$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עונת מעבר: בצל המשבר, ספרד מחפשת כוכב

החוקים החדשים בצל הקורונה, המשבר הכלכלי (וייסמן אחד היחידים שהגיעו עבור סכום העברה) והידיעה שזו אולי העונה האחרונה של מסי בברצלונה. הליגה הספרדית נמצאת בצומת והיא נושאת עיניה לעבר שלושה שחקנים: אנסו פאטי, מרטין אדגור וז'ואאו פליקס

דני פורת
דני פורת   12.09.20 - 14:31
Getting your Trinity Audio player ready...

1. הליגה הספרדית חוזרת לפעילות באופן שאף אחד לא דמיין ובתזמון מאוד בעייתי. כיאה לימי הקורונה המורכבים שעוברים על כולנו ובדומה לליגה האנגלית, ייצא המחזור הראשון (והשני) לדרך ללא האלופה ריאל מדריד, סגניתה ברצלונה ומחזיקת הליגה האירופית סביליה. שלוש הנציגות של לה ליגה השתתפו בקמפיין הדחוי של המפעלים האירופים באוגוסט ויתניעו רק בעוד שבועיים, החל מהמחזור השלישי.

בשל מצב החירום וגם נוכח העליה בתחלואה בספרד בחודש האחרון, קשה נכון לעכשיו לדעת מתי בכלל יחזור הקהל למגרשים.  בכל מקרה, כל קבוצה תוכל להודיע עד ה-18 בספטמבר מה יהיה המגרש החילופי שישמש אותה העונה, במקרה שלא יהיה ניתן לקיים את משחקן בבית המקורי במקרה של התפרצות מקומית של הנגיף. בנוסף, הליגה אישרה לכל קבוצה לבצע חמישה חילופים בכל משחק והקבוצות יוכלו להעמיד סגל של 23 שחקנים, בדומה למצב שבו היינו בחידוש עונת 19/20.

החידוש המעניין ביותר בנוגע לעונת הקורונה מתייחס למשחקים דחויים. על פי הנהלים החדשים, כל קבוצה רשאית לדחות משחק אחד בעונה בעקבות הקורונה (שניים בליגה השניה). אבל כל זה לא תופס מעבר למחזור ה-30 (ו-34 בליגה השניה) בשל אילוצי לו"ז ופתיחת היורו וכדי למנוע את הסקנדל שהתחרש במקרה של דפורטיבו - פואנלברדה בסיום הליגה השניה אשתקד. בסיטואציה הזאת, קבוצה תפסיד באופן אוטומטי 3:0 אם לא תוכל לעלות למשחק. אם שתי הקבוצות לא יהיו יכולות להתחרות, הן יענשו במקביל. קבוצה תוכל להעמיד מינימום של 13 שחקנים למשחק.

2. ואחרי שחידדנו את הנהלים, רצינו מאוד לדבר על השינויים שעברו הקבוצות. אלא שבספרד השוק תקוע לגמרי ולמרות שנותרו עוד שלושה שבועות לסיום חלון ההעברות, זו נראית לגמרי כמו שנת משבר קורונה. פלורנטינו פרס הודיע לאחר הזכיה באליפות של ריאל מדריד כי לא יהיה זה הוגן לבצע רכש ולהוציא כסף בשנה שבה קיצצו לשחקנים משכורת בשל הווירוס החמקמק. לכן ריאל עסקה בחזרה של מושאלים (והשאילה את רובם בחזרה). מעבר לכביש, באתלטיקו מדריד רכשו את יאניק קראסקו מקבוצתו הסינית אחרי תקופת השאלה והסתפקו ברכש של שוער מחליף צעיר מקרואטיה (איבו גרביץ') בפרוטות.

ברצלונה השאירה את ליאו מסי ויש שיגידו שזה כמובן 'הרכש' של הקיץ, אבל אם מדברים על הוצאה של כספים, גם הפעילות בקטאלוניה מאוד מצומצמת. בנוסף לבלם, קשר וחלוץ שעוד אמורים להגיע לקאמפ נואו, נמצא שם כבר מיראלם פיאניץ' שעבר בטרייד עם ארתור שהלך ליובנטוס. בכל מקרה השחרורים של איבן ראקיטיץ', ארתורו וידאל וכמובן לואיס סוארס, מפנים בבארסה הרבה מקום לשכר וההוצאות מול הכנסות מרכש אמורות לאזן אחת את השניה עד תום החלון.

בשאר הקבוצות מרגישים טוב מאוד את המשבר שנובע כתוצאה מהיעדר הכנסות מקהל. ולנסיה, שנכשלה להעפיל לליגת האלופות, ביצעה מכירת חיסול בשווי 60 מיליון יורו, כששני הנכסים העיקריים שלה רודריגו ופראן טורס, עברו לפרמיירליג. את פרנסס קוקאלן ודני פארחו העבירו לוויאריאל של אונאי אמרי, דבר שגרם לזעם גדול בקרב הקהל של העטלפים, שמבין שהקבוצה שלו הולכת לתקופה קשה תחת הבעלים פיטר לים.

