$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יעדיפו לזכור את 19/20: מצעד מלכי השערים

מווארדי ועד אימובילה: השחקנים שהנגיף קטע להם עונה אדירה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   10.04.20 - 17:20
Getting your Trinity Audio player ready...

שחקנים רבים ברחבי אירופה לא ירצו לשכוח את עונת 2019/20, למרות שהיא לא הספיקה להסתיים וכנראה שגם לא תקבל הזדמנות לעשות זאת לנוכח התפשטות נגיף הקורונה. עבור מספר כדורגלנים בליגות הבכירות של היבשת, העונה הזאת הייתה שיא מבחינתם, והקפאת הליגות שלהם קצת הרסה להם את הרצף ואת האפשרות אולי לזכות בתואר מלך השערים.

אז מי הם אותם שחקנים שהמומנטום שלהם נעצר ולעולם לא נדע עם כמה גולים הם היו יכולים לסיים? אם נעיף מבט על חמש הליגות הטובות באירופה, זה מה שנקבל:

אנגלית:
ליברפול אמנם שייטה לעבר האליפות בלי יותר מדי בעיות, אבל מבחינה אינדיווידואלית היו מספר שחקנים בקבוצות אחרות שהיו הרבה יותר בולטים מאלה של המייטי רדס. בשנים האחרונות היינו רגילים לראות בצמרת של טבלת הכובשים בפרמייר ליג את הארי קיין, סרחיו אגוארו או מוחמד סלאח, אבל העונה החלוץ הבולט ביותר היה דווקא של לסטר - ג'יימי וארדי.

השועלים סיפקו את העונה המרשימה ביותר מבחינתם מאז עונת האליפות, הרבה בזכות החלוץ בן ה-33 שהראה שהוא עדיין ברמה המתאימה לשחקן פותח בליגה, גם מול האריות של הממלכה. וארדי כבש עד כה העונה 19 שערים, והוא במקום הראשון, משהו שהיה יכול להישמר גם אם העונה הייתה ממשיכה. אם יחליטו ראשי הליגה לסיים את העונה לחלוטין, תואר מלך השערים בהחלט מגיע לו.

ספרדית:
השנה המאבק על תואר האליפות בין ברצלונה לריאל מדריד הוא מבין הצמודים שהיו בשנים האחרונות, אבל בטבלה של המבקיעים ליונל מסי מוביל די בבטחה עם 19, לעומת כרים בנזמה שבמקום השני עם 14. דווקא תחילת העונה הייתה יותר פוריה מבחינת הפרעוש, שכן אחרי שחזר מפציעה הוא כבש 12 שערים בשמונה משחקי ליגה רצופים (כולל פעמיים שלושער).

הרביעייה מול אייבר בסוף חודש פברואר הייתה סימן של חזרה לכושר הבקעה, אבל הנגיף עצר את הריצה הזאת. בכל מקרה, אם הוא יקבל את התואר, זו תהיה הפעם הרביעית ברציפות שהוא מסיים בראש הטבלה בלה-ליגה.

דווקא העונה ראוי להסתכל על מספר קבוצות שנחשבות בדרך כלל לאנדרדוג, ועל השחקנים שנתנו שם עונה מצוינת. חטאפה, לדוגמא, היא מבין הקבוצות המפתיעות, הרבה בזכות יכולת מצוינת של אנחל רודריגס (10 שערים). גם לאלאבס יש שני שחקנים ששמרו עליה בתמונה חלק מהזמן, והם יזכרו את העונה הזאת מבחינה אישית כדי מוצלחת. מדובר בלוקאס פרס (10 שערים) וחוסלו (9).

איטלקית:
כשאדין דז'קו ודריס מרטנס כבר לא כובשים בצרורות, ומאורו איקרדי נמצא בצרפת, הבמה מתפנה לצ'ירו אימובילה. זה נכון שכריסטיאנו רונאלדו הוא הכוכב האמיתי של הסרייה א', אבל העונה הקבוצה שדולקת אחרי יובנטוס ומאיימת על האליפות היא דווקא לאציו, הרבה בזכות החלוץ בן ה-30 שהיה פשוט בכושר מדהים עד ההקפאה.

