$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ערוץ הספורט
אזור אישי
שלח טופס
ניוזלטר
ליגת החלומות
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
כדורסל
NBA
ענפים נוספים
VOD
תוצאות
שידורים
רכב
פודקאסטים
ראשי
ליגת העל
ליגה לאומית
נבחרת ישראל
גביע המדינה ווינר
גביע הטוטו
ליגת החלומות
ליגת העל לנוער
נבחרות צעירות
ליגות נמוכות
כדורגל נשים
ההרכב של המדינה
אלוף האלופים
ראשי
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה ספרדית
ליגה גרמנית
ליגה איטלקית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגיונרים
ליגה אוסטרית
יורו 2024
מונדיאל
מוק' מונדיאל דרא"מ
קופה אמריקה 2024
דקה אחרי דקה
ליגות נוספות
מצעדים ודירוגים
ליגת האומות
הליגה הסרבית
ליגת ה- MLS
הליגה הסעודית
העברות
יורו 2023 עד גיל 21
אליפות אפריקה 2023
ליגה יוונית
ראשי
ליגת העל
יורוליג
גביע ווינר
נבחרות ישראל
ליגת האלופות
יורוקאפ
אתנה נשים
ליגה לאומית
אליפות העולם 2023
נבחרת העתודה
גביע המדינה
ליגיונרים
ליגות נוספות
אליפות אירופה 2022
הליגה הבלקנית Delasport
ראשי
דני אבדיה ב-NBA
תוצאות
סטט' אישית
שחקנים
טבלאות מזרח/מערב
NBA ID
ראשי
אולימפיאדת פריז 2024
ישראל חזקה - גאווה ישראלית
MMA
טניס
ג'ודו
כדוריד
כדורעף
אולימפאדת החורף 2022
אמנויות לחימה
המתחם הלבן
ספורט נשים
המגזין האולימפי
אתלטיקה
אופניים
שחייה
שייט
התעמלות
חידונים
בובה של לילה
גיימינג
5TALKS
ענפים אחרים
ספורט מוטורי
רגעי שיא בספורט
ספורט אמריקאי
הפראלימפיים - שיקום בתנועה
ראשי
ראשי
ראשי
ראשי
חדשות ושמועות
מבחני רכב
תכניות "עולם הרכב"
צרכנות רכב
רכב חשמלי וטכנולוגיות ירוקות
משפט וביטוח
ספורט מוטורי
סבב פורמולה 1
דו גלגלי
מתגלגל ברשת
4X4, טיולים ופנאי
תשתיות ותחבורה
5 דברים
מעלות טובות
מילון הבטיחות הגדול
ראשי
עולים לרגל
הנוסע המתמיד
ספיקנ'רול - כדורסל ישראלי
פודקאסט ה-NBA
יורוסטפ-פוד
הפודקאסט האולימפי
רדיו אזורי - כדורגל איטלקי
שלושת האריות
סטרץ' פוד
חדר החדשות
חמש אישי
הגשה ראשונה - פודקאסט הטניס
גברים בטייץ
פוטבול מונדיאל
ספורט ירושלמי
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה ספרדית
ליגה גרמנית
ליגה איטלקית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגיונרים
ליגה אוסטרית
יורו 2024
מונדיאל
מוק' מונדיאל דרא"מ
קופה אמריקה 2024
דקה אחרי דקה
ליגות נוספות
מצעדים ודירוגים
ליגת האומות
הליגה הסרבית
ליגת ה- MLS
הליגה הסעודית
העברות
יורו 2023 עד גיל 21
אליפות אפריקה 2023
ליגה יוונית
ערוץ הספורט
כדורגל עולמי
ליגה אנגלית
וידאו ליגה אנגלית
האנגלי היקר בהיסטוריה:דקלן רייס חתם בארסנל
לא כוחות: 0:4 ענק למנצ'סטר סיטי על צ'לסי
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:
mako
הרצח המחריד באמצע הכביש באשקלון: כתב אישום הוגש נגד שלושה נאשמים
21.11.24
כמעט 0 מעלות בירושלים: הכל על גל הקור שיגיע בשבוע הבא
21.11.24
עינב בובליל יוצאת להגנת ספיר בורגיל: "כאב של מישהו אחר לא מקטין את הכאב של כל המדינה"
21.11.24
הרשימה המתעדכנת: כל חברות התעופה שביטלו הגעה לישראל
21.11.24
צאו בחוץ: המאמנים שגורשו מהצמרת העולמית
באיירן מינכן, ליברפול וברצלונה העדיפו לחפש ולמנות מאמנים צעירים, בזמן שתומאס טוכל, אנטוניו קונטה, סטפנו פיולי, ז'וזה מוריניו ועוד נשארים ללא קבוצה. הדרך שלהם למטה מלמדת אותנו המון על הכדורגל המודרני, ולא רק לרעה
רועי ויינברג
25.04.24 - 12:45
תגיות:
ליגת האלופות
Getting your
Trinity Audio
player ready...