בכלליות, אם מסתכלים על דו"ח הכספי, רוב הקבוצות מכרו יותר מאשר הרוויחו במהלך הקיץ הכאוטי האחרון. לראייה, בצמרת הבזבוזים אחרי פיאניץ' (60 מיליון יורו), מופיע אוסקר רודריגס, שעבר לסביליה תמורת 13.5 מיליון יורו (על 75% מהכרטיס). עד כדי כך יבש בחצי האי האיברי ששון וייסמן שהגיע לוויאדוליד נחשב לאחד השחקנים המעטים שהגיעו הקיץ עבור סכום ההעברה - 4 מיליון יורו.

3. בהינתן שרוב הקבוצות קפאו על השמרים בחודשים האחרונים ולא ביצעו שינויים, הליגה זקוקה לדם חדש (ובמובן הזה, שחקן כמו דויד סילבה לריאל סוסיאדד הוא מתנה משמיים) ומאחר שבעונה שעברה המשחקים (בעיקר בין הגדולות) לא היו אטרקטיביים בלשון המעטה, צריך לקרות משהו מסעיר ויוצא דופן כדי שהליגה תחזור לגדולתה. צריך לזכור, שברצלונה וריאל מדריד כשלו אשתקד להגיע לחצי גמר ליגת האלופות לראשונה מאז 2005, מה שמחזק עוד יותר את הטענה שהליגה הספרדית נחלשה, עם כל הכבוד לקמפיין האדיר של סביליה בליגה האירופית.

הליגה זקוקה לשחקנים מסוגו של אנסו פאטי. הכישרון שעדיין לא מלאו לו 18 קיבל בעונה שעברה את המפתחות בעקבות הפציעות של ליאו מסי ולואיס סוארס בתחילת העונה והחזיר מפעם לפעם בכמה הברקות, שהפכו אותו לכובש הצעיר בהיסטוריה של ליגת האלופות. פאטי יכול לשחק תפקיד מרכזי יותר העונה תחת רונאלדו קומאן, במיוחד נוכח המכירה של לואיס סוארס ומחליפו (ממפיס דפאי?) כנראה כבר לא יזכה למעמד ניצחי וקבוע בהרכב. במקרה כזה, אנטואן גריזמן יוכל לחזור לעמדת המוצא שלו בשפיץ ופאטי יוכל לנוע בחופשיות באגף שמאל. ממה שראינו ממנו בהופעת הבכורה במדי נבחרת ספרד, מדובר ביהלום שיכול לעשות פריצה גדולה העונה.

הליגה גם מחכה לקאמבק של מרטין אדגור בריאל מדריד. הנורבגי שהצטרף למועדון לפני ארבע שנים הפך בעונת החזרה שלו ללה ליגה לסנסציה - במיוחד בחלק הראשון של העונה - במדי ריאל סוסיאדד אותה הוביל לגמר הגביע (שאמור להתקיים מתישהו בעונה הקרובה...). לאדגור יהיה לא קל להכנס למרכז השדה של האלופה שכולל את המשולש הקלאסי - קאסמירו, טוני קרוס ולוקה מודריץ' - אבל מכיוון שמדובר בשחקן ששווה להדליק בשבילו את הטלויזיה, סביר להניח שזידאן בונה עליו. בהשוואה לחבריו האחרים במדריד, אדגור כבש בעונה החולפת יותר שערים (4) מחוץ לרחבה, מסר הכי הרבה אסיסטים במשחק מעבר (6) וגם מכדרר הכי הרבה (72 דריבלים).

ולסיום, כמה מילים על עוד כישרון שחייב לפרוץ. ז'ואאו פליקס לא ירצה לזכור את עונת הביכורים שלו באתלטיקו מדריד שלוותה בלא מעט פרצופים כועסים של הפורטוגלי על הדשא וספסל המחליפים. החלוץ היקר בתולדות אתלטיקו (126 מיליון יורו) הבקיע רק שישה שערים ובישל שער בודד ב-27 הופעות בליגה. בדרך כלל אצל שחקנים צעירים (יהיה בן 21 בנובמבר), הפריצה הגדולה מתרחשת בעונה השניה. דייגו סימאונה לא יוכל להרשות לעצמו לפספס את הכישרון שהגיע מבנפיקה וכבש בתחילת החודש את שער הבכורה שלו במדי נבחרת פורטוגל. גם אם אתלטיקו מחפשת חלוץ וגם אם לא, פליקס יהיה חייב להוביל אותה בעונה הקרובה ולשפר את המספרים והמעמד שלו באופן ניכר, אם הקולצ'ונרוס בכלל חושבים על עונה תחרותית בצמרת הליגה.