$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כדורגל משחקים שעתיים? סערת החידושים ב-VAR

באנגליה דנים על הוספת החלטות חדשות שיתקבלו בשיתוף מערכת הווידאו, ויש מי שחושש - הגברת העצירות, פגיעה באותוריטה של השופטים, והפיכת המשחק ל"מרתון". הסיפור בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   04.12.23 - 19:22
Getting your Trinity Audio player ready...

מאז נכנסה מערכת ה-VAR לשימוש נרחב במונדיאל 2018, השתנה הכדורגל העולמי ללא היכר. התנגדויות לשימוש בעזרי הווידאו היו ויהיו, אך את הגלגל כבר אי אפשר להחזיר לאחור. מערכת ה-VAR כאן כדי להישאר, ובהחלט ייתכן שבשנים הקרובות השימוש בו אף יילך ויגבר, ויש מי שחושש מזה.

ב'טיימס' דיווחו בשבוע שעבר כי ועדה מיוחדת של פיפ"א בוחנת את האפשרות להרחיב את האחריות של המערכת, בצורה כזאת שתאפשר לה לבדוק גם קרנות, כרטיס צהוב שני ובעיטות חופשיות. בכל מקרה, ההחלטה לא תתקבל לפני ישיבה נוספת בחודש מרץ, אבל כבר יש מי שמזהיר מהמשמעויות שעלולות להיות, לטענתו, הרסניות לכדורגל.

באנגליה מזהירים כי התערבות של מערכת הוואר בסקאלה נרחבת של החלטות, "תפגע באוטוריטה של שופטי המשחק אפילו יותר, ותגרום לעצירות נוספות במשחק שהפך לארוך גם ככה". מנכ"ל ההתאחדות האנגלית, מארק בלינגהאם, אחד משמונה חברים בעלי זכות הצבעה בוועדה, טוען: "אנחנו מהססים מאוד בנוגע למשהו שיכול להוביל לאפילו יותר עצירות במשחק, וזה יהיה חלק משמעותי מהדיון".

צריך לציין כי כבר היום, מערכת ה-VAR עומדת במחלוקת גדולה. כזכור, מאמן ארסנל מיקל ארטטה תקף את מערכת שיפוט הווידאו לאחר ההפסד לניוקאסל, ובמשק בין צ'לסי לטוטנהאם היו לא פחות מתשע בדיקות VAR שונות - שהובילו לחמישה שערים שנפסלו, שני כרטיסים אדומים ותוספת זמן של לא פחות מ-21 דקות.

וכל זה בלי להזכיר את סוגיית "הכרטיס הכתום" שאמור להיכנס בעונה הבאה, שהמשמעות שלו תהיה הרחקות לעשר דקות - במקרה של "עבירות בינוניות".

וכשמוסיפים לזה את המגמה שהחלה במונדיאל האחרון, של תוספות זמן ארוכות ממילא (לפעמים של יותר מעשר דקות, בשתי המחציות), החשש הגדול שתואר בכתבות בתקשורת הבריטית מדבר על כך ש"הכדורגל יהפוך למרתון של יותר משעתיים" (ברוטו, לא כולל ההפסקות שכבר קיימות).

אגב, שני שינויים נוספים שההתאחדות האנגלית שוקלת - בין היתר - הם מתן האפשרות רק לקפטנים של הקבוצות לדבר עם שופטים, בניגוד למציאות הנוכחית שבה חבורת שחקנים זועמת מתקבצת סביב השופט ומטיחה בו האשמות; וכמו כן, שידור החלטות ה-VAR על מסכי הווידאו באצטדיונים, על מנת לגלות יותר שקיפות.

הנושאים, כאמור, אינם על הפרק לעונה הקרובה - אלא רק לעונה הבאה, ובכל מקרה הדיון יימשך. שאלת היסוד, כך נדמה, היא הטכנולוגיה מול טוהר המשחק - האם הרצון לשפר את החלטות השיפוט, לא פוגע במשחק הכדורגל, במסורת שלו, וביכולת של האוהדים ליהנות ממנו.