הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ישראל פרמייר טק כבשה את הטור של טייוואן

גילמור זכה בחולצה הצהובה. איינהורן הגיע שלישי בקטע האחרון של המרוץ

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   20.03.25 - 11:47
Getting your Trinity Audio player ready...
(ישראל פרמייר טק)
(ישראל פרמייר טק)
ישראל פרמייר טק עם הרכב רוכבים צעיר שכלל שלושה ישראלים רשם הבוקר (חמישי) הישג מרשים בטייוואן הבוקר עם זכייה בטור הטיוואני בפעם השניה ברציפות. 

כמנצח הטור הוכתר האוסטרלי בן ה-23 בריידי גילמור, כשרון עולה שהצטרף רק השנה השנה לשורות קבוצת הפיתוח הצעירה - ישראל סייקלינג אקדמי שנחשבת היום לאחת הטובות בעולם בזכות הצלחותיה. כאמור, זו הזכייה השניה ברציפות של הקבוצה בטור טיוואן לאחר שבעונה שעברה ניצחה את הטור עם הבריטי ג׳ו בלקמור.  

הספרינטר הישראלי של הקבוצה איתמר איינהורן ניפק אף הוא הופעה איכותית בטור כאשר ניצח שלב אחד, סיים שלישי בשלב נוסף - והיום הגיע שלישי בשלב האחרון של הטור כולו: ״הרגשתי חזק ונתתי ספרינט טוב אבל זה לא הספיק הפעם. אני מרוצה מאד ממה שהשגנו כאן כקבוצה וגם אני אישית״. 

זהו הישג יוצא דופן מאחר ומי שחתומים על ההצלחה הזו היא חבורת רוכבים צעירה שלבד מאיינהורן , כל ארבעת הרוכבים האחרים רוכבים ״בסייקלינג אקדמי" שמטפחת את כשרונות ומכינה אותם לקראת מעבר לשורות הקבוצה המקצוענית הבוגרת, ״ישראל פרמייר טק״. שניים מהם, רותם טנא ואמרי פיינגזיכט, תרמו בצורה משמעותית מאד במהלך הטור להישג הזה, כאשר עזרו להדוף אין סוף התקפות של קבוצות יריבות שניסו לבודד את שני מובילי הקבוצה, מוריץ קרצ׳י וגילמור. כל הנסיונות הללו נהדפו, כולל בשלב האחרון היום, מה שסייע לשניים לסיים במקום הראשון והשני הכללי בטור - עם אותו זמן מצטבר. גילמור הוכתר כמנצח מאחר וממוצע המיקומים שלו בכל שלב היה מעט טוב יותר. 

״כל הכבוד להם״ אמר גילמור, מתייחס לחברי קבוצתו. ״בלעדיהם לא הייתי יכול לעשות זאת. צריך לרכוב חזק מאד כדי להשיג את ההובלה במרוץ, אבל אז אתה צריך שתהיה לך קבוצה חזקה כדי להגן על החולצה הצהובה שעל הכתפיים שלך - והם עשו זאת בצורה פנטסטית״. 

אפילו יריביה של הקבוצה במרוץ שעשו הכל כדי לפורר את היתרון בן השניות הבודדות שהיה לגילמור - לא חסכו שבחים מיריביהם הצעירים : ״זה היה מרשים לראות הופעה כזו של חבורה כה צעירה״ אמר ג׳ורדי לופז מהקבוצה הספרדית אוסקאלטל שסיים במקום השלישי בטור הטיוואני. ״הפעלנו עליהם הרבה לחץ אבל הם עמדו בזה״.

אביעד יזרעאל, אחד מראשי ״סייקלינג אקדמי״ שניווט את הקבוצה כאן כספורט דירקטור יחד עם להב דוידזון, אמר שמדובר בעוד צעד קדימה של ענף האופניים הישראלי: ״אני לא יכול להיות יותר גאה. אמרי (פיינגזיכט) ורותם  (טנא) שיחקו כאן תפקיד קריטי בנצחון הזה וכמובן -  איתמר איינהורן שהשיג נצחון בעצמו , הנהיג וכיוון את כולם במרוץ ועזר בלי חשבון ברגעים חשובים".

אבל במירוצי אופניים, התהילה נשמרת לרוכב המנצח. בריידי גילמור פתח את  בסערה, משיג שני נצחונות ברואנדה, מוסיף נצחון בשלב השני של טור טיוואן וממשיך כל הדרך לחולצה הצהובה הראשונה בקריירה שלו. ״יקח לי עוד זמן לעכל את ההישג הזה. הייתי כאן בלחץ מדי יום במאבק ההגנה על החולצה  הלחץ שהייתי נתון בו מדי יום , אבל כשאגיע הביתה אני בטוח שאצליח להשתחרר קצת ולהעריך את ההישג״.