$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פדרמן: "רק ניצחונות יביאו אוהדים לאולמות"

מבול ביקורות והצעות בכנס של מנהלת הכדורסל. פדרמן: "מה שנוח למאמנים לא חשוב". אוחיון: "מכבי צריכה להתחשב במטרות הליגה". בירנבוים: "אי אפשר לשנות את השיטה כל חודש". דרוקר: "לעשות סדרת הטוב מ-5 גם בחצי הגמר"

רועי גלדסטון   04.05.12 - 13:22

Getting your Trinity Audio player ready...
מנהלת הליגה ערכה היום (שישי) כנס שנתי בפעם השנייה, על מנת לקיים סיעור מוחות בנוגע למספר נושאים. בין היתר, התקיים דיון במבנה הליגה בעונה הבאה, מכסת הזרים, החוק הרוסי ושיטת המשחקים. עוד לפני שהכנס יצא לדרך, אוהדים של מכבי תל אביב התאספו כדי למחות מחוץ לאולם בו הוא נערך, נגד שיטת הפיינל פור.

בין הנואמים במפגש הראשון היו בעלי קבוצות הליגה - דני קליין (הפועל ירושלים), דורון הרציקוביץ' (הבקעה), לני רקנאטי (בני השרון/הרצליה), יוסי דהן (אשקלון), שמעון מזרחי ודייויד פדרמן (מכבי ת"א), חיים אוחיון (גלבוע/גליל) ועוד. בהתכנסות השנייה נאמו כמה ממאמני הליגה, ביניהם שרון דרוקר, דני פרנקו, אריק אלפסי, עופר ברקוביץ' ואפי בירנבוים. דווקא אחד הדוברים המרכזיים, מאמן מכבי תל אביב דייויד בלאט, החליט לבטל את נאומו בשל המתיחות בין מכבי לבין המנהלת.

כזכור, בימים האחרונים העלתה מכבי ת"א הצעה לשינוי בשיטת ההכרעה בליגת העל, לצד הצהרות על רצונה לאפשר שיתוף יותר זרים ואולי גם להחזיר את החוק הרוסי. במקום הפיינל פור, פורמט שעורר לא מעט ויכוחים בין הצדדים בשנים האחרונות, הציעו הצהובים קיום בית גמר בין ארבע מוליכות העונה.

חיים אוחיון, יו"ר גלבוע/גליל, פתח והתייחס לנושאים הבוערים: "צריך למצוא את האיזון בין מה שהליגה חייבת לבין הצרכים של הקבוצות. האחריות שלנו ושל מי שנמצא בקצה הסקאלה היא שווה, צריך רצון טוב גם ממי שנמצא בקצה הסקאלה. 3 זרים מספיקים לליגה הישראלית, הליגה יכולה לעמוד בזה. שחקנים שעברו במכבי כמו ליאור אליהו, עומרי כספי, יוגב אוחיון וגל מקל פתחו בחמישיות בקבוצות בליגה בגיל 18, ולא רואים את זה היום. צריך אומץ כדי לתת להם לשחק".

"אנו פה כדי לייצר תחרותיות", המשיך אוחיון, "לא באנו להיות בשר תותחים וגם כאנדרדוג אנו רוצים שיהיה לנו סיכוי לקחת אליפות. הקהל לא מגיע כי אין עניין, הקהל רוצה לחלום שהקבוצה שלו יכולה לזכות באליפות, אז בואו לא ניקח את החלום. אנו מאוד קשובים לצרכים של מכבי ת"א, אבל גם היא צריכה להבין את המטרות של הליגה".

שמעון מזרחי, בעלי מכבי תל אביב, השיב לו: "מועדון מכבי תל אביב היה זה שהוביל את ההנחיה של הכנסת סעיף בתקנון ליגת העל שקבוצה צריכה להחזיק בקבוצת נוער. אנו מתגאים במחלקת הנוער שלנו ואנו בטוחים ששחקנים ישתלבו. לפני 3 שנים לא הייתה בכלל הגבלה על מספר הזרים שניתן לרשום, לאחר מכן עברנו להגבלה של 7 שחקנים והיה את החוק הרוסי במתכונת של 2 ישראלים על הפרקט. היום אנו עם ישראלי אחד ו-4 זרים וגם כך קבוצות כמו הפועל ירושלים ומכבי ת"א הן המובילות בכמות הדקות של הישראלים".

מזרחי הוסיף: "אין מדינה באירופה שקובעת אלופה על פי שיטת הפיינל פור, זו שיטה שטובה לגביע ולא משחקים פעמיים בעונה באותה שיטה. צריך שיטה יותר אטרקטיבית שתכניס כסף לקבוצות, תראו את סדרת הטוב מ-5 של הנשים. יש פה אלמנט לא ספורטיבי וזה לא משנה את העובדה שכל קבוצה רוצה לזכות באליפות, אפשר להוביל את הליגה בפער של 10 נקודות ממקום 2 ובגלל פציעת שחקן או סיבה אחרת למעוד ולא לזכות באליפות. אני לא פה כדי להתנצל על התקציב של מכבי. שחקנים ישראלים שהם מעל הממוצע עוזבים לחו"ל כי הם מקבלים שם שכר יותר גבוה, ואי אפשר לעצור בעדם. למה צריך להגביל את כמות הזרים? שכל אחד ישחק עם מה שהוא רוצה".