שוק המאמנים האירופי עובר את הקיץ הכי דרמטי שראינו בשנים האחרונות. באיירן מינכן וליברפול יתחילו את העונה עם מנג'ר חדש על הקווים, ברצלונה התחילה לחפש והתחרטה, מילאן תציב מישהו חדש במקום סטפנו פיולי וכל זה לפני מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי ויובנטוס שיכולות בתרחישים מסוימים להחליף את אריק טן האח, מאוריסיו פוצ'טינו ומסימילאנו אלגרי.
חיפוש מאמן, ברוב המקרים, זה אירוע נקודתי. בשונה משחקנים שמסיימים חוזה או קבוצות שרוצות להתחזק כל קיץ, מאמן הוא החלטה רגישה יותר ואנשים שמחליפים מקום עבודה בתדירות נמוכה יותר. יורגן קלופ אימן את ליברפול מ-2015, טוכל את באיירן מ-2022, פיולי את מילאן מ-2019. הראשון הגיע למיצוי, במקרה של שני האחרונים הקבוצות מיצו, וזה הוביל לגל של חיפושי מאמנים.
צ'אבי אלונסו, מאמן טוב מאוד אך אחד שלא אימן בליגת האלופות עד כה מעולם, היה המועמד המוביל לבווארים ולמרסיסיידרס לפני שהחליט להישאר בבאייר לברקוזן. רובן אמורים מספורטינג ליסבון הוזכר וככל הנראה לא יגיע בסופו של דבר, רוברטו דה זרבי מברייטון עלה גם כן, ובסוף הקבוצות כנראה ימנו את מאמן נבחרת אוסטריה (ראלף רנגניק) ואת מאמן פיינורד (ארנה סלוט). מילאן של פיולי עם שורת מועמדים משלה, כשרגע המובילים הם פאולו פונסקה ומארק ואן בומל. לא מאמנים רעים, אבל לא כאלה שעברו בקבוצות גדולות עד עכשיו. פונסקה הגיע להישגים ברומא ובפורטו והיום בליל, ואן בומל מאמן את אנטוורפן.
הרשימה המעניינת יותר היא של המאמנים שנשארים בחוץ. תומאס טוכל עלה השנה לחצי גמר ליגת האלופות ולא נראה כאילו הוא בדרך לעבודה חדשה. סטפנו פיולי היה בחצי גמר בשנה שעברה, זכה באליפות איטליה ובחוץ. ז'וזה מוריניו זכה במפעל אירופי לפני שנתיים ומובטל, האנזי פליק ללא עבודה ולא קרוב לאחת מאז שפוטר מגרמניה והציג כדורגל מדהים רק ב-2020 עם באיירן מינכן. אנטוניו קונטה לקח בתחילת העשור אליפות עם אינטר. כל אלה, וגם זינדין זידאן (שנמצא במעמד שונה ודחה כל הצעה שהגיעה אליו מאז ריאל מדריד), יושבים בבית.
