$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אין כמו בבית: 5 המגרשים הכי חמים בליגה

ראש הממשלה הכריז על סגר (או הסגר), אבל לקבוצות האלה אין בעיה להישאר בבתים. דירגנו את חמשת המגרשים הכי חמים בליגת העל בכדורסל. לא מסכימים? הצביעו בסקר

אלון אמסלם
אלון אמסלם   23.03.20 - 21:00

תגיות: ליגת ווינר

Getting your Trinity Audio player ready...

לא רצינו להגיע לזה, בטח לא אחרי פחות משני סיבובים, אבל לצערנו משבר הקורונה הביא אותנו לסכם את עונת הכדורסל מוקדם מהצפוי. והאמת? אין דרך יותר טובה לסכם מאשר להשמיע את הקול שלכם מהיציע. אז לרגל הפגרה הארוכה שנכפתה עלינו - קבלו את מצעד האולמות הביתיים ביותר בליגת העל, לפחות ממה שהספקנו לראות עד עכשיו.

איך זה הולך לעבוד? קבענו מראש שלושה קריטריונים שונים לפיהם נקבעו התוצאות: כמות ותפוסת קהל, תוצאות משחקי הבית ו"פנאטיות". ונכון שהתוצאות עדיין היו יכולות להשתנות, שכן בתאוריה יש עוד סיבוב שלם לפנינו, אבל על פי הממצאים עושה רושם שאפשר להבין את המגמתיות כבר עכשיו. מאבדים סבלנות? החמישייה הראשונה, יוצאים לדרך.

5. הפועל ת"א
במבט חטוף על טבלת הליגה, הרבה ירימו גבה בנוגע לכניסה של האדומים לרשימה הזאת. ואלה שאכן יעשו זאת, לא בהכרח טועים. יש לא מעט קבוצות אחרות שראויות להיות במקום הזה, בטח מבחינת מבחן התוצאה, אבל גם בעונה נוראית מבחינה מקצועית - בה הפועל ת"א התחילה רע, התייצבה מעט וחזרה לסורה - הקהל האדום תומך ברגליים, ועושה בצורה הכי רועשת שאפשר לדמיין, כהרגלו.

כמובן שזה לא מה שמרגיע את הנהלת הקבוצה, שעשתה שינוי אחרי שינוי ועדיין מסתכלת על השמינייה הראשונה מלמטה, אבל היא יכולה להתנחם בכך שהירידה הדרסטית מהעונה שעברה נבלמה מעט. זו כבר שנה רביעית ברציפות שהאדומים חווים ירידה בכמות הקהל ביציעים, אבל הפעם מדובר בירידה של 73 אוהדים בלבד, לעומת 440 אשתקד. אותם אוהדים ראו מהבית איך האדומים משיגים חמישה ניצחונות בשמונה משחקים בדרייב אין, לעיני 2,390 אוהדים פר משחק.

4. מכבי ראשל"צ
אוהדי הפועל ת"א אמנם לא יאהבו לראות את השם של הקבוצה מעיר היין לפני השם של קבוצתם, אבל התוצאות מדברות בעד עצמן. הכתומים המשיכו את המגמה מהעונה שעברה, השתלטו על המקום השלישי והפכו את בית מכבי לאחד האולמות שיותר קשה לנצח בהם - כל כך קשה שמלבד מעידה אחת מול נס ציונה, רק מכבי ת"א והפועל ירושלים יצאו משם מחוייכות.

והרי המספרים: החבורה של גיא גודס, שהמשיכה את מגמת הנסיקה מסוף העונה שעברה, השיגה שמונה מתוך 13 הניצחונות שלה בבית מכבי, שם התייצבו 1,608 אוהדים בכל משחק. מבחינה מספרית זה אמנם מקנה לכתומים רק את המקום השישי בליגה - אבל באחוזים, תתפלאו, ראשל"צ נמצאת במקום השני עם 80.4% תפוסת קהל, עליה של כמעט תשעה אחוזים מהעונה שעברה. זה הספיק בשביל לעקוף את הפועל ת"א הפעם, אבל לא כדי להשתחל לשלישייה הראשונה.

