$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חשש: "בלי תמיכה, תהיה כאן ליגה של שש קבוצות"

הכדורסל הישראלי מחפש תשובות: ההפסדים נאמדים בכ-18 מיליון ש"ח, ואין עזרה מצד המדינה. מנהל באחת הקבוצות: "איך נבנה תקציב בלי מנויים? משרד הספורט חייב לעזור"

עמרי מנהיים
עמרי מנהיים   20.04.20 - 08:46

תגיות: ליגת ווינר

Getting your Trinity Audio player ready...

דאגה גדולה בקרב קבוצות ליגת העל בכדורסל, על אחת כמה וכמה לאחר ההצהרה של המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, כי עוד רחוק היום שבו הקהל יוכל לחזור למגרשים. כך או כך, חלק מהקבוצות מחפשות תשובות, ועדיין לא מקבלות אותן מאף גורם רשמי.

עוד לא ברור מה יהיה היקף הנזק הכלכלי של משבר הקורונה - אבל אין ספק שיהיה כזה, כאשר נכון לעכשיו, חלק מהקבוצות אף חוששות לקיומן. "אם לא נקבל תמיכה כלכלית, תהיה פה בעונה הבאה ליגה של 6 קבוצות", אמר אחד מראשי הקבוצות בליגה. "מקבלי ההחלטות והגורמים הרלוונטיים - משרד הספורט, הטוטו, גם איגוד הכדורסל - צריכים לעזור לנו לסגור את חוסרים לעונה הזאת, הכדורסל הוא כמו כל עסק אחר".

על פי ההערכות, קבוצות הליגה הפסידו בסך הכל כ-18 מיליון שקלים, רק במסגרת הסכם שיווק עם הטוטו, כספים שכמובן לא הועברו מאז שהופסקה הליגה. משרד הספורט קיבל מכל קבוצה את הנזקים/הפסדים שלה לעונה הנוכחית ומשרד הספורט אף הודיע כי נפתחה קרן מיוחדת של כ-200 מיליון שקל למען הספורט, אבל כאמור - עדיין אין התחייבות לתמיכה כלכלית באופק.

"אנחנו עוד לא יודעים מה יהיה בעונה הבאה מבחינת התקציבים, אבל מה שבטוח זה שאם נצטרך להתמודד עם חובות עבר ועם עיריות בקשיים, המצב יהיה קטסטרופלי", הוסיף מנהל של קבוצה אחרת בליגה.

את קבוצות הליגה אפשר לחלק לשתיים: כאלו שנתמכות בידי עיריות וכאלו שלא. הקבוצות העירוניות מצויות בלחץ גדול, שכן עוד לא ברור היקף הנזק לרשויות המוניציפליות - וכיצד הדבר ישליך על הכדורסל.

הקבוצות שלא נתמכות בידי עיריה מוצאות את עצמן גם כן ללא רשת בטחון, במיוחד לאור חוסר הוודאות בנוגע לקהל. "איך נבנה תקציב לעונה הבאה, כאשר למעלה מ-30% מהתקציב שלנו מבוסס על מכירת מנויים וכרטיסים?", שאל רטורית מנהל אחר באחת הקבוצות. "משרד הספורט חייב לעזור, ובאופן מיידי".