למשימת החיסול הממוקד חייב להיות מי שמהווה את המיס-מאצ' הגדול ביותר לצהובים: סטאנקו באראץ'.
באראץ' פרץ העונה קדימה עם עזיבת טיאגו ספליטר ל-NBA, והגעתו לליגה הטובה בעולם, כהמשך ישיר למעשי הברזילאי ולואיס סקולה קודמו, מתבקשת. הזכויות על הסנטר המתנשא לגובה 217 סנטימטרים שייכות לאינדיאנה, שביצעה טרייד עליו עם מיאמי בדראפט 2007, אז נבחר במקום ה-39. עיתונאים בוויטוריה מספרים כי סקאוטים של הפייסרס הגיעו העונה מספר פעמים לעקוב אחרי השחקן וראו אותו פורח. באראץ' אמנם לא ממהר לעשות את הצעד המשמעותי, ודי ברור למה. הוא נחשב למנהיג שקט בקבוצה של דושקו איבאנוביץ' ולחייל קפדן שעושה את הנדרש ממנו במדויק.
העובדה שמכבי לא פתחה כמנהגה עם סופו ב-3 משחקיה העונה מול ויטוריה היא הודאה בכך שבאראץ' הוא איום שמדיר שינה מעיניה. ואם בלאט ניסה להפתיע מישהו עם הצבת מילאן מצ'באן בחמישיה בפתיחת המשחק הקודם ואת ריצ'ארד הנדריקס ברבע השלישי, זה את המחסל הקשוח של הבאסקים. האש שגובהו שינה את מאזן הכוחות בצבע. האיש שהוכיח יד רכה כשיצא מחוץ לקשת וקבר שלשה. זה שמוטת ידיו כיסתה אפילו את גופם הרחב של סופו ומצ'באן, והפחיד את ליאור אליהו שהחטיא שוב ושוב את הזריקות המוכרות והמוצלחות שלו בדרך כלל ממרחק של מטר עד שניים מהסל.
לא בכדי היה באראץ' ב-3 המפגשים בין הקבוצות הדבר היחיד היציב באמת אצל קאחה, ולמרות מטח השלשות העצום של המארחים ביום שלישי היה זה שסיים כקלע הבולט ועם דאבל-דאבל מרשים. העונה הכפיל באראץ' את כמות הזריקות שלו למשחק, שיפר בצורה ניכרת את אחוזיו ומוביל את הקבוצה בריבאונדים ביורוליג ובליגה הספרדית. שיטת הרוטציה של איבאנוביץ' נותנת לבאראץ רק 23 דקות בממוצע באירופה, אך תפוקתו בזמן זה משמעותית: 11.8 נק' ב-56% מהשדה, כמעט 6 ריב' וחסימה לעומת 5.1 ו-3.8 ריב' מאחורי ספליטר אשתקד. את העונה פתח עם 7 נק' ברבע הראשון שהכריע את מכבי במחזור 1 בשלב הבתים, וסיים עם 5 ריב'. לאחר מכן היה ה-MVP של מחזור 2 ושבוע אחר כך רשם 12 נק', 12 ריב' ו-3 חסימות מול חימקי מוסקבה. נגד מכבי בהיכל הצטיין שוב, הפעם עם 18 נק', 13 ריב' ו-4 חסימות. את הנזק שעשה בשלישי כולם זוכרים היטב במערכת המכבית.
איבאנוביץ' הולך יותר ויותר עם באראץ' מול מכבי משום שמדובר בגבוה המגוון ביותר העומד לרשותו, ועוד לנוכח פציעותיהם של פופ סוו ונמניה בייליצה, שלא ישחקו בסדרה. למאמן יש רק 8 שחקנים כשירים בסגל, ולכן הוצאת באראץ' משיווי המשקל קריטית למכבי. בטח ובטח לאור העובדה שבאטיסטה הוא לא אתגר קשה מדי לפיצוח, תנועותיו מוכרות וצפויות על שלל מגבלותיו. ועל הספסל סוללת הגבוהים לא קיימת עוד. אז איך עושים את זה? הליכה על נקודת התורפה של הענק – ראיית המשחק.
ההגנה של מכבי חייבת להביא עזרה מהוויק-סייד בכל פעם שהכדורים יילכו פנימה לבאראץ' ולהכריח אותו למסור לצד השני, עדיף לרוחב. כך הרוטציה ההגנתית, שלא עבדה היטב במשחק הראשון, תוכל להתארגן יותר בסגירת הקלעים. כך קאחה תיאלץ לשחק רחוק מאוד מהסל. ולמרות שמדובר בקבוצה שקברה 13 שלשות על הראש של בלאט, הסיכון שווה. במיוחד אם פארגו פרקינס יפגינו שיפור משמעותי במחויבות להצבת יד בפניהם של לוגאן, טלטוביץ' וסן אמטריו. אפשרות נוספת מצד בלאט היא שימוש נקודתי במצ'באן, שפתח בחמישיה כשפן ונאלץ להימלט כשפן לספסל אחרי פחות מ-4 דקות. באראץ' מדייק העונה רק ב-62% מהקו, ועבירות מתוזמנות וחכמות יכולות להוציאו מסנכרון התקפי.
קאחה לבוראל היא קבוצה מסודרת בהיררכיה שלה, כפי שאוהב איבאנוביץ'. סטאנקו באראץ' הוא הגורם המאזן, שהתברר כמכריע. במשחק הראשון רשם 17 נק' עם 13 ריב' ולמעט פעמיים בהן ההגנה התקפלה עליו והכריחה אותו להיפטר מהכדור, הוא עשה כרצונו עם 6 מ-8 מהשדה. מאחר שמדובר בקבוצת קליעה טובה כל כך מחצי מרחק ואילך, את האיזון הזה בלאט חייב להפר. בדיוק כפי שמכבי ת"א עשתה עשור אחורנית בפודגוריצה מול טומאשביץ'.