$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מלחמת הכוכבים: הפנים החדשות של י-ם ומכבי

אוהדי הכדורסל בארץ לא זוכרים מתי הם חוו קיץ כל כך עמוס בביצה המקומית. ההנהלות של מכבי ת"א והפועל ירושלים פתחו את הארנק והנחיתו שורה של שחקני רכש נוצצים בפגרה. ווימס, סטודמאייר ואחרים הצטרפו, אז למי יש סגל איכותי יותר? צפו והחליטו

יואב יהב   26.08.16 - 22:00
Getting your Trinity Audio player ready...

אוהדי הכדורסל בישראל לא זוכרים מתי הם חוו קיץ כל כך עמוס בהתפתחויות בביצה המקומית. מכבי ראשון לציון זכתה באליפות בסיום העונה הקודמת וגרמה לשתי הקבוצות הגדולות בישראל, מכבי תל אביב והפועל ירושלים, לחשוב טוב טוב מה הן צריכות לעשות כדי להחזיר את הדומיננטיות שלהן לליגה. הבעלים פתחו את הארנק, מאמנים חדשים הגיעו לעמדה, זרים איכותיים נחתו ואהבה אחת גדולה לעיר הבירה הובילה להחתמה היסטורית.

כל אחת מהקבוצות הבינה מבחינתה מה היא צריכה לעשות כדי לזכות בדומיננטיות. בירושלים הלכו דווקא על הכיוון שעליו הצהובים קיבלו ביקורות בשנים האחרונות – העמסת זרים על הסגל (כולל מאמן זר), ובמכבי ת"א הפנימו שצריך לשמור על הישראלים וחייבים פנים חדשות בעמדות המפתח. יש לציין שהסגלים עדיין לא הושלמו במלואם, אבל בינתיים, זה זמן מצוין להכיר את המספרים והאנשים שמאחורי ההחתמות הנוצצות.

מכבי תל אביב
מה עשתה בעונה שעברה? – הצהובים חוו את אחת העונות הגרועות בהיסטוריה של המועדון. הם אומנם זכו להניף את גביע המדינה ואת גביע ווינר, אך במטרות העיקריות כשלו ובגדול. מכבי סיימה את ליגת העל בלי אליפות, בפעם הרביעית ב-7 השנים האחרונות, ואפילו לא עשתה זאת כסגנית האלופה.

בנוסף, המועדון כשל בשלב הבתים של היורוליג (לראשונה בהיסטוריה) כשרשם הדחה מביכה. גם ביורוקאפ, השחקנים פישלו ואחת מהקבוצות הגדולות באירופה מצאה את עצמה מחוץ למפעל, לאחר שהפסידה לקבוצות קטנות הרבה פחות.

מי עזב? דראגן בנדר , ריצ'רד הנדריקס, בריאן רנדל, אייק אופייבו, טרבור אמבאקווה וטיילור רוצ'סטי.

מי נשאר? דווין סמית', גל מקל, דגן יבזורי, יוגב אוחיון, סילבן לנדסברג, גיא פניני, איתי שגב ויובל סוזמן.

שחקנים שהצטרפו
אנדרו גאודלוק (1.91 מ', 27 – ארה"ב)
גאודלוק זכור לנו בעיקר מפנרבחצ'ה הטורקית בעונת 2014-15, שם סיים עם עם ממוצע של 20.5 נקודות וידית אדירה מחוץ לקשת. הגארד נחשב לכישרון גדול עוד כשהיה במכללות (בוגר מכללת צ'רלסטון, צפון קרוליינה). מלבד יכולות הקליעה המצויינת, שבשיאה הגיעה לעונה מטורפת של 46% מהשלוש שלו, הוא נחשב גם לשומר לא רע בכלל, כזה שיכול לעשות בעיות וללחוץ על הכדור.

לרוב האמריקני מצליח לשמור על יחס טוב של אסיסטים מול איבודים ונחשב גם לאחד שרואה משחק בצורה טובה. אם הוא יגיע עם היכולות שהציג בטורקיה, גאודלוק בהחלט יכול להפוך למנהיג הבא של הצהובים.

ויקטור ראד (2.05 מ', 25 – ארה"ב)
הגיע למכבי אחרי עונה טובה מאוד בניז'ני נובגורוד הרוסית, שם סיים עם 15.8 נק' ו-6.7 ריב' ביורוקאפ. האמריקני נחשב לפאוור פורוורד חכם, שלא כופה את עצמו על המשחק. הוא מנסה לזרוק את הזריקות הנכונות בזמן הנכון, ושקול גם ברגעי לחץ. ראד הגיע כמחליף לקווינסי מילר שנפצע עוד לפני האימון הראשון והצהובים צריכים לתת לו את ההרגשה שהם סומכים עליו ושהוא לא אחד שמועמד להחלפה ברגע שמילר יצליח לחזור.

