$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שעת כושר: מה אפשר כבר ללמוד מהבכורה של מכבי?

הכושר הגופני שעדיין זקוק להרצה, ההתקפה ששטפה יחסית למשחק ראשון, והאתגרים של יאניס בהגנה. "הולך למוניטור" עם רושם ראשוני מההפסד של הצהובים לפרטיזן בהכנה

רועי כהן
רועי כהן   08.09.19 - 09:16
Getting your Trinity Audio player ready...

יש משהו קסום במשחקי הכנה. בטח ובטח במשחק ראשון. זאת הפעם הראשונה שבה רואים את השחקנים החדשים, מקבלים הצצה לסגל המעודכן, מתרשמים מהמדים שאולי קיבלו עוד איזה טוויסט קטן. הכל ראשוני, לא ברור, בתולי. אפשר רק לדמיין איך הקבוצה תיראה בזמן אמת, לחלום לאן היא באמת מסוגלת להגיע.

מצד שני, למשחקי הכנה יש מוניטין רע. יש איתם בעיה. הם שקרנים. הם מראים לנו פרטים שלא באמת יכולים להחכים אותנו, קורים בהם דברים שלא באמת יכולים ללמד אותנו, ואפילו תוצאת המשחק לא רלוונטית, לא חשובה, לא אומרת כלום. למעשה, חוץ מתחושה כללית ורושם ראשוני שיכול להיות מוטעה - אנחנו לרוב נשארים רק עם הרומנטיקה של הפעם הראשונה.

זו הסיבה שרבים תופסים את משחקי ההכנה כלא רלוונטיים, ואולי בצדק. ולמרות כל זאת, בסוף בסוף, הם הכלי העיקרי שאנחנו כצופים וגם צוות האימון יכול להיעזר בו כדי לקבל מושג איפה כל העסק עומד. אז הטקסט הזה לא מתיימר להציג מסקנות הרות גורל על מכבי ת"א כפי שנראתה אתמול נגד פרטיזן בלגרד במשחק ההכנה הראשון שלה, אבל אנחנו כן ננסה לשים את האצבע על כמה נקודות מרכזיות שיהיה שווה לעקוב אחריהן בהמשך מסע ההכנה של מכבי ת"א.

קבוצה בהרצה
נתחיל במטרה הראשונית והעיקרית של משחק הכנה ראשון: להכניס כמה שיותר שחקנים לכושר משחק. זו הסיבה שרק שני שחקנים אצל יאניס ספרופולוס שיחקו אתמול יותר מ-20 דקות (קווינסי אייסי 25 דקות, אותלו האנטר, 22 דקות) וסביר להניח שגם זה לא היה בתכנון של המאמן היווני.

בשלב הזה של העונה אפשר להתרשם שרוב הסגל של מכבי עדיין לא נמצא בכושר גופני שקרוב לרמת יורוליג. יובל זוסמן, נייט וולטרס ואותלו האנטר נראו חדים וכשירים יותר מחבריהם, שחלקם נראו חלודים גם מבחינת כושר משחק כללי.

כך למשל גם אייסי, ששיחק הכי הרבה, נראה לעיתים תשוש, וחברו מימי סקרמנטו עמרי כספי, שלא שיחק כדורסל סדיר מאז חודש ינואר ובדרך גם עבר ניתוח בברכו - באופן טבעי עדיין לא בכשירות שיא. עוד משחק, עוד אימון ואלמנט הכושר הגופני הלקוי אמור וצפוי להעלם אצל כל השחקנים.

מבט על חלוקת הדקות מאפשר לנו גם להעריך ששני אלו שנמצאים בתחתית הרוטציה - אנג'לו קלויארו (3 וחצי דקות) וסנדי כהן (כמעט 5 דקות) במקרה הטוב מבחינתם יהיו אלו שלא יתלבשו למשחקי היורוליג, ובמקרה הרע ישוחררו/יושאלו.

שטף התקפי מפתיע
20 אסיסטים על 17 איבודים. זה נתון סביר בהתחשב בכך שמדובר במשחק ראשון, ובקבוצה שכל הקיץ חיכינו להחתמה של רכז בכיר אך לבסוף הלכה על קונספט אחר, של ריבוי גארדים יוצרים. במצב הנוכחי, נייט וולטרס משתלט על עמדת הרכז הפותח, והספק של 5 אסיסטים על איבוד בודד בהחלט מניח את הדעת.

