בסוף השבוע שעבר פירסם עיתון הספורט הצרפתי, "ל'אקיפ", את "הרשימה השחורה" השנתית של עולם הספורט בצרפת. רשימה שכל נער מתבגר חולם להופיע בה, הפכה בשנים האחרונות למושא ללעג בקרב אנשי תקשורת ופוליטיקאים רבים. בעוד רשימת הספורטאים העשירים בצרפת לשנת 2013 מעטרת שמות כמו טוני פארקר, פרנק ריברי ותיירי הנרי, שם אחד שניצב בגאון במקום ה-3, עונה לשם כרים בנזמה.
למעלה מ-12 מיליון יורו הכניס לכיסו חלוצה של ריאל מדריד בשנה שעברה. שנה שחוץ מהכנסה פיננסית הכל הלך בה הפוך. אחרי גל חסר תקדים של ביקורות מבית, בצורת שערים שנפרשה על פני 17 חודשים, ו"פרשת הנערה" שהגיעה לסיומה, בנזמה מייחל לדבר אחד בלבד: שקט נפשי. רגע לפני המשחק שעשוי לקבוע את האלופה הבאה, בנזמה מגיע לקלאסיקו בכושר הטוב בחייו. את המשחק בסיבוב הראשון הוא עוד פתח על הספסל, אך אז עוד היינו ב-2013.
הכל התחיל באותו ערב בטביליסי, בירת גאורגיה. בדקה ה-62, דידייה דשאן החליט לעשות טובה לעצמו, לאומה הצרפתית ובעיקר לאיש אחד: כרים בנזמה. כשהחלוץ ירד מכר הדשא לעבר ספסל הנבחרת, מקלדות העורכים הפכו לגיליוטינות: 1,217 דקות מבלי כיבוש במדי הנבחרת, 17 חודשים של ביקורות אשר שמורים לאויבי המדינה, 15 משחקים רצופים שכולם אמרו: עד כאן!
"אנחנו מאוד מאוד מקלים עם הילד הזה", תקף פרשן RMC SPORT אריק די מקו, דקות ספורות לאחר סיום המשחק והוסיף: "בנבחרת צרפת, כשיש לך את הצ'אנס אם אתה לא טוב במשחק הראשון, נותנים לך עוד הזדמנות. נכשלת גם בפעם השנייה? אוקיי. אם גם לאחר מכן לא הצלחת, הסיפור שלך בנבחרת נגמר".
עד לא מזמן הוא נראה כך (GETTYIMAGES)
כיום הוא כבר מאושר (GETTYIMAGES)
פייר מנז, פרשן הספורט הבכיר ביותר בכדורגל הצרפתי, כבר לא נשאר רגוע ותקף באופן אישי את החלוץ: "החדשות הטובות מבחינתו הן: בעוד שהוא נכשל על דרך קבע לקחת על עצמו את תפקיד החלוץ בנבחרת, הוא תמיד יוכל למלא את התפקיד של "דו-פרצוף" בסרט הבא של באטמן הודות לתספורת המגוחכת שלו. לפחות בעזרתה אנחנו מצליחים לזהות אותו על המגרש". פרשן +CANAL המשיך עם הביקורת הנוקבת: "שום מחויבות כלפי האומה, שום לחימה על המגרש. איזה חלוץ יכול להישאר על דרך קבע בהרכב הנבחרת אחרי 15 משחקים שבהם הוא לא מבקיע?!".
אם לא די בגל הביקורות ההרסני (יש אשר יגידו גזעני/לאומני. רק בשישי טען המאמן האגדי גי רו, כי סמיר נאסרי לא מוזמן לנבחרת מכיוון שקוראים לו "סמיר"), בנזמה נתקל בלינץ' תקשורתי שלא פסח על ברוני ההתאחדות הצרפתית. "אני באמת אוהב את כרים, אבל ישנה בעיה", טען נשיא ההתאחדות, נואל לה גרט. "אנחנו מצפים להרבה יותר ממנו. שחקן הרכב בריאל מדריד לא יכול להיות כל כך גרוע כמו שאתם (העיתונאים) טוענים ובצדק. הוא עובר תקופה קשה".
