מדי שנה בחודש ינואר מפרסמת "הפדרציה הבין-לאומית להיסטוריה וסטטיסטיקה בכדורגל" (IFFHS) דירוגים רבים הנשענים על ניתוחי נתונים מהשנה החולפת, ואחד המסעירים שבהם עוסק בזהות הליגה הטובה בעולם.
על פי הניתוח הסטטיסטי שנעשה ב-2012, הכולל שקלול נתונים של ביצועי הקבוצות השונות בליגות המקומיות וגם במפעלים בין-לאומיים למיניהם, הליגה הספרדית הוכתרה כטובה ביותר בעולם בשנה החולפת. לצד צבירת הנקודות המטורפת של ריאל מדריד וברצלונה בליגה, גם ההצלחה של אתלטיקו מדריד בליגה האירופית עשתה את שלה והספרדים צברו 1,283 נקודות. מיקום שנוי במחלוקת? אולי, אבל ההמשך בעייתי בהרבה.
הפרמייר-ליג, הליגה העשירה בעולם והמצליחה ביותר על פי אותו דירוג בין השנים 2001 ל-2011, צברה רק 1,007 נקודות ודורגה במקום החמישי. וזה עוד על אף הזכיה של צ'לסי בליגת האלופות. אם אתם שואלים את עצמכם אילו נבחרות מילאו את המקומות בין הפסגה לבין האנגלית, אז תופתעו לגלות שהליגה הברזילאית (1,057 נק') היא השניה הכי מצליחה בעולם במהלך 2012. הנציגה הבולטת ביותר שלה, קורינתיאנס, זכתה בגביע הליברטאדורס וגם בגביע העולם למועדונים.
למקום השלישי הגיעה הבונדסליגה (גרמניה, 1,037 נק'), אחריה הסרייה A (איטליה, 1,034) ומהמקום השישי עד העשירי שובצו ארגנטינה (919), צרפת (880), הולנד (738), פראגוואי (712) וצ'ילה (711). הליגה הטורקית חלקה את המקום ה-15 עם קוריאה הדרומית, פורטוגל רק 18 והליגה הרוסית החזקה דורגה רק במקום ה-19.
אז איפה ישראל? ליגת העל הצנועה שלנו אולי הוגדרה לפני כמה שנים כ"שישית בטיבה באירופה" על ידי יו"ר ההתאחדות אבי לוזון, אבל בדירוג של ה-IFFHS הגענו רק למקום ה-44 עם 363 נקודות. בין הליגות החלשות יחסית שהקדימו את הישראלית אפשר למצוא את הסעודית, הסודנית והסלובנית.
אז עם מספרים קשה להתווכח, אבל איך לדעתכם צריכה להיראות העשיריה הפותחת ואיפה צריך לשבץ את ישראל? כתבו לנו בתגובות.