הם אמנם עזבו את הקבוצות שלהם בפיצוץ, אבל עם רשימת תארים מרשימה יותר ויכולת גבוהה יותר להחזיק חדרי הלבשה. למרות זאת, השנה זה נראה כאילו סלוט, אלונסו, רנגניק, ואן בומל ונגלסמן בפנים. טוכל, פיולי, פליק, קונטה ומוריניו אאוט. מה קרה?
טוכל וקונטה לפני שנה וחצי. היסטוריה רחוקה (Getty)
הכל אנשים
המכנה המשותף הראשון לרוב המאמנים כאן הוא הדרך בה הם עזבו את הקבוצה שלהם. בגרמניה דיווחו בפברואר על כך שהתגבשו מחנות בעד ונגד תומאס טוכל, ושהוא אמר לשחקנים ש"אני צריך להסתגל לרמה שלכם", ולא כמחמאה. אנטוניו קונטה עזב את טוטנהאם לאחר שאמר ש"השחקנים שלי לא רוצים לשחק תחת לחץ", מוריניו פוטר מרומא לאחר ששחקנים אמרו שהקבוצה והוא הגיעו ל"שיא השפל".
האנזי פליק התמודד עם שמועות על חוסר אמון במהלך המונדיאל, שרד אותו ופוטר לאחר שלא הצליח לשנות את זה במשחקי ידידות שהגיעו לאחר הכישלון בקטאר. פיולי הסתכסך עם המנהל הספורטיבי פאולו מלדיני, אגדת מילאן שאף עזב את המועדון, ולא הצליח להביא תוצאות. כולם השאירו מאחוריהם אדמה חרוכה.
בסוף, בכל מקום עבודה, היכולת להסתדר עם האנשים שעובדים איתך (או במקרה הזה תחתייך) חשובה לא פחות מהיכולת המקצועית שלך. במקרה של כל המאמנים ברשימה הזאת היו הישגים מקצועיים, אבל הקרע האישיותי היה מחיר כבד מדי. טוכל הגיע עם שלושה מועדונים שונים לחצי גמר ליגת האלופות ועזב את שלושתם בפיצוץ זמן קצר לאחר מכן. קונטה רב כמעט עם כל בעלים שהיה לו בקריירה. בעידן שבו הכל אינטנסיבי יותר, זה מחיר עצום.
אנצ`לוטי. האנטיתזה (Getty)
מועדונים כבר לא מסתכלים רק על המאמן שמגיע, אלא גם על הדרך בה נראה המועדון לאחר שאותו מאמן עוזב. זאת אחת ההשלכות הגדולות ביותר של הקריירה המרשימה של מוריניו, אדם שהיה ידוע במשך שנים ב"משבר העונה השלישית" ובזה שמועדונים מתקשים להתאושש ממנו. עידן המנג'ר הטוטאלי כבר פחות משמעותי, בטח כשמסתכלים על המנג'רים המצליחים ביותר בשנים האחרונות.
קרלו אנצ'לוטי בן ה-64, המאמן הטוב בעולם, מתפקד כסבא הרוחני של שחקני ריאל מדריד. יורגן קלופ בן ה-56 עובר בין טקטיקן, מוטיבטור ומטיף, פפ גווארדיולה שצעיר ממנו בשלוש שנים ומיקל ארטטה בן ה-42 דורשים הרבה יותר, אבל יודעים לחבק ולבנות שחקנים שצריך. אין הרבה שחקנים היום שיכולים להסתכל על טוכל או על קונטה ולהגיד ש"הם גידלו אותם".
בעידן בו כמות הכישרון הגדול באמת קטנה ויש יותר כוח לשחקנים במעבר קבוצות, כפי שמפגין קיליאן אמבפה, מצב בו שחקני על לא רוצים לעבור למועדון בגלל זהות המאמן הוא הימור גדול מאוד. אולי גדול מדי. המאמנים המנוסים, שלרוב מזוהים עם סגנון טקטי משלהם ופחות גמישים לסגל הקיים, עלולים להתפס כתובעניים מדי.
