$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קפץ לו השימיץ': מה עובר על בלם מכבי חיפה בבארי?

יכולת מבטיחה, מקום בהרכב וטעות אחת שקלקלה הכל. העונה של הבלם הקרואטי בסריה B מזכירה את מה שהירוקים ראו ממנו בישראל. האם הם צריכים לבחון את חזרתו בקיץ?

רועי ויינברג
רועי ויינברג   04.01.25 - 12:24
Getting your Trinity Audio player ready...

(תמונה: האתר הרשמי של בארי)

אין שני לרושם ראשוני. הדקות בהן אתם פוגשים בן אדם לראשונה עשויות או עלולות להיות מה שייחרט אצלו תמיד, בתור איזה סטיגמה או תדמית מודעת או לא מודעת. הנחת המוצא הזאת יכולה לפגוש אותנו בכל תחום בחיים – דיבור מול קהל, דייטים ואפילו כדורגל. רוב אוהדי מכבי חיפה לא ישכחו את הרושם הראשוני שלהם מלורנצו שימיץ'.

הבלם הקרואטי, שהגיע מאסקולי תמורת 800 אלף יורו, זכור לרובנו מהמשחק ההוא מול מכבי פתח תקווה, בו נתפס כאשם המרכזי בשלושת השערים בהפסד 3:2. הוא שיחק כדורגל לא רע בהמשך העונה אצל מסאי דגו, פתח עם סרט הקפטן מול בית"ר ירושלים ואף הועדף לפרקים על שון גולדברג, אך נשאר מחוץ לתוכניות של ברק בכר והושאל לאיטליה. הייתה לו עונה סבירה, סך הכל, אחרי אותו "שלושער של שימיץ'", אך בכר העדיף בלמים אחרים.

אחד מהם, פדראו, נפצע בצורה לא פשוטה השבוע. הבלם סובל מקרע ברצועה הצידית בברך וצפוי להחמיץ כשמונה שבועות לכל הפחות. החיפאים מתמודדים עם פציעות ויכולת לא עקבית (בלשון המעטה) גם מכיוון ויטל אנסימבה, מה שבאופן טבעי מפנה זרקור לכיוון שימיץ', שעדיין שייך לירוקים ומושאל לבארי האיטלקית.

שימיץ', כפי שראינו גם כאן בישראל, מעט איטי למערך של שני בלמים. זה לא כל כך רלוונטי במקרה של בארי, שמשחקת בקו של שלושה, כשנכון לכתיבת שורות אלה היא במקום השביעי ובתמונת הפלייאוף המסובך חזרה לסרייה A. 

הבעיה, לדאבונם של הירוקים, גם במקרה בו ינסו למכור את שימיץ' וגם במקרה בו יחליטו להחזירו, היא שהוא לא כל כך משחק. שימיץ' שותף בשישה משחקי ליגה מתוך 20. הוא אמנם פתח במשחק האחרון, אך זה היה לאחר חודש בו נותר על הספסל של מורנו לונגו.


שימיץ' חזר לסיבוב נוסף בליגה האיטלקית השנייה בה שיחק לפני מכבי חיפה, והתמודד עם פציעה בתחילת הדרך. למרות זאת, הוא נשמע מרוצה. "יש לי מערכת יחסים מצוינת עם השחקנים ועם המאמן, הכרתי חלק מהם לפני", אמר במסיבת עיתונאים לפני המשחק הראשון בו פתח. "עזבתי את ישראל בגלל המלחמה והגעתי לאיטליה כי היא הבית השני שלי. ראיתי את הקבוצה צומחת יחד איתי".

בסופו של דבר, אחרי שחזר לכושר מאותה הפציעה, הוא תפס מקום בהרכב ב-0:2 מול סלרניטנה, ובאיטליה הביעו שביעות רצון. "היכולת שלו לקרוא את היריבה ולסכל התקפות משמעותית מאוד, כשהיה לו קל יותר בתור הבלם המרכזי במשחק ההגנה. היה לו משחק כמעט מושלם, בטח כל עוד פרנצ'סקו ויקארי בחוץ. שחקנים יפחדו ממנו. הטוב ביותר עוד לפניו".

ירח הדבש הזה המשיך, כשהוא פתח בהרכב פעם נוספת מול ציטאדלה. בסיום אותו משחק, 2:3 דרמטי, מאמנו מורנו לונגו אמר ששימיץ' מתחרה באופן קבוע על מקום בהרכב, בזמן ששימיץ' עצמו אמר ש"אנחנו צריכים להיות מרוכזים יותר. היו טעויות שלא יכולות לקרות, אבל חייבים להיות מודעים כי אי אפשר לאבד ריכוז בליגה כמו הסרייה B. אני מנסה להיכנס בהדרגה לכושר ולהשתפר. אני שמח שאני כאן, אבל היו לי המון פציעות. בחרתי במכבי חיפה ובבארי לפני הצעות מהסרייה A".

נראה שהוא מצא את מקומו, אבל אז קפץ ללורנצו השימיץ'. אחרי שלושים שניות במשחק העוקב הוא שגה במה שהוביל לשער מוקדם של ברשיה, במשחק שהסתיים ב-1:1. האתר האוהדים "Planeta Bari" טען ש"הייתה לו שגיאה גדולה אחת, כזאת שמקיפים בעפרון אדום גדול. הוא הצליח להתאושש מנטלית, אבל לא עשה הרבה לאחר מכן".

