$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 8 7 1
2 בני הרצליה 8 6 2
3 הפועל תל אביב 7 7 0
4 מכבי תל אביב 7 6 1
5 הפועל גליל עליון 8 4 4
6 הפועל חולון 7 4 3
7 הפועל עפולה 8 3 5
8 מכבי עירוני רמת גן 6 4 2
9 עירוני נס ציונה 8 2 6
10 הפועל גלבוע/גליל 8 2 6
11 קריית אתא 8 2 6
12 אליצור נתניה 8 2 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 6 2 4
14 הפועל חיפה 7 1 6
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מה זה באמת אומר? מאחורי ההסכם בהפועל ת"א

מה שהחל בשיחה על המשקעים ואי ההבנות מהעבר המשיך עד למכשולים הגדולים ביותר שעוד עומדים בין הצדדים. מה עשו 15 שעות, משמעות ההבנות וסביב מה תיסוב הבוררות? הפרטים

נועה פופלינגר
נועה פופלינגר   04.12.24 - 10:01
Getting your Trinity Audio player ready...
זה היה ארוך, מייגע ונמשך 15 שעות של גישור, אבל בסוף - יצא עשן לבן. הפועל ת"א של עופר ינאי ועמותת הפועל אוסישקין הגיעו להבנות. נתחיל מהסוף - משמעות ההסכם היא שההתכתשות הפומבית בין הצדדים, חילופי האשמות וההתעקשות של כל צד הגיעה לסיומה. לא אמורים להיות מעתה מהלכים חד צדדיים, וההכרעה עוברת לבוררות שתתקיים בעוד שבועיים. על פי ההסכם, הבורר הוא זה שיחליט איפה הפועל ת"א תארח כששני הצדדים יהיו מחויבים לקבל את ההחלטה, ובינתיים מכירת המנויים להיכל תמשיך.

אז מה עשו הצדדים 15 שעות בגישור? קודם כל, חלק ניכר מהגישור נועד לגשר על הפערים. מי שפעל מאחורי הקלעים הוא המנכ"ל צחי רייכנשטיין שעזר בתיווך בזמן שהוא זוכה להערכה מצד שני הצדדים. בחצי היום הראשון הצדדים דיברו על העבר ביניהם, המשקעים ואי ההבנות, שלא בהכרח קשורים רק לאולם. שני הצדדים הגיעו בידיים פתוחות ו"פתחו" גם דברים פחות נעימים, כשההרגשה בחדר הייתה שגם רמי כהן וגם עופר ינאי הגיעו כדי לשים סוף לסאגה, כשהמועדון מעל אדם כזה או אחר.

אחרי שבחצי הראשון של היום האמוציות והמשקעים טופלו, בחצי השני של היום הצדדים התחילו לדבר על הסכמות בנוגע לאולם, על איך אפשר לגשר על הפער ומכאן חזרו לנושא הבוררות, אבל הבוררות הפעם לא תהיה כזאת שמלווה בדם רע, אלא בכבוד הדדי. רמי כהן התחייב להסיר את המכשולים עם הקהל, בעוד ינאי התחייב להמשיך ולפעול להקמת היכל שלמה החדש.
סביב מה הבוררות תעסוק?
למעשה ההליך המשפטי הבא יהיה סביב אותו סעיף שנחשף בערוץ הספורט. כזכור, בהסכם המקורי בין העמותה לבין עופר ינאי נקבע כי החברה המנהלת את הפועל ת"א תתבקש לדרוש את הסכמת העמותה בשלושה נושאים: שינוי שם הקבוצה, שינוי סמל הקבוצה ושינוי צבעי הקבוצה. בהסכם המקורי לא נכלל מעבר ליד אליהו כאחד מזכויות הווטו של העמותה. גם בבקשה לצו מניעה הודו בעמותת האוהדים כי "הגם שזכות וטו זו לא נכללה (בטעות) בסעיף 8.2 להסכם בעלי המניות ובתקנון החברה, אין מחלוקת כי הוסכם בין הצדדים בזמן אמת ליתן לעמותה זכות וטו בקשר עם המעבר לאולם יד אליהו, אלא שבשל טעות לא נכלל סעיף זה בהסכם". 

איפה זה כן נכלל? בנספח להסכם ההשקעה בו סוכם בין הצדדים כי "לרשימת זכויות הווטו של העמותה יוכנס סעיף נוסף: זכות וטו על העברת משחקיה הביתיים של הקבוצה לאולם הקרוי כיום היכל מנורה מבטחים...". עם זאת, בתחילת הנספח נטען הוא ייערך על ידי משרד פירון ולפי ינאי, זה לא נעשה ולכן הסעיף אינו רלוונטי. 

בבוררות למעשה יכריעו האם זכות הווטו תקפה, ואז הנושא עשוי לעלות להצבעה, או שמא היא לא תקפה ואז הפועל ת"א של ינאי תוכל לעבור ללא ההליך. כבר היום, תתחיל מכירת מנויים לקהל הרחב ליד אליהו, כשהצפי הוא לאלפים רבים. כבר עכשיו ברור, גם לכמות המנויים שיירכשו תהיה משמעות בבוררות ותעיד על רצון הקהילה. למעשה בשלב זה מלבד מכירת המנויים לא יהיה שיח סביב מעבר להיכל - כן או לא, אלא תהיה מכירת מנויים שנועדה להתבצע למקרה שהצדדים יעברו להיכל.

על פניו, לצופה מהצד נראה שהמעבר לבוררות משמעותה המשך התכתשות, אבל לא כך הדבר - אחרי סאגה ארוכה, ההרגשה היא שהפועל ת"א יוצאת לדרך חדשה, לא עוד עימות בין העמותה וינאי, אלא הליך שמתנהל מתוך כבוד הדדי ועם רצון לייצר הליך שבו כל הצדדים יהיו מרוצים. בינתיים, הקהל יוכל למעשה להצביע ברגליים אם רצונו לעבור להיכל דרך מכירת המנויים, ומה יקרה אם החלטת הבורר לא תמצא חן בעיני אחד הצדדים? גם ינאי וגם כהן מבטיחים - מה שהיה, לא יהיה. מעכשיו אין "צד מנצח", אלא המועדון כולו מנצח. מהדיון יצאו כהן וינאי ואמרו "עכשיו הפנים לדרבי בראשון", במה שהזכיר שהיריבות הן מחוץ ולא מבית. הפועל ת"א יוצאת לדרך חדשה כגוף אחד, אבל באמת.