סוגיית הגזענות במגרשים ואלימות ברשת כנגד ספורטאים זכתה להתייחסויות מצד לא מעט ספורטאים בעולם. כריעת הברך שנערכת לפני אירועי ספורט הפכה לטקס מקובל באקט להצגת סולידריות עם המאבק כנגד גזענות בתוך המגרשים, ומחוצה להם. רומלו לוקאקו, חלוץ צ'לסי ואחד הכוכבים הכי גדולים בפרמיירליג, מאמין שהגיע הזמן שהגיע הזמן לנקוט בצעדים דרמטיים יותר.
"אני חושב שהגיע הזמן לנקוט בעמדה חזקה יותר. אנחנו כורעים ברך, אנשים מוחאים כפיים, ואחרי משחקים אתה יכול לראות העלבות נוספות". אמר הבלגי בן ה-28 בראיון לרשת "CNN"'. לוקאקו התייחס להחלטה של חברו לקבוצה, מרקוס אלונסו, שהחליט השבוע שהוא מפסיק לכרוע ברך בעלייה למשחקים, מכיוון שהוא מאמין שהמחווה איבדה מהכוח שלה.
החלוץ הציע מפגש בין בכירים ברשויות הכדורגל, הכדורגלנים, הבכירים בארגוני הרשתות החברתיות, בכדי לדון באסטרטגיה שצריכה להיות מיושמת: "הקפטנים בכל קבוצת פרמייר-ליג, יחד עם 4-5 שחקנים נוספים מכל קבוצה, צריכים להיפגש עם המנהלים של אינסטגרם, הממשלה, וארגוני הכדורגל ולדון בנושא. אנחנו צריכים להבין איך אנחנו תוקפים את הגזענות בחזרה, לא רק בכדורגל גברים, אלא גם אצל הנשים. צריך להסיק באיזה נושאים צריך להתמקד, כדי להגן על השחקנים, האוהדים, וספורטאים צעירים שרוצים להפוך למקצועניים".
"כריעת ברך כבר לא מספיקה. לוקאקו (getty)
בעיית הגזענות במגרשים קיימת גם מחוץ לגבולות האי הבריטי, ובשבוע האחרון ראינו לכך עדות במשחק הליגה שהיה בין מילאן ליובנטוס, לאחר שמייק מיינאן, השוער של המילאנזים ספג קריאות גזעניות מאוהדי היריבה. מיינאן התייחס לאירוע ברשתות החברתיות, והגיב באופן דומה לקו המחשבה של לוקאקו: "כל עוד מתייחסים לאירועים האלה כאל "תקריות בודדות", ולא נוקטים בפעולה תקיפות כנגד, האירועים האלה יחזרו על עצמה שוב ושוב".