אך בתוך כל הקלחת התקשורתית הזו, אדם אחד נשאר איתן ונאמן לאורך כל הדרך לאיש שהפך בתוך מספר חודשים לדמות המושמצת ביותר בכדורגל הצרפתי. "אתם יכולים לא לאהוב את האופי שלו, וזה בסדר", הדף דשאן את טענות העיתונאים וחידד את טענתו: "אך בכל הקשור לאיכויות שלו ככדורגלן, אין שום עוררין. חשבתם פעם על הצד ההפוך? אם בנזמה לא מבקיע בנבחרת צרפת, אולי הבעיה בנבחרת ולאו דווקא בשחקן?".
ספג הרבה אש מבית. בנזמה (GETTYIMAGES)
חלק מחוליית התקפה אדירה (GETTYIMAGES)
חודש וחצי לאחר מכן הגיעו משחקי הפלייאוף מול אוקראינה, והשאר היסטוריה. אותו משחק, שאיחד את צרפת בחזרה, נתן את הבמה לאיש המושמץ לקום ולהגיד 'אני כאן'. בנזמה עצמו הגדיר את אותו שער "כחשוב ביותר במדי הנבחרת". לרגע יכלו צופי הסטאד דה פראנס לחוש תחושה מוזרה של היפוך הדברים. רק באותו בוקר כותרות העיתונים זעקו: "הסתכלו לנו בעיניים", וכמה שעות מאוחר יותר תחושות השמחה וקולותיהם של 80 אלף אוהדים מריעים לבנזמה יכלו להישמע עד מדריד.
21 שערים הבקיע העונה החלוץ בכל המסגרות. 11 מתוכם ב-2014. השערים והיכולת הם כאין וכאפס לעומת השקט הפנימי שנכנס לחייו של החלוץ. בסוף ינואר, החליט בית המשפט לנקות את כל ההאשמות מבנזמה וחברו הטוב ביותר בנבחרת, פרנק ריברי, בחשד שהשתמשו בשירותיה של נערת ליווי קטינה. "פרשת זאהיה" שנפרשה על פני 5 שנים הגיעה לקיצה ברגע הטוב ביותר מבחינת החלוץ. שבוע לאחר מכן הוא וקלואי - חברתו ב-3 השנים האחרונות - קיבלו לחייהם את בתם הראשונה, מליה. "זה משהו מיוחד שאני מאחל לכולם", סיפר החלוץ והוסיף: "מאז לידת מליה אני הרבה יותר שקט ורגוע".
בראיון הטלוויזיוני הנרחב המשיך החלוץ וסגר חשבון עם כלי התקשורת ברפובליקה: "זו הייתה תקופה קשה מאוד עבורי. שפטו אותי אך ורק על פי כמות הכיבושים, לא ראו שום דבר אחר. זה הפך להיות משחק: מי מבקר הכי הרבה את בנזמה. לא רציתי לוותר, תמיד האמנתי בעצמי, אבל בכנות - התקופה הזו נמשכה כנצח".
הוציאו את החלוץ לדרך חדשה. אנצ'לוטי וזידאן (GETTYIMAGES)
הבא בתור לחטוף מהתקשורת? פוגבה (GETTYIMAGES)
פלה רואה בו את "אחד השחקנים הטובים בעולם כיום", בעוד שזידאן טוען כי "הוא הצרפתי הכישרוני ביותר" (רק בחודש שעבר הוא שבר את שיאו של רונאלדו הברזילאי עם 105 שערים במדי הבלאנקוס). אז למה רק עכשיו, 9 שנים אחרי הופעת הבכורה בליון ו-7 שנים אחרי שער הבכורה בנבחרת, הוא סוף סוף מצליח להוציא מעצמו את המיטב? זהו תהליך שכל שחקן בצרפת חייב לעבור: ביקורות חסרות פרופורציות מבית, מעורבות בפרשיות מושמצות והימצאות ברשימה הנוראית מכל – הספורטאים העשירים ביותר בצרפת.
אותה תקשורת שמתמחה בהכתרת בוגדים ורגע לאחר מכן ממליכה מלכים, מלווה את אותם ספורטאים דקה אחר דקה, יום אחרי יום. רגע לפני הקלאסיקו וחודשיים וחצי לפני פתיחת המונדיאל בברזיל, בנזמה קיבל את אשר רצה יותר מכל: שקט תעשייתי. זוהי אינה ערובה להצלחה, אך החלוץ יודע שהמשוכה הגבוהה ביותר כבר מאחוריו. אחרי שריברי היה הקורבן לפני יורו 2012, על בנזמה נפל הפור כעת. יש שחקן אחד שכבר חייב להיכנס לכוננות ספיגה לפני היורו הבא: פול פוגבה, בהצלחה.