ב"שיפו לה בארי", חשבון אוהדים אחר, השוו אותו לגיבור העל של מבשלת הבירה הפיקטיבית Duff ממשפחת סימפסון:  "הוא חזק מאוד, אבל לפעמים הוא יכול להיות טיפה מביך. הנוכחות שלו בולטת לטובה, אבל לפעמים הוא יוצר כאוס בתוך ההגנה". אוהדי חיפה מביניכם כנראה יכולים להסכים עם התיאור הזה.

שימיץ', כפי שניתן לראות בתקציר שמחכה לכם בנגן למטה, נגח את הכדור ישר לרגלו של אנטה יוריץ', מספר 7 של ברשיה. הוא מסר לגבריאלה מונצ'יני, שימיץ' פשוט "קפא" במקום יחד עם חבריו להגנה ואז הריבאונד הגיע לרגליו של ניקולאס גלצי, שהבקיע מעמדה מושלמת.

לאחר מכן הוא חזר לספסל. קשים חייו של בלם, בטח בלם שעשה את שמו בזכות אותם רגעים בהם המוח עוצר לרגע והיריב מתקדם לפניו, ואחרי שלושה משחקים רצופים בהרכב (ללא הפסד, יש לציין), הוא לא ראה דקה במשך ארבעה משחקים.

"יש היררכיה חדשה בהגנה של בארי", כתב פסקואל ציאטי האיטלקי, "וייתכן שהקבוצה אף תחפש בלם נוסף, מעט יותר מהיר, בינואר". לונגו, מאמן הקבוצה, טען ש"שימיץ' נשאר בחוץ משיקולים טקטיים. ויקארי חזר מפציעה ונראה טוב יותר בתפקיד המרכזי יותר, הוא שיחק היטב".
טעות כזאת, בטח כשהוא מושאל ומראש משחק על זמן שאול, עשויה לשבור שחקנים. אבל לא את שימיץ'. בארי שלו הפסידה בשלושה משחקים רצופים כשהוא על הספסל, 2:0 לפיזה ואז 1:0 לסודטירול ולפלארמו, והוא חזר ל-11 של לונגו ממש בשבת האחרונה מול ספציה. 

מי שפינה את מקומו בהרכב הוא אותו פרנצ'סקו ויקארי, קפטן הקבוצה, שסופסל לראשונה מאז שחזר מפציעה אחרי טעות קשה מול פלארמו. שימיץ' חזר למרכז ההגנה, בתפקיד הבלם השלישי, והפעם קיבל משימה פשוטה - לשמור על פרנצ'סקו פיו אספוסיטו, כישרון בן 19 שכבר הבקיע תשעה שערים בליגה האיטלקית השנייה ונראה כמו אחד השחקנים המבטיחים ביותר בארץ המגף, בטח מחוץ לסרייה A.

הוא עשה את זה בצורה טובה מאוד. אספוסיטו סיים את המשחק עם בעיטה אחת למסגרת, מחוץ לרחבה, ובארי שמרה על שער נקי ב-0:2 על אחת המועמדות לעלייה. "הופתענו לראות אותו בהרכב", נכתב הפעם ב-Planta Bari, "אך הוא עשה הכל מול אספוסיטו. אי אפשר לבקש יותר, והוא אפילו סחט מחיאות כפיים מהאוהדים. מדהים".


כל זה מביא אותנו לעכשיו, לפתיחת חלון ההעברות של ינואר. שימיץ' התמודד עם פציעות ועם טעות שהייתה עלולה לשבור שחקנים, אך הצליח להתאושש ממנה בצורה מרשימה, בדומה למה שקרה במכבי חיפה. ב-90% מהזמן הוא בלם טוב, אפילו טוב מאוד, לליגות מסדר הגודל של הישראלית ושל האיטלקית השנייה.

השאלה היא מה קורה ב-10% האחרים, מאותו "שלושער" מול מכבי פתח תקווה ודרך הטעות ההיא תוך 30 שניות בברשיה. ייתכן שעכשיו, אחרי שהדיח את ויקארי מההרכב ונראה מצוין מול ספציה, נראה את שימיץ' ממשיך בהרכב גם מול רג'ינה (מולה רשם את הופעת הבכורה) ומתקן מול ברשיה, אותה קבוצתו תפגוש ב-18 בינואר.

אותה יכולת עשויה להיות קריטית בכל מה שקשור להמשך הדרך של שימיץ'. לפי ג'אנלוקה די מארציו, הוא יירכש באופן אוטומטי אם הקבוצה תעלה ליגה. יכול להיות שהוא ימצא את עצמו ואת בארי מדהימים בדרך לליגה האיטלקית הראשונה ויכול להיות שהוא ימצא את עצמו בספסל ואז חוזר לארץ עם הזנב בין הרגליים, רק בשביל להגיע לתחנה אחרת וקטנה יותר. מי שלטענתו עזב את ישראל בשל המצב הביטחוני (למרות שלא היה בתוכניות של בכר בלי קשר לכך) נמצא עכשיו בתחנה ה-11 שלו בקריירה, התמודד עם ביקורת גם על הגישה ומתקשה להישאר עקבי. מה שהוא צריך, יותר מהכל, זאת יציבות.