דייויד פדרמן הוסיף: "יש פה דור חדש של חבר'ה צעירים שיש להם כוונה טובות ומדברים מילים גבוהות על לפתח את השחקנים הישראלים. אבל כל שחקן ישראלי שתפתח בסופו של דבר יקבל הצעה מאירופה ולא תראה אותו יותר. אוהדים באים לראות נצחונות ולא ילדים בני 17. צריך להכריח את הקבוצות לשחק בזירה הבינלאומית, לבנות מוניטין. צריכים 5-6 קבוצות שייצאו החוצה וייבנו את עצמם. צריך למצוא איזון שיעזור לכדורסל הישראלי. אם הפיינל פור עובד ומביא כסף תמשיכו בזה, אבל אם אפשר למצוא שיטה טובה יותר שתביא יותר כסף צריך לשקול את זה. לא חשוב מה נוח למאמנים, אם הם צריכים לשבת עם מחשבונים או שצריך עוד עוזר מאמן כדי שיגיד למאמן את מי צריך להכניס, אז שישבו. הם מקבלים בשביל זה כסף. מה שחשוב זה שיבוא קהל, ממש לא חשוב מה שנוח למאמנים. מי שלא רוצה שלא ייאמן. נלחמנו בשיניים כדי להביא קהל לליגה האדריאטית".

גם הבעלים של עירוני אשקלון, יוסי דהאן, עלה להתקפה: "מה שייתן דחיפה לישראלים זה שילוב של החוק הרוסי עם הגבלה של 4 זרים. לגבי השיטה, אני מוכן שיבטלו את הפיינל פור בתנאי שתהיה הגבלה על תקציב הקבוצות. רק במצב כזה אפשר לשחק בצורה שווה, אחרת אין מצב בעולם שמכבי לא תיקח אליפות. אפשר לקנות להם סרוויס של 12 צלחות ובזה נגמר הסיפור".

גם יהוא אורלנד, שחקן ברק נתניה, דיבר בשם השחקנים: "יש בעיה שמתכחשים אליה. שחקן כמו אייל שולמן פתח בחמישייה 14 משחקים בשנה שעברה והעונה משחק רק 4 דקות למשחק. אין לי טענות לאפי בירנבוים, ברור שדרווין קיצ'ן יותר טוב ממנו, אבל זו לא ההתקדמות שאנו מייחלים לה. האיגוד פתח אקדמיה ואני וקרא לסגור אותה, כי מוכרים לילדים האלה חלום שהם לא יכולים להגיע אליו. לא נותנים לישראלים הזדמנויות לממש את הפוטנציאל ולהתפתח. שחקנים בלאומית מרוויחים 4,000 ש"ח ונאלצים ללכת לעבוד בעבודות אחרות. אלכס צ'וברוביץ' אמר לי שהוא הולך לעבוד בבניין כי הוא בן 25 וצריך להביא כסף הביתה. צריך לצמצם את הישראלים".

בשלב הזה כמה מהמאמנים קיבלו את ההזדמנות להביע את דעתם. אפי בירנבוים מראשל"צ: "בנוגע לזרים, אי אפשר שיקבעו משהו רק לחודש, צריך לתת לדברים זמן ולשמור על המשכיות. אני חושב שצריך לעזור לקבוצות שמגיעות לאירופה, שלא יווצר מצב שהן מתרסקות כלכלית אחרי שנתיים. החוק הרוסי לא עושה שכל, למרות שמכבי הפסידה פעמיים אליפות כשהיה את החוק הזה הוא גורם לכל המאמנים להתפתל". בשלב מסוים התלהטו הרוחות כשבירנבוים כעס על מוישל'ה ויינקרנץ, יו"ר הוועדה המקצועית. ויינקרנץ נשאל לדעתו ואמר שצריך להקשיב לכולם, ואפי צעק לעברו: "מה עם הדעה שלך?".

מאמן הפועל ירושלים שרון דרוקר הציע: "לדעתי צריך למצוא פתרון של סדרת הטוב מ-5 גם בחצי הגמר ושהגמר יהיה משחק אחד, הפיינל פור הוא לא פתרון טוב". לגבי נושא הזרים אמר: "ברוב אירופה לא שומרים על מעמד השחקן המקומי, הזרים משחקים והאולמות מפוצצים. החוקים לא עוצרים את השחקן הישראלי מלהתקדם, מי שישקיע וינהל את עצמו נכון, יצליח. החוק הרוסי לא ספורטיבי".

דני פרנקו מברק נתניה הוסיף: "שיטת המשחקים השנה הייתה הכי גרועה שאני זוכר, 20 משחקי ליגה זה מעט מדי. הפיינל פור עונה על הצורך בהבאת משקיעים וכסף, ואני מבין שכסף זה הדבר הכי חשוב כדי שהכדורסל ימשיך להתקיים. אבל מבחינה ספורטיבית זאת שיטה רעה ואני בעד סדרה בחצי הגמר ואולי בגמר לעשות 2 משחיקם של בית וחוץ. לגבי שחקנים צעירים, צריך שהקבוצות יקימו קבוצות בת של שחקנים בגילאי 23-17, זה יתן לדור הביניים הזדמנות לשחק יותר".