אימובילה כבש 27 שערי ליגה העונה, בעוד CR7 הרשית 21. גם לפני שתי עונות מלך השערים הנוכחי סיים במקום הראשון, אך הוא חלק את הפסגה עם איקרדי (29 שערים כל אחד), והפעם היה יכול לסיים במקום הראשון לבד. שחקן נוסף שראוי לציון הוא רומלו לוקאקו, שהגיע לאינטר באוגוסט ובהחלט עשה את המוטל עליו עם 17 שערים.

כמו כן, אי אפשר להתעלם מהעונה היוצאת מגדר הרגיל של אטאלנטה, שם שלושה שחקנים בלטו בטבלת המבקיעים של הליגה מארץ המגף: יוסיפ איליצ'יץ' (15), לואיס מוריאל (13) ודובאן זפאטה (11) קירבו את הקבוצה עוד יותר לעבר האפשרות להשיג בפעם השנייה ברציפות כרטיס לליגת האלופות. אז למרות המכה הממש קשה שאיטליה ספגה, אטאלנטה בהחלט תסתכל אחורה על העונה החולפת ותחייך קצת.

גרמנית:
אין ספק שזוהי אחת העונות המעניינות בהיסטוריה של הבונדסליגה. צפיפות כזאת בצמרת ותחלופה של מוליכות לא ראינו שם הרבה מאד זמן, כאשר לפני באיירן מינכן (שבפסגה כעת), עמדו במקום הראשון קבוצות אחרות רציניות כמו דורטמונד, לייפציג ומנשנגלדבאך, שעדיין מאיימות מלמטה.

אבל יש שחקן אחד שכנראה לא ייתן לסנסציה להתרחש, וזהו רוברט לבנדובסקי. הפולני האימתני כבש העונה 25 שערי ליגה, כאשר הוא פתח עם 11 משחקים רצופים בהם מצא את הרשת. מפחיד. התואר בהחלט שייך לו, אך כן יש מתחרה אחד שהיה אולי יכול לעקוף אותו אם הליגה לא הייתה נעצרת - טימו ורנר. חלוצה בן ה-24 של לייפציג פרח עם 21 שערים, ומבחינתו התחרות הייתה יכולה להמשיך.

צרפתית:
בעונה נוספת בה פ.ס.ז' דוהרת להנפת הצלחת, כל המבטים שוב מופנים לעבר קיליאן אמבפה, שלא משנה עם כמה שערים הוא יסיים, מועדוני ענק אחרים (דוגמת ריאל מדריד) ימשיכו להתעניין בו ולבחון מתי ואיך אפשר להוציא אותו מעיר האורות. החלוץ הצרפתי כבש 18 שערים עד כה בליג 1, מספר לא מפתיע במיוחד.

מי שחולק איתו כרגע את הפסגה של טבלת המבקיעים הוא וויסאם בן יידר, והוא דווקא הסיפור היותר רלוונטי מבחינת אלה שנגיף הקורונה הרס להם. מונאקו שוב חווה עונה די רעה, וממש לא מזכירה את זאת ששיחקה עד לא מזמן בליגת האלופות ואף זכתה באליפות של 2016/17. אבל החלוץ, שכבש גם הוא 18 שערים, עושה עונה חלומית מבחינתו, משהו שאולי היה יכול לקדם אותו למועדון ברמה קצת יותר גבוהה. מי יודע, אולי זה יקרה.

הקשר הישראלי
ובליגת העל שלנו? ניקיטה רוקאביצה, שכבר שבר שיא אישי וכבש 18 שערים, היה בכושר נפלא וכנראה היה ממשיך להבקיע עבור מכבי חיפה אם העונה הייתה ממשיכה. לא בטוח שזה יקרה גם אם בסופו של דבר ימצאו זמן להמשיך את המשחקים ולסיים את העונה, שכן כעת המומנטום די נתקע.

ומה לגבי הליגיונרים שלנו? שון וייסמן הוא הישראלי המצליח ביותר בחו"ל העונה, עם 22 שערים בליגה האוסטרית, מה שמעמיד אותו במקום הראשון שם. חלוץ וולפסברגר כבר חוזר על ידי מספר קבוצות בליגות בכירות יותר, ויכול להיות שלמרות המשבר, הוא ימצא את עצמו עם חוזה יותר משודרג איפהשהו. גם לליאור רפאלוב הייתה עונה לא רעה בכלל, עם 11 שערים במדי אנטוורפן, מקום חמישי בטבלת המבקיעים של הליגה הבלגית.