ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 מכבי תל אביב 18 15 3
2 הפועל ירושלים 18 14 4
3 הפועל תל אביב 18 15 3
4 מכבי עירוני רמת גן 18 11 7
5 הפועל חולון 18 11 7
6 בני הרצליה 18 10 8
7 הפועל באר שבע/דימונה 18 8 10
8 הפועל גלבוע/גליל 18 7 11
9 הפועל גליל עליון 18 7 11
10 עירוני נס ציונה 17 7 10
11 קריית אתא 18 6 12
12 אליצור נתניה 18 6 12
13 הפועל עפולה 17 6 11
14 הפועל חיפה 18 2 16
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חלום יעקב: הגארד מגיע לדרבי במעמד חדש

הפציעה בתזמון הגרוע, העבודה הקשה והוספת המסה בפגרה הכפויה וההתפוצצות בנבחרת. אחרי שכבר היה עם רגל בחוץ, נועם יעקב מגיע כשחקן משמעותי מול מכבי ת"א. יחזור לשיר ביציע?

נועה פופלינגר
נועה פופלינגר   02.03.25 - 11:52
Getting your Trinity Audio player ready...
מספר דברים היו ברורים לבעלי הפועל תל אביב עופר ינאי לאורך הקיץ האחרון. הוא רצה להנחית במועדון שם גדול מה-NBA, לשמור על עמודי התווך בדמותם של תומר גינת ובר טימור וגם לצרף ישראלי מוביל עם זיקה לקבוצה. כל העיניים הלכו לנועם יעקב.

הגארד בן ה-20, בן למשפחה של אוהדי הפועל ת״א, היה בעונה שעברה חלק מהסגל של וילרבאן, ואף זכה בשנה שעברה ל-10 דקות בממוצע ביורוליג. לאחר שהציג יכולת טובה, הוא זכה ללא מעט הצעות באירופה, כשגם בארה״ב התעניינו בכישרון הצעיר. אך אנשיו מספרים שלאורך השנים האחרונות השם הפועל ת״א תמיד ריחף מעל וכבר במהלך העונה שעברה, עופר ינאי דאג לדבר עם אנשיו של יעקב ולהבהיר להם שיעשה הכל כדי שיהיה אדום בקיץ. 

מסע השכנועים כלל טיסה של ינאי לפגוש את המשפחה בצרפת ופגישה עם טוני פארקר, בעלי וילרבאן. במועדון מספרים על אינספור שיחות, כשהמטרה היא ברורה - להנחית את הכישרון הצעיר. בהתחלה עוד דיברו עם וילרבאן על אופציית רכישה, אך כשהתברר שהעניין יהיה קשה יותר, סיכמו על השאלה. המאמצים נשאו פרי, ויעקב הגיע לישראל, כולל סרטון וולקאם מרגש עם תמונות שלו מהיציעים של הקבוצה לאורך השנים. השחקן חלם לשחק באדום, וזה בדיוק מה שקרה.

אך לא הכל היה ורוד, לפחות בהתחלה. בליגה השחקן זכה לדקות משחק (17 בממוצע), אך יעקב לא הגיע להפועל ת״א כדי לשחק רק בליגה המקומית. ביורוקאפ הוא כמעט ולא ראה פרקט ובחלק מהמשחקים הוא בכלל לא נרשם, מה שגרם לאנשי הקבוצה ולפמליה שלו לסכם על כך שהוא יורשה לחפש קבוצה, חודשים ספורים אחרי שהגיע בקול תרועה רמה.
למרות שקיבל כמה הצעות מעניינות, יעקב הבין לבסוף שהוא רוצה להישאר, כשגם חילוף המאמן עשה את שלו וגרם לנועם לרצות לקחת חלק בפרויקט דימיטריס איטודיס. לרוע מזלו, דווקא אחרי משחק נהדר מול עירוני נס ציונה, הגארד נפצע ברגל ונאלץ להיעדר כמעט חודשיים. אחרי ההסתגלות הלא פשוטה, חילופי המאמנים והרצון להילחם על דקות משחק, מצא את עצמו יעקב עם הידיעה שהוא מחוץ למגרשים בשבועות הקרובים.

מקורביו מספרים שלמרות שלא יכול היה להתאמן עם כדור, משמעת האימונים החזקה שלו הובילה אותו להגביר את האימונים בחדר הכושר, בעיקר בפלג הגוף העליון. יעקב ניצל את הפגרה הכפויה כדי להתחזק והוסיף לא מעט מסה. בנוסף, התפנה לעניין לא פחות חשוב - הוצאת רישיון נהיגה.

לאחר כמעט חודשים, יעקב חזר לעניינים וחווה משחק טוב בעפולה (13 נקודות, 5 אסיסטים), כשמיד לאחריו, יצא לנבחרת ישראל. בהיעדר ים מדר ותמיר בלאט, היה ברור שהגארד יקבל דקות משמעותיות. למרות העובדה שהוא חזר מפציעה ומיעט לקבל דקות במהלך העונה, יעקב הצליח להפתיע רבים מאנשי הנבחרת ורשם צמד הופעות נהדרות (8 נקודות ו-3 אסיסטים מול פורטוגל ו-17 נקודות ו-7 אסיסטים מול סלובניה), שנתנו הרבה חומר למחשבה לאריאל בית הלחמי לקראת היורובאסקט. 

בהפועל ת״א מספרים שההופעות הטובות של יעקב בנבחרת לא נעלמו מעיניו של איטודיס, שדאג לשוחח איתו מיד לאחר חזרתו מהחלון. במועדון מוסיפים שזה יקנה לו קרדיט אצל המאמן היווני, שמייעד לו תפקיד משמעותי בדרבי התל אביבי. עכשיו הוא רק צריך להוביל את האדומים לניצחון ראשון בדרבי העונה והדרך בחזרה לשיר עם האוהדים ביציע האדום תהיה סלולה.