זה לא פותר את שאלת הרכז המחליף. מי הוא? גם על פי אתמול אין תשובה ברורה. במכבי מנסים לשווק את טיילר דורסי כסוג של רכז לעת מצוא, אבל מי שעקב אחריו לא צריך את 2 האסיסטים ו-3 האיבודים של אתמול כדי לדעת שהוא אולי יכול להוביל כדור ולהריץ פה ושם סטים התקפיים, אך לא לאורך זמן ולא באופן קבוע.

יאניס ספרופולוס בוודאי ישמח לראות כיצד התחלקו 20 האסיסטים של שחקניו אתמול: למעט טאריק בלאק, ג'ייק כהן ואותלו האנטר שממילא לא אמורים ליצור לאחרים, וכן קלויארו והכהן השני (בעצם השלישי…) שבקושי שיחקו - כל שחקני מכבי השתתפו במלאכת היצירה לאחרים, מה שיצר למעשה שטף התקפי נאה ומפתיע למשחק ראשון. מנגד, טור האיבודים יכול, צריך וישתפר עם הזמן. רוב איבודי הכדור של מכבי אתמול נבעו יותר מחוסר תיאום ופחות מחוסר אחריות.

ההגנה: שומרים עם הידיים
כל נער בתחילת דרכו בענף מקבל בשלב מסוים "שטיפה" ממאמנו, שמסביר לו שהגנה שומרים עם הרגליים, ולא עם הידיים. אז מכבי ת"א שמרה אתמול עם הידיים, כי הרגליים עדיין לא לגמרי בעסק.

הדעה הרווחת, על הנייר, היא שיש חוסר איזון בין היכולת ההגנתית המרשימה של הקו הקדמי לעומת זו של הקו האחורי. ואכן, ראינו אתמול את אלייז'ה בריאנט מתקשה מאוד מול קורי וולדן (שכהרגלו סחט 7 עבירות משחקני מכבי), את טיילר דורסי עוקב בעניין אחרי הגארדים של פרטיזן שעברו אותו די בקלות ואת כספי שפתח בעמדה 3, אך עדיין מתקשה לעמוד בקצב של סמול פורוורדים מקבילים.

הדרך של ספרופולוס "להעלים" את החולשה ההגנתית של הגארדים תכלול ככל נראה לא מעט הגנה אזורית, והרבה חילופים אוטומטיים שיציבו מול הגארדים היריבים את הגבוהים האתלטיים. כדי ששני הכלים האלו יעבדו היטב, ספרופולוס יזדקק להרבה מאוד תיאום, ותיאום מושג באימונים, שכרגע למכבי אין המון כאלו.

כמה סיבות לאופטימיות
בכל מסע הכנה של כל קבוצה, אפשר לשמוע את 5 מילים עיקריות: "זמן", "סבלנות", "חיבור", "כימיה", "דרך". מכבי ת"א לא יוצאת מן בכלל בהקשר הזה. את כל המצרכים הללו יאניס ספרופולוס יצטרך, ומה שעשוי לעזור לו הוא המשך מסע ההכנה שנראה כי תוכנן בחוכמה ע"י אנשי מכבי.

היום תשחק מכבי נגד אנוויל, יריבה נחותה בהרבה, ונגדה מכבי אמורה להביא לידי ביטוי את פערי העומק והכישרון. בימים רביעי וחמישי מכבי תשחק בצרפת נגד שטרסבורג ושולה, יריבות נוספות מתחת לרמה של אלופת ישראל, ומכבי יכולה וצריכה לנצל את המפגשים הללו כדי להתחיל לגבש לעצמה זהות ודרך.

בסוף השבוע הבא הצהובים כבר יצטרכו להתמודד בליגה של הגדולים, עם פנאתיניאקוס, פנרבחצ'ה ומילאנו בטורניר ינאקופולוס באתונה. מכבי תרצה להגיע לטורניר הזה בכושר משחק ובכושר גופני טוב יותר, כדי לראות איפה היא עומדת לפחות אל מול פאו ומילאנו, שצפויות להיאבק בה על מקום בפלייאוף. אבל עד אז, וגם אחרי, מכבי תזדקק לחמישייה הפותחת: "זמן, סבלנות, חיבור, כימיה, דרך".