ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 מכבי תל אביב 18 15 3
2 הפועל ירושלים 18 14 4
3 הפועל תל אביב 18 15 3
4 מכבי עירוני רמת גן 18 11 7
5 הפועל חולון 18 11 7
6 בני הרצליה 18 10 8
7 הפועל באר שבע/דימונה 18 8 10
8 הפועל גלבוע/גליל 18 7 11
9 הפועל גליל עליון 18 7 11
10 עירוני נס ציונה 17 7 10
11 קריית אתא 18 6 12
12 אליצור נתניה 18 6 12
13 הפועל עפולה 17 6 11
14 הפועל חיפה 18 2 16
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עם הלב: סיכום הניצחון של הפועל ת"א בדרבי

המחמאות לתומר גינת וים מדר, ששיחקו נגד המלצת הצוות הרפואי, האווירה הנהדרת שהייתה במשחק הביתי הראשון בהיכל והמסר של עופר ינאי לאוהדים שלא הגיעו: הערב של האדומים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   03.03.25 - 06:21
Getting your Trinity Audio player ready...
הפועל ת״א ניצחה דרבי. אחרי צמד הפסדים בזירה המקומית, פעם בגביע ופעם בליגה, האדומים של דימיטריס איטודיס יצאו עם ידם על העליונה אמש (ראשון), עם ניצחון חשוב במאבקי המיקום, 70:76 על הצהובים בהיכל מנורה. 

זה לא הלך קל, החבורה האדומה כבר הובילה בשיאה ב-17 הפרש אך ראתה איך החבורה של עודד קטש חוזרת ברבע השלישי עם ריצת 0:22 שהמשיכה לתוך הרבע האחרון וקבעה יתרון 62:56 צהוב, אבל האדומים – בהובלת מרכוס פוסטר שקלע שמונה נקודות ברבע המכריע, היו קרי רוח בדקות ההכרעה בדרך למהפך נוסף וחגיגות גדולות בסיום. ים מדר בלט עם 14 נקודות ו-5 אסיסטים, תומר גינת הוסיף 10 נקודות ו-6 ריבאונדים כשג׳ונתן מוטלי היה דומיננטי מתחת לסלים עם 16 משלו ו-7 ריבאונדים. 

לפי כל התחזיות, ים מדר לא היה צריך לשחק אמש. הרופאים של הפועל ת״א סברו שזאת לא ההחלטה הטובה עבורו. לפני שבועיים עבר ניתוח במינסיקוס והתבקש לנוח בשלושה שבועות הקרובים, אך מדר חשב אחרת וידע שאת הדרבי הזה הוא לא יפספס. במועדון מספרים כי הגארד ביקש שיחה עם איטודיס ואמר לו שאת המשחק הזה הוא לא יפספס ואכן זה מה קרה, השחקן עבר לא מעט זריקות וטיפולים לאורך השבוע האחרון ולמרות שלא השלים אימון מלא לדברי מאמנו, הגארד עלה על הפרקט והיה הטוב משחקני הקבוצה. 

גם תומר גינת היה בספק בשל פציעה. הגבוה הובחן עם קרע בשריר הירך האחורי ולא התאמן בשבועות האחרונים. בדומה למדר לא הסכים לוותר על המשחק ואף עלה בחמישייה. גינת התעקש לקחת חלק במשחק למרות שהרופאים המליצו שלא. ה-MRI יצא תקין לפני יומיים ולכן חזר להתאמן, אך גם בקבוצה לא האמינו שיתן תפוקה שכזו. ״גינת שמר אותנו במשחק ברגעים הקשים, הוא עבד קשה כדי לשחק. הייתי בספק שזה יקרה אבל כל הכבוד לצוות הרפואי שהכשיר את תומר וים״, אמר איטודיס בסיום. 
היווני המשיך: ״היינו דומיננטים מהפתיחה, ידענו מה אנחנו רוצים לעשות. היה לנו דקות טובות במשחק המעבר, הצלחנו לעצור את מכבי על פחות מ-20 נקודות מלבד הרבע השלישי. הובלנו כבר ב-17 הפרש וחשבנו שזה יהיה משחק קל, כמו האולסטאר. השתמשתי בפסק זמן וחילקנו להם כדורים, והם קלעו במעבר ובריבאונד ההתקפה. הם קבוצה נהדרת שיכולה להעניש אותנו, אבל עשינו את ההיפך ממה שרצינו במשך שניים וחצי רבעים". 

"ברגעי ההכרעה, כשהכדור היה כבד, והם הובילו ב-7 הפרש, היינו צריכים אנרגיה. נועם יעקב קלע סל חשוב, בינגהאם עשה עבודה טובה בריבאונד, כולם עשו מה שצריך כדי לנצח את המשחק. אנחנו צריכים משחקים כאלה, הייתי רוצה לנצח ב-15 הפרש, אבל אנחנו משחקים נגד קבוצות נהדרות שרוצות להתחרות ברמה הגבוהה ביותר. זה שיעור טוב בשבילנו, זה משחק חשוב לבנות אופי ולהחזיר את השחקנים הפצועים״.

הייתה אוויריה נהדרת אמש בהיכל מנורה מבטחים. כמות האוהדים האדומה הגיעה עד לכדי כ-8500, רבים מהם חגגו דקות ארוכות אחרי הסיום. עופר ינאי התראיין בבלעדיות לערוץ הספורט רגעים לאחר המשחק והצהיר: ״חבל שלא כולם היו כאן״ כשהוא כמובן מתכוון לאולטראס של הקבוצה שכידוע מחרימים את משחקיה הביתיים בהיכל. במועדון מספרים על נסיונות גישור ומקווים שזה אכן יביא לפתרון ולקהל האולטראס שיגיע למנורה. 

הפועל ת״א לא תנוח יותר מדי, כי כבר ברביעי מחכה לה גליל עליון בהיכל, כשבשבת הפועל חולון תגיע למשחק ביתי. בקבוצה פוזלים לעבר שבוע הבא ואומרים: ״ אנחנו בלוז קשה עם שחקנים שהם לא במאת האחוזים, רבים יקבלו את המנוחה במשחקי הליגה הקרובים״. איטודיס סיכם: ״אנחנו אוהבים לשחק נגד מכבי, זה מקדם אותנו. עשינו עבודה טובה בסיבוב השני ביורוקאפ, תפסנו את המקום השני שהעלה אותנו לרבע גמר. נראה את בודוצ'נוסט וטורק טלקום, ניסע לשם, זה משחק חוץ אבל אנחנו מרגישים בבית. המשחקים הללו עוזרים לנו מאוד. אנחנו רוצים לשחק עוד משחקים במנורה באווירה כזאת״.