השנה ימלאו 40 שנה לאסון הי"א, טבח 11 הספורטאים במשחקים האולימפיים במינכן 1972. אירוע הטרור, שהתרחש על במת הספורט הגדולה בעולם על ידי ארגון ספטמבר השחור, נחשב לגדול מחדלי האבטחה באירועי הספורט בכל הזמנים. מאז הרצח המתועב בוועד האולימפי הישראלי מקפידים מדי שנה לקיים אזכרה מיוחדת לנרצחים וכן גם מדי 4 שנים במשחקים האולימפיים עצמם. אולם, בניגוד לוועד הישראלי, בוועד האולימפי הבינלאומי מעולם לא ציינו את האירוע ולא גינו את הטבח בטקס רשמי במהלך המשחקים.
כל החדשות, כל הסיפורים וכל התחרויות, כאן באיזור האולימפי לקראת לונדון
השנה כאמור יציין הוועד הישראלי 40 שנים לאסון הי"א, אך נראה כי הוועד הבינלאומי, ה-IOC, שוב ינציח את חוסר הצדק ולא יציין את האירוע (ככל הנראה בשל התנגדות המדינות הערביות). אולם לא כולם מוכנים לעבור על כך בשתיקה. אחת מהן היא אנקי שפיצר, אלמנתו של אנדריי שפיצר, שנרצח באסון.
בטור מיוחד באתר של עמותת "CHANGE" מבקשת שפיצר מהוועד האולימפי לכבד את בעלה המנוח ואת 10 הנספים הנוספים במינכן על ידי גינוי האירוע וציונו בטקס רשמי. "אני מבקשת רק דקת דומייה אחת לזכרם של 11 ישראלים - ספורטאים, מאמנים ושופטים - אשר נרצחו במשחקים האולימפיים במינכן 1972. רק דקת דומייה אחת באולימפיאדת לונדון. רק כך ניתן לקדם את השלום", כותבת שפיצר בגילוי לב.
"האנשים הללו היו בנים, אבות, דודים, אחים, חברים, קולגות. הם הגיעו למינכן 1972 כדי לקחת חלק במשחקים. הם הגיעו כדי לשרת את השלום וחזרו בארון קבורה, נהרגו בתוך הכפר האולימפי ובמהלך ניסיונות החילוץ. המשפחות של ההרוגים מנסות במשך עשורים להשיג את ההכרה הרשמית של הוועד האולימפי הבינלאומי. מאז מונטריאול 1976 ביקשנו דקה אחת של שקט במהלך טקס הפתיחה לזכרם, אך ללא הצלחה".
"אין לי כל שאיפות פוליטיות", מספרת שפיצר, "אני רק רוצה שבעלי ואנשים האחרים שהלכו למשחקים האולימפיים המסמלים את השלום, יקבלו את הצדק שמגיע להם. דקת דומייה מבחינתי מהווה הצהרה ברורה שמה שקרה במינכן לא יחזור על עצמו פעם נוספת". עמותת JCC Rockland פרסמה עצומה מיוחדת באינטרנט עליה חתמו כבר 2,610 אנשים.