הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"מנור חוזר לטוטנהאם, אולי ישחק באלופות"

אביו, יוסי סולמון ל-"5 באוויר": "יש לו טבלת יאוש לכינוסים לנבחרת"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   22.04.25 - 16:22
Getting your Trinity Audio player ready...

מנור סולומון בפרמייר ליג. הישראלי של לידס, שאמנם מושאל אליה מטוטנהאם, העפיל עם קבוצתו לליגה הראשונה באנגליה שני מחזורים לסיום הצ'מפיונשיפ. בראיון ל-"חמש באוויר", אביו יוסי שיתף על העונה של הכוכב.

היינו אצלו בפסח בשני משחקים, הוא בישל גול ולאחר מכן הבקיע ובישל, היה כיף. העלייה הייתה באוויר, תחושה טובה, כיף והפנים קדימה. מאוד אוהבים אותו שם האוהדים, זה מאוד ריגש אותנו. 40,000 אנשים מריעים לו ומוחאים לו כפיים כשמחליפים אותו בדקה ה-90. הביקורות? זה אנשים ספציפיים, לא ממש עיתונאים. זה בטוויטר ומפה מעתיקים (בארץ). מנור אגב כועס עלינו שאנחנו קוראים את זה".

"העונה לא הייתה פשוטה בהתחלה. הוא הגיע מטוטנהאם כמושאל. היו עוד הצעות, אבל הוא החליט על לידס ומסתבר שזה היה הדבר הכי טוב להגיע לשם. מועדון מאוד חם, שם דבר בהיסטוריה האנגלית. העיר השלישית הגדולה באנגליה, מיליונים של אוהדים, טירוף לפני משחק וכולם שם אוהדים אותם, הכל סולד אאוט. בפולהאם לפעמים האצטדיון מלא, בלידס תמיד מלא עם קהל שמלווה אותם במשחקי חוץ. הייתה לו פציעה קלה באמצע העונה, אבל מנור צ'יק צ'ק התחבר, זה מנור".

"המהירות והאינטנסיביות לא פחות גבוהה מהפרמיירליג ברמת פיזיות, נוקשות, מעברים, אבל מכירים את מנור את האופי שלו, ואיך הוא בנוי מבחינה גופנית. ידענו שיהיה בסדר. העונה הבאה? הוא שחקן טוטנהאם. השאילו אותו ולא משנה מה הוא שחקן שלהם מה-1.7. יכול להיות שישחק בלידס גם בעונה הבאה. יכול להיות שטוטנהאם תהיה גם בליגת האלופות אם יקחו את האירופית. יש לו גם משהו אישי שצריך לעבור, בקטנה - להתחתן".

"מנור מודע מה מצופה ממנו בנבחרת. הוא מאוד נהנה ומחכה לזה כאילו זה אוויר לנשימה. הוא מחכה מכינוס לכינוס ועושה טבלת ייאוש עד שמגיעים לנבחרת. הוא מודע לאחריות עליו והוא אוהב את רן בן שמעון והצוות המקצועי מאוד. מתמודד עם מה שצריך. עד שלא יהיו פה שחקנים, אני לא רוצה להגיד בטופ של החמש ליגות החזקות, אבל שישחקו ברצף וקבוע ויתמודדו משבוע לשבוע יהיה לנו קשה, אין מה לעשות. אני רואה כל שבוע מה קורה בקבוצה שלו, זה מאבק. אי אפשר להשוות את זה לארץ. אני האחרון שיזלזל בליגה בארץ, אבל הפערים גדולים לצערי וצריכים לצאת החוצה. כל עוד לא ישחקו 6-8 שחקנים בחו"ל על בסיס קבוע, יהיה קשה לנבחרת".

במקביל בחמש באוויר, דיבר סוכנו של סולומון שלומי בן עזרא שאמר: "ללידס יש הרבה נקודות זכות. בואו נהיה הוגנים. לטוטנהאם יש זכות ראשונים, אין אופציה ללידס. צריך לראות איך הקבוצה מתחזקת, המטרה היא שתהיה קבוצה נהדרת, זה לא סוד. כשהוא הצטרף לפולהאם היא עלתה ליגה ועשתה רכישות גדולות של מספר כוכבים. גם פה צריך להיות חכמים. אוהבים שם את מנור כאילו הוא גדל אצלם במחלקת הנוער, וזה יתרון בשבילו. כיף לשחק במקום שאוהבים אותך. רמת המשחק והביטחון גבוהים יותר ככה. העיר נחמדה, יש קהילה יהודית לא מבוטלת. הוא עוד לא סיים את העונה".