יותר מטקטיקה (Getty)
אלוהים הוא בדיטיילס
אנחנו יודעים שקבוצות משתמשות בסטטיסטיקה מתקדמת ("אנליטיקס" בלעז) כדי למצוא מאמנים, ואנחנו יודעים שהן משתמשות בהם גם כדי לחפש מאמנים. בסוף כל מאמן יורש סגל, והמטרה של קבוצה היא שהוא יוציא את הטוב ביותר מהמצב הקיים. על פניו, הניסיון לחפש מאמן שמאמין באותה דרך מרגיש הגיוני.
השאלה היא המדגם. ציוץ ויראלי של חשבון הסטטיסטיקה "סקוואקה", למשל, השווה בין ארנה סלוט לבין יורגן קלופ. השניים מובילים את אירופה בכמות המאבקים על הכדור שהצליחו בשליש השלישי ובכמות הנקודות שהושגה מעמדות בהן היו בפיגור, אך אחד עשה את זה בליגה ההולנדית ואחד עשה את זה בליגה האנגלית. ההבדל עצום.
זה בערך כמו להשוות בין חווית הנסיעה ברכב פרטי לחווית הנסיעה בנגמ"ש ב-30 קמ"ש. בשני המקרים מדובר באותה מהירות, אבל חוויית הנסיעה תהיה שונה. לא בטוח שהם יכולים לנסוע באותה דרך ולהגיע לאותה מטרה. בכך, בעצם, יש גם זווית אחרת על אותו גורם אנושי - ברגע שאדם צריך לאמן מועדון ענק, מוקף במולטי-מיליונרים ועם כמות אינסופית של אוהדים ואנשי תקשורת שמחכים בכל פינה, הלחץ אחר.
ליברפול כנראה יודעת מה היא עושה כשהיא מהמרת על סלוט, ואפשר לראות את הדמיון הטקטי, אבל הוא יעבור ממועדון עם 1.1 מיליון עוקבים באינסטגרם למועדון עם 45.3 מיליון עוקבים. רנגניק, שיאמן את באיירן, הראה דוגמה טובה לזה במנצ'סטר יונייטד אליה הגיע לשמש כמאמן זמני ומצא את עצמו "מועבר לתפקיד יועץ" אחרי חצי עונה ביזארית. התהליכים שהוא דיבר עליהם והסבלנות שהייתה בהופנהיים או ברד בול לייפציג לא הייתה קיימת באולד טראפורד. מי אמר שאותם אנשים שהגיעו לאליפויות בהולנד, פורטוגל ובלגיה לא יגיבו באותה דרך בבריכת הכרישים האנגלית?
אותה סבלנות הופכת את המגמה הזאת, תהליך שכנראה היה קורה מתחת לרדאר במשך שנים והואץ בקיץ פתאומי אחד, למעניינת יותר. אם טוכל, קונטה וחבריהם היו מביאים תוצאות מספיק טובות אז הם היו נשארים גם אם הם לא היו מחייכים באימונים, אבל בסוף המחיר הפך לגדול מדי. ההבדל הוא שבמקרה שלהם אתה יודע מה אתה עומד לקבל, בשונה מהשמות הבאים, רובם צעירים יותר, שמגיעים אחרי הצלחות במועדונים בלי לחץ אמיתי.
שאלה מעניינת אחרת, אגב, היא העתיד של אותה גווארדיה ישנה. טוכל מאמן נוקאאוט יוצא דופן שיכול להיות מושלם לאימון נבחרות, ויכול להיות שגם הגישה של מוריניו שקושר לכמה מהן בעבר היא חלק מהפתרון, בטח אחרי שלואיס אנריקה עבר מנבחרת ספרד לפריז סן ז'רמן והראה שזה לא סוף הקריירה. אנחנו לפני יורו וקופה אמריקה, ויכול להיות שאותם מאמנים יהיו על הקווים במונדיאל 2026. במקרה של מועדוני הענק (אולי מלבד צ'לסי שעשויה למנות פיגורה שתשליט סדר בכאוס), הסיכוי נמוך בהרבה.