די.ג'יי. סילי (1.93 מ', 26 – ארה"ב)
הגיע לישראל מספרד, שם שיחק בגראן קנאריה. אמור לשמש כשוטינג גארד שבא (לפחות כרגע) על תקן של מחליף שיעלה מהספסל וינסה לשנות מומנטום בסגל הנוצץ של אדלשטיין. בעונה האחרונה לא קיבל הרבה דקות (17.8 בממוצע) וקלע 9 נקודות לערב. הוא נחשב לקלעי עונשין ברמה גבוהה (92.7% בעונה שחלפה) ויש לו יכולות מסירה שיכולות ללהיב את ההיכל.

סוני ווימס (1.98 מ', 30 – ארה"ב)
דנבר, טורונטו, פיניקס ופילדלפיה, הן הקבוצות בהן היה ווימס ב-NBA. כל חובב כדורסל בטוח שמע על השם ויודע למה הוא מסוגל. האמריקני לא הצליח להתקבע בתור שחקן לגיטימי בליגה הטובה בעולם ועבר לשחק בצסק"א מוסקבה, שם סיפק שלוש עונות מצויינות. למרות שהוא בן 30, נראה שהגארד עדיין לא מיצה את הפוטנציאל שטמון בו, והאוהדים הצהובים מקווים שזו תהיה השנה שבה הוא יפרח.
ג'ו אלכסנדר (2.03 מ', 29 – ארה"ב)
התחבב על אוהדי מכבי ת"א כשהגיע באמצע עונת 2014-15, אך מלבד כמה דאנקים זכורים הוא לא הצליח להשאיר חותם. ההחלטה להחזירו נבעה בעיקר מהעובדה שהוא מגיע הפעם אל ההיכל בתור אזרח ישראלי, לאחר שמצא את שורשיו היהודיים וקיבל עזרה בזירוז ההליכים. בעונה האחרונה שיחק בססארי האיטלקית 12.3 נק' ו-4.5 ריב' עם 55% מהשדה. אין ספק שהוא יוכל לעזור לצהובים, ומי יודע, אולי גם לנבחרת ישראל.

מאיק צירבס (2.08 מ', 26 – גרמניה)
הסנטר שיחק בשנתיים האחרונות בכוכב האדום בלגרד ויחזור לשתף פעולה עם גל מקל בצהוב. הגרמני פרץ לתודעה האירופית בעיקר בעונה האחרונה, אז הציג יכולת מצויינת ביורוליג עם 12.4 נקודות ו-6.1 ריב'. יש לו נוכחות בולטת בצבע, הוא אתלט, זריז ומכדרר לא רע יחסית לגובה שלו, ובנוסף הוא גם ריבאונדר מצוין. מגיע על תקן הביג מן של הצהובים (שכרגע אין לו מחליף ראוי) וצפוי לקבל הרבה דקות מארז אדלשטיין, בתקווה שישתלט על העניינים וימשיך את גרף השיפור המתמיד שלו.

קווינסי מילר (2.08 מ', 23 – ארה"ב)
החלק הפסימי בבנייה של מכבי ת"א. הפורוורד הגיע על תקן הבטחה גדולה, אחד שאמור להוביל, אך קרע את הרצועה בברך עוד לפני האימון הראשון וייעדר לתקופה ממושכת. הוא עדיין חתום אצל הצהובים ועובר את תהליך ההחלמה יחד עם הצוות של המועדון. אקס הכוכב האדום בלגרד חתם לשנתיים ומקווה לשוב כבר לפני סיום העונה הנוכחית ולהתרגל חזרה למגרשים.

הפועל ירושלים
מה עשתה בעונה שעברה? – האדומים שלטו בעונה הסדירה בליגה וחשבו שהם בדרך לאליפות שניה ברציפות, אך כשלו בגמר. הדבר שאפיין בעיקר את דני פרנקו וחניכיו היה חוסר היציבות. לרגעים נראתה י-ם כקבוצה הכי טובה בארץ, ומנגד התפרקה ברגעים חשובים.

גם ביורוקאפ, שם קיוותה להעפיל סוף סוף לשלבי ההכרעה, הקבוצה מהבירה לא הצליחה להתגבר על המחסום הפסיכולוגי והודחה בשלב הבתים השני, בדרך לעונה ללא אף תואר.

מי עזב?-  דונטה סמית', איליי הולמן, איגור מאיור, אדגר סוסה, אי.ג'יי רולנד, טוני גפני, ג'וש דאנקן.

מי נשאר? - ליאור אליהו, יותם הלפרין, בר טימור, רפי מנקו

שחקנים שהצטרפו

אמארה סטודמאייר (2.08 מ', 33 – ארה"ב)
באמת יש צורך להרחיב? אם בעונה שעברה אוהדים בארץ חשבו שנייט רובינסון הוא השיא, אז הגיעה ההחתמה של סטודמאייר שהפילה את כל הלסתות. הסופרסטאר מה-NBA הודיע כי הוא מאוהב בישראל וחתם בקבוצה בה החזיק בבעלות (מכר את חלקו לאורי אלון).

