$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מה עושים כשענף שלם נתון לחסדיו של הטרור?

הפיגועים באירופה גרמו לצרות בענף האופניים. המסורת תעמוד במבחן?

דרור פקץ'   23.03.16 - 10:15

תגיות: אופניים

Getting your Trinity Audio player ready...
כמה צבע במרוץ ליאז'-בסטון-ליאז' (getty)
כמה צבע במרוץ ליאז'-בסטון-ליאז' (getty)

הטרור לא פוסח גם על הספורט. ארגוני הטרור, שמחפשים לא אחת מוקדי התקהלות שמהווים סמלי סטטוס לשלווה, שקט ואורח חיים תקין ושגרתי, עשו זאת הפעם בבריסל, בירת בלגיה - שידוע גם כבירת סצינת אופני הכביש העולמית. והתזמון? הכי גרוע שיש. ממש כשהחלה עונת "מרוצי האביב" שהם מרוצים חד יומיים עם תהילת 'טור דה פראנס' תוך ענפית, המתקיימים החל מסוף חודש פברואר ועד תחילת מאי, ענף אופני הכביש נמצא כמעט בסכנה, ואם לא בסכנה, אז בפחד רב.

כל רוכב כביש יודע שהדרך למקצוענות עוברת בבלגיה. החל ממרוצי ה"קרמיס" (קרקס בפלמית) המקומיים, דרך מרוצי 'אינטר קלאב', טורים מקומיים ועד הקלאסיקות הגדולות ביותר. בלגיה היא מרכז הבמה או לפחות הדרך אליה. בעיקר אגב, בעיני הבלגים עצמם. לאיטלקים יש אופנה וכדורגל, לאמריקאים פוטבול ו'ביג סייז', הצרפתים ידועים בגבינות והיין וכן הלאה וכולי. לבלגים יש שני דברים - בירה ואופניים. וברוב המקרים הם משתלבים יחדיו.

לפני קצת פחות משנה היה אמור להתקיים טור בסדר גודל 'בינוני' בגרמניה המוגדר כ"ניישן-קאפ" (גביע מדינות בדירוג 2HC שהוא שני בחשיבותו במרוצים רב יומיים בסבב העולמי). בזמן שנבחרות מכל העולם כבר שוכנו בבית המלון הרשמי בסביבת פרנקפורט, הוציאה המשטרה המקומית צו האוסר על קיום המרוץ בעקבות התרעה ממוקדת על חוליה שמתכננת פיגוע במהלך המרוץ ופגיעה ברוכבים ובקהל הרב. רעידת אדמה בענף בו מעולם לא בוטל מרוץ באירופה בעקבות חשד לאירוע טרור. הקבוצות כולן היו בהלם ובהלה נזרעה בין הרוכבים. סטטוסים רבים עלו לרשתות החברתיות אך לבקשת איגוד האופניים העולמי הורדו במהרה והסיפור הושתק. כנראה שלא רצו לחזק את הפורמט לקראת מרוצים גדולים יותר כמו הטור דה פראנס למשל, כי הרי ידוע עד כמה חשופים הם רוכבי האופניים.

סיפור הפיגוע בבריסל, תפס את נבחרת קנדה מעל שמי צרפת בדרכם לבסיס האירופי שלהם בבלגיה לקראת נחיתה בבריסל. למזלם הטיסה התעכבה כשעה וחצי על הקרקע וכך נחסך מהם הכאוס בנמל התעופה זוונטם שהפך שדה דמים ואף אולי יותר מכך, פגיעה ברוכבים עצמם. טיסתם הופנתה לצרפת ושם הם שוהים בזמן כתיבת שורות אלו. המשך לוח המרוצים שלהם נמצא בעלטה גמורה.

עולם האופניים המקצועני מושפע כולו מהפיגועים האחרונים בצרפת ובלגיה. כשעתיד מרוצים ענקיים עם מסורת של כ-100 שנים כמו 'פריז-רובה' (צרפת), ליאז'-בסטון-ליאז' (בלגיה) ו'אמסטל גולד' (הולנד) שאמורים להתקיים בשבועות הקרובים עומדים בחשש לביטול. ברור שעתיד מרוצי האופניים דומה לכל אירוע רב משתתפים אך השוני הוא אחד: מרוצי אופניים אינם ניתנים לאבטחה בכל צורה שהיא למעט מידע מוקדם. רוכבי האופניים פגיעים וכך גם הקהל המפוזר על פני מאות קילומטרים בכבישים פתוחים. הגיוני לחשוב שבקרוב יחזרו כולם לשגרת היומיום אך משהו בבטיחות הרוכבים לא יחזור להיות כשהיה.

אלוף העולם לשעבר ואחד מרוכבי האופניים הטובים והמפורסמים פאביאן קנצ'לרה מיהר לפרסם בחשבון האינסטגרם שלו תמונה של דגל בלגיה עם לב מדמם והכיתוב "מתפללים בשביל בלגיה". כולם מבינים שמסורת של ענף שלם נתונה לחסדיו של הטרור האיסלמי. ובלגיה איננה המעוז האחרון, היא פשוט הבית של מרוצי האביב ומסורת על שני גלגלים. מסורת שלא תישבר לעולם אך כנראה עוד צפויה לדמם.