בדיוק 17 שנים חלפו מאז הפעם האחרונה שמנצ'סטר יונייטד הנחיתה את הכישרון האנגלי המדובר ביותר בכדורגל העולמי. לבחור שטרם מלאו לו 19 קראו וויין רוני, אלכס פרגוסון התעקש לשלם עליו לאברטון למעלה מ-25 מיליון פאונד, סכום שיא לשחקן כה צעיר, אך ברוך בכישרון ופוטנציאל שמומש מהר מאוד לכדי הישגים. אם היו ספקות לגבי המעבר של ילד הפלא מגודיסון פארק לאולד טראפורד בעת ההיא, במקרה של ג'יידון סאנצ'ו, הרכש הגדול של קיץ 2021, אין יותר מדי מחלוקת.
העברתו של סאנצ'ו למנצ'סטר יונייטד סוכמה סופית תמורת 73 מיליון פאונד, שישולמו לדורטמונד, כ-30 מיליון פחות ממה שהיתה יכולה לקבל הקבוצה הגרמנית בקיץ הקודם. בכל מקרה מדובר על סכום נכבד וברמה הדקלרטיבית מנצ'סטר יונייטד עושה קולות של חזרה למשחק של הגדולים ביותר, שכן לא נפריז אם נאמר שסאנצ'ו בן ה-21 הוא כיום כנראה הכדורגלן האנגלי המוכשר ביותר שיש לממלכה להציע ומי שהשדים האדומים יכולים לבנות עליו שיוביל אותה בשנים הבאות. גם אם גארת סאות'גייט העניק לו דקות ספורות במהלך משחקי היורו.
לפי התקשורת הבריטית, סאנצ'ו היה מועמד ליונייטד כבר כשהיה נער בן 17. הבחור הצעיר שגדל בדרום לונדון ועבר מווטפורד לאקדמיה המפוארת של מנצ'סטר סיטי, התאכזב שלא זומן למחנה קדם העונה בארה"ב אצל פפ גווארדיולה, ופיל פודן (עוד כישרון אנגלי) הועדף על פניו. סאנצ'ו הפגוע הבין שיתקשה לקבל הזדמנויות בנבחרת החלומות של סיטי ושמע להצעות של יונייטד וטוטנהאם. אך באותו קיץ של 2017 הייתה זו דווקא דורטמונד שקפצה על המציאה ושילמה 8 מיליון פאונד לסיטיזנס.
גם חוסר האמון מצידו לא פגע במעמד. סאות'גייט (getty)
לאחר עונת התאקלמות קצרה, פרע סאנצ'ו מהר מאוד את השטרות והציג ספרות כפולות בטור הכיבושים והבישולים בבונדסליגה, וסיים עם 17 שערים ו-17 אסיסטים ב-32 משחקים, מה שקיבע את מעמדו כאחד הכוכבים הגדולים בליגה הגרמנית והכדורגל העולמי בכלל בעונת 19/20. מעבר למנהיגות הטבועה בו, סאנצ'ו שולט נהדר בשתי רגליים, מסוגל לפצח הגנות צפופות, ובא לידי ביטוי במיוחד במשחק המעבר עם מהירות קטלנית. ניכר שלפני הכל, מספר 7 בצהוב-שחור מצליח איפה שרבים בני גילו כושלים - בפעולה האחרונה וכפי שהגדיר זאת אגדת העבר ראיין גיגס "הבחור חסר פחד".
עם זאת, הוא ירד בביצועים בעונה שעברה כשסיים עם 8 שערים, 12 בישולים ב-26 משחקים וייתכן כי נפילת העסקה עם יונייטד בקיץ הקודם גרמה גם לירידה ביכולת, במיוחד בחלק הראשון של העונה כשסאנצ'ו נראה לא מפוקס, בעל משקל עודף וסבל גם מפציעות שגרמו לחוסר היציבות. עניין האופי וההתמודדות עם הלחץ של אולד טראפורד הוא כנראה סימן השאלה היחידי בנוגע למידת הצלחתו של סאנצ'ו.
מקצועית, הגעתו של סאנצ'ו ליונייטד מוסיפה לקבוצה עוד אלמנט של הפתעה, ובעיקר מהירות סילונית בהתקפה שהתברכה כבר באנתוני מרסיאל, מרקוס רשפורד, ברונו פרננדש ומייסון גרינווד. "אני חושב שהצד הימני של יונייטד הוא המקום שבו היא צריכה מאוד להשתפר. אם אתה נזכר בקבוצות הגדולות שלה, אז שיחקו שם בקהאם, קנצ'לסקיס...רונאלדו. מאז אנטוניו ולנסיה אף אחד לא תפס את האיזור הזה וסאנצ'ו מתאים נהדר לפרופיל הקיצוני ימני הזה", אמר עליו שחקן העבר והפרשן גארי נוויל עוד לפני שנה שנדמה היה שהעסקה תצא לפועל.
המנג'ר אולה גונאר סולשיאר שאף להשיג את סאנצ'ו עוד ב-2019 ואף היו שיחות בין הצדדים, אבל העסקה לא בשלה בעיקר כי האנגלים לא העפילו לליגת האלופות. בקיץ הקודם, נוצר כבר סיכום בין השחקן לשדים האדומים, אבל דורטמונד נעמדה על הרגליים האחוריות ודרשה מעל 100 מיליון פאונד עבורו - סכום אותו יונייטד סירבה לשלם. הפעם, כבר לא היה לה ברירה.
"יונייטד צריכה שיפור בימין". נוויל (getty)
הזכרנו את רוני בפתיחה, אז בניגוד ל-2004, כשיונייטד היתה האלופה והקבוצה אותה צריך לנצח, הרבה מאוד דברים השתנו בנוף של הפרמיירליג. כרגע, השדים האדומים צריכים לרדוף אחרי הזנב של מנצ'סטר סיטי ובמידה רבה להלחם על הגמוניה גם מול האלופה הקודמת ליברפול ואלופת אירופה צ'לסי.
עם זאת, יונייטד של סולשיאר עשתה קפיצת מדרגה מפיגור של 33 מהאלופה בעונת 2019/20 לפיגור של 12 בלבד בעונה שעברה. השדים האדומים עשו סימנים טובים עם סיבוב ראשון מצוין שבו הצליחו אפילו להחזיק בפסגת הטבלה - ההמשך היה פחות מוצלח וההפסד בגמר הליגה האירופית לוויאריאל בפנדלים הדגיש יותר מכל שיש עוד הרבה עבודה בדרך לחזרה לטופ של הכדורגל האנגלי והעולמי.
מארק קירשלי מהאינדיפנדנט כתב באופן מדויק לאחרונה כי המכשול הכי גדול של יונייטד בעידן של פוסט פרגוסון היה מסע הרכש הלא עקבי שלה. שמות רבים וטובים מרדאמל פלקאו, דרך ממפיס דפאי, הנריק מחיטריאן, בסטיאן שווינשטייגר ועד אלכסיס סאנצ'ס באו והלכו מהר מאוד. ההצלחה עם ברונו פרננדש וההתאקלמות ההדרגתית של אדינסון קבאני משנים את התמונה. יונייטד, שעל פי הדיווחים מתכוונת לצרף את רפאל וראן לשורותיה, חושבת בגדול ורכישת סאנצ'ו היא צעד משמעותי ראשון לעבר עתיד ורוד יותר.
המודל? וויין רוני (getty)