3. הפועל חולון
אם היינו עושים דירוג של הקבוצות שהכי "מרוצות" מפגרת הקורונה, אין ספק שחולון הייתה תופסת מקום של כבוד בצמרת. למה? כי בתחילת העונה המטרות היו אחרות, הסגל היה אמור להיות מרשים יותר וכמובן שהתוצאות היו צריכות להיראות אחרת. אבל בפועל חולוניה הודחה מוקדם מליגת האלופות, פיטרה מאמן שהגיע בקול תרועה ומהשינויים שערכה בסגל, היא יכולה לבנות קבוצה נוספת.

אז למה בכל זאת היא פה? ראשית, בזכות המאמן היווני, סטפאנוס דדאס, שהצליח לייצב מעט את הספינה ולהתייצב במקום הרביעי. שנית, בזכות הצבא הסגול, שכבל שנה הצביע ברגליים והגיע בהמוניו להיכל הטוטו (3,254 אוהדים למשחק). ועדיין, להנהלת חולון נדלקה העונה נורת אזהרה בוהקת במיוחד, ולא רק על הפרקט - שכן זו הייתה העונה הדלילה ביותר ביציעי היכל הטוטו מאז נחנך ב-2015.

2. הפועל ירושלים
ואחרי שהתחממנו, הגענו למנה העיקרית: הקלאסיקו ביציעים. השנה, יותר מתמיד, התחרות הייתה צמודה - אבל אחרי שהתבססה בפסגה בשלוש השנים האחרונות, ירושלים פינתה את מקומה העונה למכבי ת"א. אבל בואו נדייק, למרות הסכסוך בין ה'בריגדה' להנהלה ולמרות היריבות הלא כל כך מזמינות במפעל האירופי, בארנה לא נראתה ירידה דרסטית בתפוסת הקהל - בטח לנוכח התוצאות המרשימות.

הירושלמים הפסידו פעם אחת בלבד בארנה, ולא למכבי ת"א, ובכל זאת זה הספיק רק למקום השני. למה? לאו דווקא באשמת האוהדים המקומיים, אם כי יותר בגלל אוהדי מכבי ת"א - שנהרו להיכל והשיבו את הצהובים לפסגה. ירושלים, כאמור, התייצבה מיד לאחר מכן עם 5,513 אוהדים בממוצע פר משחק. זה היה מספיק בשביל לקחת את האליפות? כנראה שלעולם לא נדע.

1. מכבי ת"א
אחרי שלוש שנו בצורת, הצהובים סוף סוף חוזרים לחייך - הן על הפרקט והן ביציעים. ומאזן ביתי מושלם, לצד עלייה של כ-1,000 אוהדים בממוצע למשחק, הקנו להם את האולם הביתי ביותר בליגה לעונת 2019/20 המקוצרת. נכון, רגע לפני התפרצות המגפה הפועל ירושלים הזכירה לנו כמה פגיעה מכבי יכולה להיות, אבל משחק אחד לא מעיד על הכלל - ובמקרה של מכבי הכלל היה מרשים במיוחד השנה.

בעונת יורוליג שכזאת, כשאופציית ההגעה לפיינל פור נפתחה אחרי מספר שנות בצורת, הייתם מצפים מהקהל הצהוב להתלהב קצת פחות מהגעה למשחקי הליגה. ואכן, ההיכל לא עלה על גדותיו כבימי חמישי, אבל 6,370 אוהדים בממוצע עשו מספיק רעש במשחקי הליגה כדי לדאוג לדבר אחד: מהאולם הזה, אף אחת לא תצא מנצחת. אבל כמו לכל סיפור מהאגדות, לפני הסוף הטוב מגיע הנבל, שבסיפור שלנו התחפש לנגיף מרושע.

כמעט נכנסו: נס ציונה (ראשונה באחוזי תפוסת הקהל), עירוני נהריה (חמישית בכמות הקהל).
ציון לרעה: הפועל אילת (אחרונה בכמות הקהל), מכבי חיפה (התוצאות טובות, התפוסה הגרועה בליגה).

*הנתונים באדיבות מנהלת הליגה

.