בחירה 9 בדראפט, עם רזומה של 14 שנים בליגה הטובה בעולם וממוצעי קריירה של 18.9 נק' ו-7.8 ריב' קשה בכלל להבין מה הוא עושה פה. יחד עם זאת, אסור לשכוח שהוא פציע מאוד בשנים האחרונות וכבר 5 שנים לא השלים עונה מלאה, לכן ראוי לקחת בפרופורציות את היכולת שיביא איתו לכאן ולא לחשוב שהוא מגיע בשיאו.

ג'רום דייסון (1.90 מ', 29 - ארה"ב)
זכה באליפות, בגביע ובסופר קאפ האיטלקי. שיחק ב-3 השנים האחרונות בארץ המגף ובעונה האחרונה בטורינו העמיד ממוצעים של 15.8 נק', 3.1 אס' ו-2.7 ריב'. מעבר לכלי ההתקפי שהוא, דייסון נחשב לשומר מצוין שנדבק לרכזים ולוחץ על הכדור. הוא חוטף יוצא מן הכלל ויכול לשבש התקפות באופן עקבי.

אחד כזה שלמאמנים כיף לעבוד איתו. האמריקני זכור לקהל הישראלי בגלל עונתו בחולון, שם היה מצוין ורשם ממוצעים של 20 נקודות למשחק. הוא נמצא בקשר טוב עם המאמן סימונה פיאנג'יאני, שמכיר מצוין את הליגה האיטלקית. 

טרנס קינסי (1.98 מ', 32 - ארה"ב)
שחקן התקפה מחונן. אחד כזה שאם הוא במשחק טוב אתה יודע שהכדור האחרון ילך אליו. הבעיה הגדולה שלו היא חוסר היציבות, בעיקר מחוץ לקשת. מעונות של 40% הוא עבר ל-18% ובעונה האחרונה, כששיחק בכוכב האדום, סיים עם 20.4% לשלוש. קינסי נחשב לאתלט מצוין ויכול להיות זה שיצית את האווירה בארנה בעונה הבאה.

שון ג'ונס (2.03 מ', 24 - ארה"ב)
הצעיר שברכישות. מגיע מאנדורה הספרדית, שם לא קיבל הרבה דקות (15.2 בממוצע). הוא מגיע על תקן אחד המחליפים של סטודמאייר ועלול למצוא את עצמו במים העמוקים במקרה של פציעת הגבוה. הוא חזק ועדיין יש יכול להעמיס על עצמו עוד מסה שתהפוך אותו לדומיננטי מאוד בצבע. האדומים זיהו את הפוטנציאל שלו ולכן החתימו את ג'ונס ל-3 שנים.

טרוויס פיטרסון (2.08, 32 - ארה"ב)
מגיע עם הרבה ניסיון אירופי. משחק בעמדות 4 ו-5 ויכול להוציא את ההגנות מיציבות. בעל יכולת קליעה יוצא מן הכלל יחסית לגובהו, (בעונה האחרונה העמיד 41.2% לשלוש ומעל ל-90% מהעונשין ברוסטוב הרוסית). פיטרסון סיים את העונה בוולנסיה והיה להחתמה הראשונה של פיאנג'יאני בירושלים, והוא בעל פוטנציאל להיות אחד מהאהובי הקהל בארנה כשהשילוב שלו עם סטודמאייר יכול להיות מעניין.

קרטיס ג'רלס (1.95 מ', 29 - ארה"ב)
אומנם נמוך, אך מחפה על כך בגוף חזק ותשוקה גדולה. שמאלי אבסולוטי שיודע לחדור ולקלוע מבחוץ. הוא הגיע על תקן רכז מחליף לקבוצה, אחרי ששיחק בעונה האחרונה בפנרבחצ'ה הטורקית, שם קלע 4 נק' בממוצע ב-12.7 דק' ביורוליג. כשהוא לא כופה את עצמו על המשחק הוא יכול להיות מועיל מאוד. ג'רלס הוא בדיוק מסוג השחקנים שהאופי שלו יכול להדביק את הלהט בקבוצה ולדחוף קדימה.

אייזק רוזפלט (2.04 מ', 31 - ארה"ב)
אחד השמות המוכרים בליגה המקומית. משחק על תקן של ישראלי ותוספת משמעותית לכוח בליגה. שיחק בשלוש העונות האחרונות בהפועל חולון ושמר על יציבות לאורך כל הדרך (בעונה האחרונה קלע 10.8 נק' ולקח 7.1 ריב' בליגה). הוזכר כמועמד למכבי ת"א, אך בסוף ירושלים זכתה בו. הוא שקט, עושה את העבודה ונותן למאמנים ולשאר השחקנים את השקט שהם צריכים.

אז אחרי שהכרתם את הסגלים הנוצצים של שתי הקבוצות, מי לדעתכם התחזקה יותר? ומי תחזיר לעצמה את השליטה? הכו בתגובות.