48 שעות אחרי שהתכנסה לראשונה, וועדת האיתור לבחירת המאמן הלאומי תיפגש מחר (רביעי) שוב ובה כבר יועלו שמות המועמדים שיגיעו לראיון אישי עם המנהל הטכני ווילי רוטנשטיינר, ולאחר מכן לפגישה עם חברי הוועדה האחרים: יו"ר ההתאחדות לכדורגל אורן חסון, אלי אוחנה, אלי כהן ויו"ר הוועדה המקצועית, שינו זוארץ.
על פי התקנון, לא כל מועמד יכול להציע את עצמו לאימון נבחרת ישראל, ועל וועדת האיתור להחליט. רוטנשטיינר ימליץ על קריטריונים, וההערכה היא שלא רק יוסי אבוקסיס יגיע לשיחות, אלא גם ניר קלינגר, רוני לוי וייתכן שגם רן בן שמעון, אם האחרון יסכים בכלל לעמוד בפני הוועדה לאור התחושה הכללית שמסתמן שיוסי אבוקסיס הוא זה שייבחר בסופו של דבר לאמן. גורם בוועדה ציין כי ההחלטה לא תהיה פה אחד, ולמעשה לא יהיה קונצנזוס. כרגע, ועוד לפני המפגשים, אבוקסיס זוכה לשלושה מהקולות של חברי הוועדה, בעוד רוני לוי לקול אחד.
לא ברור אם דעתו של רוטנשטיינר תיחשב בהקשר המאמן של הבוגרת, או שמא רק בנבחרות הצעירות. האוסטרי, שהגיע אתמול לישיבה ללא מסיכה, ספג על כך ביקורת. "מצופה ממנו להתנהג לפי הכללים", אמר גורם בהתאחדות. אגב, מערכת היחסים בין חבר ההנהלה אלי כהן לרוני לוי לא ממש טובה. לוי היה עוזר המאמן של השריף במכבי חיפה בימים בהם זה בחר להוציא את יוסי בניון, וכוכב הנבחרת לשעבר סירב להתחלף. כהן לא המשיך, ורוני לוי הפך למאמן הזמני של הירוקים. "הסיכויים שאלי כהן יצביע לו לא קיימים, וזו בעיה שמישהו עם דעה קדומה על אחד המועמדים נבחר לוועדה כל כך חשובה", אמרו בהתאחדות.
אלונה ברקת הדפה את הביקורות של אייל ברקוביץ' לפיהן היא פועלת מאחורי הקלעים כדי שאבוקסיס ימונה. מטעמה של ברקת נמסר: "אלונה החליטה ואף הודיעה שלא תהיה מעורבת בשום צורה במינוי המאמן הלאומי, דווקא בגלל הקשר האישי והמקצועי עם יוסי אבוקסיס. לטעמה כל המועמדים ראויים והיא סומכת על אורן חסון ועל אנשי ועדת האיתור שיבחרו את המתאים ביותר".
בעלי הפועל באר שבע הגיבה גם לשמועות על כך שהיא ערבה אישית לחוזה של אבוקסיס במועדון, שם היא עדיין הבעלים. "לאלונה אין ערבות אישית לאף חוזה של שחקן או איש צוות, אלא ערבות לכלל תקציב המועדון, כמקובל. כל מי שטוען אחרת, או שאינו מבין או שהוא מטעה במזיד מתוך כוונות לא טהורות", נאמר.
משכה את ידיה מההחלטה. ברקת (צילום: אלן שיבר)