רחוב רש"י בתל אביב הפך בשנים האחרונות לאיזור מגורים. אבל בשנות ה-30 של המאה ה-20 מדובר היה במגרש המיתולוגי של מכבי ת"א ששימש אותה לאורך עשורים רבים. היום (שלישי) בטקס חגיגי במעמד ראש העיר רון חולדאי, יו"ר הקבוצה שמעון מזרחי, שחקני הווה ואגדות עבר של הצהובים, הנציחו את האתר.
במגרש שהפך לבית הראשון של מכבי באמצע שנות השלושים הונחו תמונות היסטוריות של המגרש וכן הוקמה "שדרת כוכבים", סטייל הוליווד, עם טביעות ידיים של השחקנים הגדולים בתולדות המועדון. שחקני העבר של המועדון שהגיעו נזכרו ברגעים שהיו ולא ישובו עוד ממגרש הבלטות.
בראיון ל"מגרש פתוח", שמעון מזרחי סיפר על המגרש המיתולוגי: "פה שכנו מגרשי הטניס ומגרש הבלטות הישן של המועדון, שמכאן צמחו, עלו וגדלו שחקנים כמו שניאור, רלף קליין, יהושע רוזן, תני כהן מינץ, מוטי ארואסטי, מיקי ברקוביץ' ואחרים שהביאו אותנו לאן שהביאו אותנו עד הלום".
יו"ר הקבוצה סיפר על המשחקים בימים ההם: "הייתה גדר תיל פרוצה ובמשחקים בימי שישי אנשים היו עומדים מבעד לגדר וצופים במשחקים, אמרנו שנשים בד יוטה וגם הוא לא עזר כי אנשים צפו במשחקים מהבניינים ולאחר מכן בנינו חומה סביב המגרש והתחלנו למכור כרטיסים, ושיחקנו שם עד שקם יד אליהו עם גג פתוח ותפוסה של 5,000 מקומות, ואז עברנו לשחק שם. אני יכול לומר שהיו כאן הרבה רגעים מרגשים. אני זוכר את היום שהודעתי למיקי ומוטי עולים לקבוצה הראשונה, ושרלף קליין מונה למאמן אחרי יהושע רוזין".
"אני עצמי בוגר גימנסיה גאולה וכאן שיעורי הספורט היו מתנהלים", הוסיף מזרחי. "רוזין היה המורה לספורט בגימנסיה ולימים מונה למאמן הקבוצה. נוסטלגיה לשמה. זה נכון שהמשחק היה עקום אבל השחקנים ידעו לכל אחד הייתה את הבלטה שלו. שניאור גדל כאן ואחרי המשחקים השחקנים היו הולכים למסעדה הסמוכה, ומכאן צמחה המשפחתיות של המועדון הזה. הקבוצה הפסידה כאן רק שלוש פעמים במשחקים רשמיים. מכאן צמחו האליפויות עד שעברנו ליד אליהו".
בחזרה להווה, מזרחי התייחס למשחק הקרוב נגד אולימפיאקוס ועל מאבק הפלייאוף ביורוליג: "אני חושב שאולימפיאקוס נאבקת בכוח רב להיכנס לשמיניה הראשונה, וצפוי לנו משחק מאוד קשה. כדי להיכנס לשמונה הראשונות נותרו תשעה משחקים, חמישה ביתיים וארבעה בחוץ. כולם קשים אנדולו פה, ז'לגיריס שם... בואו לא נקדים את המאוחר ,נלך שלב שלב ונדבר בתחילת חודש אפריל".
לומד את ההיסטוריה של מכבי, יאניס
יובל זוסמן, מהשחקנים הצעירים בסגל הנוכחי, סיפר על שהתרחש: "זה קצת נראה מוזר שהיה פה מגרש. מה שכן לראות את שמעון מחייך, זה משהו שלא רואים כל יום. נחמד להיות פה. כל דבר מתחיל ממשהו קטן, כמו המגרש הזה. מקווה שמכבי תמשיך לגדול ואנחנו כשחקנים נמשיך להתקדם. כיף לראות שחקנים כמו טל ברודי ומיקי ברקוביץ'. אלה אנשים שאתה צמא לקבל ידע מהם. אני אשמח שאחשב לאחד הגדולים של המועדון. עדיין לא עשיתי שום דבר".
"נראה לי שהיה כיף לשחק פה", אמר דני אבדיה בחיוך, "אנחנו מחוברים לעבר של המועדון. מי היתה מכבי, מה היו ההישגים שלה, הכל. כל שחקן שנמצא במכבי יודע איזה כבוד לשחק כאן ולהיות חלק מהיסטוריה של המועדון. מרגש מאוד לעמוד פה עם כל שחקני העבר. מקווה מאוד שנעלה לפיינל פור ונזכה לכמה שיותר חוויות ותארים".
איש נוסף שהפך כבר לבן בית במכבי תל אביב הוא המאמן הנוכחי, יאניס ספרופולוס. היווני שהיה שותף לטקס הודה: "אני שמח ומתרשם להיות חלק מזה, מופתע לחיוב מההיסטוריה הארוכה והמפוארת של מכבי תל אביב וגאה להיות המאמן שלה. חשוב מאוד שהדור הצעיר ילמד את ההיסטוריה, זה ילמד אותנו איך אנחנו צריכים לראות את המועדון הזה, ולהילחם על כל ניצחון. היום יש לנו אופציה להבין כמה המועדון זה גדול".
ואי אפשר להתייחס לאירוע הזה בלי האיש שגדל שם, כדורסלן העבר הגדול מיקי ברקוביץ'. "זה מאוד מאוד מרגש. לפני יותר מ-55 שנים התחלתי כאן את הדרך, עשיתי קילומטראז' ארוך ארוך. מהבלטות האלה אפשר להפוך לשחקנים. כאן התחילה האימפריה. אני זוכר שכשהרוח היתה חזקה, לא ראיתי את הסל, אבל בזכות זה קלעתי ביד אליהו יותר בקלות".