$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

התחרות מתחילה: הסיטואציה אליה מגיע עבדה

מצב שחקני הקישור וההתקפה בסלטיק, וגם המאמן החדש. הכל פה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   14.07.21 - 20:26
Getting your Trinity Audio player ready...

אם לא יקרה משהו לא צפוי, ליאל עבדה ישחק בעונה הבאה במדי סלטיק ויהפוך לליגיונר השישי שעובר בקבוצה הזאת מגלאזגו. הוא יצטרף לניר ביטון שכבר נמצא שם מאז 2013, ולמעשה היה האיש שעזר לקשר הצעיר להשתכנע לחתום בקבוצה.

אין ספק שנוכחות של חבר ישראלי נוסף יכולה מאוד לעזור להתאקלמות, אבל מעבר למעבר למדינה חדשה, עבדה יצטרך גם לקחת בחשבון את העבודה הקשה שצפויה לו בכל הנוגע לניסיון להשאיר רושם טוב מבחינה מקצועית, שכן מדובר במועדון עם עומק לא קטן, מועדון שרוצה להגיע רחוק בכמה מפעלים במקביל.

אז מי השחקנים שעבדה יתחרה איתם על דקות? ראשית, לפחות מהשחקנים שבדרך כלל מאיישים את עמדת שחקן הכנף הימני, יש את ראיין כריסטי. הסקוטי הבין לאומי בן ה-26 הוא בורג משמעותי בסגל וסיים את העונה שעברה עם שבעה שערים בכל המסגרות לצד 15 בישולים. מי שבדרך כלל מחליף אותו בעמדה הזאת הוא ג'יימס פורסט, הקשר בן ה-30 שנחשב לשחקן בית ומעולם לא שיחק בקבוצה אחרת.

שחקן נוסף בכנף ימין שנמצא כעת בסגל הוא מריאן שבד, אוקראיני בן 23 שחזר מהשאלה במכלן. בעונה שעברה בבלגיה הוא כבש חמישה שערים. חוץ מזה, צריך לקחת בחשבון שחקני קישור מרכזי נוספים, שיכולים מדי פעם לשחק באגפים. אחד המוערכים ביותר בסלטיק הוא דייויד טורנבול בן ה-22, שהגיע בקיץ שעבר ממאת'רוול. גם טום רוגיץ', האוסטרלי בן ה-28, מקבל לא מעט קרדיט בקישור הקדמי.

וכמובן שעבדה יכול לשחק מדי פעם גם כחלוץ, וגם שם יש מספר מתחרים. הבולט ביותר הוא אודסון אדוארד, שלמען האמת עשוי דווקא לעזוב את סלטיק, שכן הוא מועמד למספר קבוצות ברחבי היבשת (כבש 22 שערים אשתקד בכל המסגרות). פרט לצרפתי בן ה-23 יש גם את לי גריפית'ס המקומי בן ה-30, שכבש שבעה שערים, וכן אלביאן אייטי השווייצרי שכבש שישה.

אגב, לסלטיק יש כזכור מאמן חדש, אנג' פוסטקוגלו, יווני-אוסטרלי בן 55 שבמרבית הקריירה שלו אימן בליגה האוסטרלית. בשלוש השנים האחרונות עמד על הקווים אצל יוקוהאמה מארינוס מיפן. יהיה מעניין לראות באיזו פילוסופיית משחק ישתמש המאמן ואיך תהיה הכימיה בינו לבין השחקנים, וכמובן עם עבדה בפרט.