פרשת ההסכם בין אליצור ברק נתניה ומכבי אשדוד ממשיכה לצבור תאוצה. מעבר לעובדה שבאיגוד הכדורסל חוקרים את הפרשה, כמו גם בעיריית נתניה, ושואלים מדוע הועבר כסף אם לא התקיים שת"פ מקצועי בין המועדונים, תהיות נוספות עולות.
מדוע לא חל דיווח על העברת הכסף בדו"חות שהועברו לרשות לבקרת תקציבים? בנוסף, כעת מתגלה כי בנתניה רשמו את הסכום, אם כי בהסוואה לכאורה של הלוואת בעלים. על פי מקור המודע לפרטים, תחת סעיף הלוואת בעלים נרשם הסכום של 270 אלף שקל, וכעת אנשי נתניה חוזרים בהם, ומציינים כי לא מדובר בהלוואת בעלים אלא בסכום שנתקבל מאשדוד.
בנוסף, שואלת היועצת המשפטית במכתב בו היא דורשת הבהרות מצביקה ליבר, הבעלים של ברק נתניה, מדוע הקבלה שניתנה לאשדוד חתומה על ידי העמותה לקידום הספורט בנתניה, בעוד קבוצת הכדורסל מתנהלת כולה דרך החברה לקידום הספורט והכדורסל בנתניה בע"מ.
הדו"ח לפיו העמותה כבר לא פעילה
שחור על גבי לבן: העמותה שחתומה על הקבלה כבר לא פעילה
המשחק הזה לכאורה, בין העמותה לחברה, מעלה תהיות אצל היועצת המשפטית והרשות לבקרת תקציבים: האם השימוש בעמותה, נועד להרחיק או לטשטש לכאורה את קבלת הכסף? האם באמת כל הפעילות מתנהלת דרך החברה, או שמא יש עוד פעילויות שמתקיימת דרך העמותה, הרחק מעינה של הבקרה התקציבית.
במכתבה לליבר כותבת היועצת המשפטית עו"ד רונית אמיר יניב בסעיף 8 למכתבה: "מהמסמכים שנמסרו לי עולה חשד, לכאורה, כי הקבוצה עשתה שימוש בתאגיד אחר על מנת להסוות את ההסכם ואת קבלת הכספים וכן ביצעה רישומים מטעים בדו"חות הכספיים שלה ובספרי הנהלת החשבונות תוך ניסיון לזקוף את התקבולים מקבוצת מכבי אשדוד כהלוואת בעלים". בסעיף 9 היא מוסיפה: "מכל האמור לעיל עולה חשד, לכאורה, כי הקבוצה ויתרה על מקומה בליגה לטובת מכבי אשדוד בתמורה לכסף, דבר המהווה עבירה על תקנוני האיגוד".
המכתב לליבר יצא ב-24 במאי, זאת אומרת ביום ראשון האחרון, והוא נתבקש להגיב תוך שבוע ימים. ליבר נתבקש להגיב לתוכן הכתבה, ומסר כי הוא שוהה בחו"ל ויחזור ביום רביעי, אז ימסור את גרסתו לדברים.