$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אי שוויון בנטל: הצרה הכי גדולה של ריאל מדריד

התלות במוגזמת בכרים בנזמה, לצד חוסר התרומה של חבריו, הפכו את ההתקפה של אלופת ספרד לאחת החלשות ביותר מבין הגדולות של אירופה, עם מספרים מדאיגים במיוחד מבחינתו של זינדין זידאן. האם זה ייגמר עם עוד הדחה בשמינית גמר ליגת האלופות?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   16.01.21 - 15:30
Getting your Trinity Audio player ready...
(Getty)
(Getty)

בעוד קצת יותר מחודש, ריאל מדריד תתארח אצל אטאלנטה במסגרת המשחק הראשון של שמינית גמר ליגת האלופות. אך למרות שזכתה במפעל ארבע פעמים בעשור הקודם, ספק אם יש כאלה שיחשיבו את את אלופת ספרד להניף את הגביע עם האוזניים הגדולות וב"מארקה" ניתחו את הבעיה הכי גדולה שלה העונה, ולמעשה מאז קיץ 2018 - חוסר תפוקה של ההתקפה.

"יש לקבוצה בעיה עם שערים, וזה ייגמר רע אם אדן הזאר ומרקו אסנסיו לא ייכנסו לעניינים. כרים בנזמה לא יכול לעשות הכל", "אמר ל"מארקה" מיגל אנחל פורטוגל, ששיחק ועבד בבלאנקוס. ואין ספק שהמספרים מגבים אותו. שלושת שחקני ההתקפה המובילים של זינדין זידאן העונה, מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג'וניור וכרים בנזמה, כבשו יחד העונה 16 שערים בלבד.

מבין הקבוצות שהגיעו לשמינית גמר ליגת האלופות, לריאל מדריד יש מספרים שקרובים להיות הגרועים ביותר. לשם השוואה של השלישיות ההתקפיות של הקבוצות המובילות ביבשת, באיירן מינכן נמצאת מעל כולן עם 38 שערים, ואחריה פ.ס.ז' (35) ויובנטוס (32).

היחידה שאולי פחות מרשימה מריאל מדריד מבין 16 הקבוצות היא ר.ב. לייפציג, שהכובש המצטיין שלה הוא בכלל מגן - אנחליניו - עם 8 שערים. עם זאת גם במדריד השערים מגיעים בכלל מעמדות אחרות - לוקה מודריץ' (4) סרחיו ראמוס (3) ופדריקו ואלוורדה (3) מאזנים את מה שהקבוצה לא מקבלת מההתקפה.

הקבוצות שהגיעו לשמינית הגמר
ברצלונה - ליאו מסי, אנטואן גריזמן ואנסו פאטי/עוסמאן דמבלה - 27 שערים (0.43) ו-12 בישולים ב-62 משחקים.
ריאל מדריד - כרים בנזמה, ויניסיוס ג'וניור ומרקו אסנסיו -  16 שערים (0.25) ו-9 בישולים ב-63 משחקים.
אתלטיקו מדריד - לואיס סוארס, ז'ואאו פליקס ומרקוס יורנטה - 24 שערים (0.41) ו-8 בישולים ב-58 משחקים.
סביליה - יוסף אן-נסירי, לוק דה יונג ולוקאס אוקמפוס - 20 שערים (0.28) ו-4 בישולים ב-71 משחקים.
באיירן מינכן - רוברט לבנדובסקי, תומאס מולר ולירוי סאנה - 38 שערים (0.56) ו-19 בישולים ב-68 משחקים.
ר.ב. לייפציג - יוסוף פולסן, אמיל פורסברג ודני אולמו - 14 שערים (0.21) ו-12 בישולים ב-67 משחקים.
בורוסיה מנשנגלדבאך - לארס שטינדל, אלאסן פלאה ויואנס הופמן - 24 שערים (0.44) ו-17 בישולים ב-54 משחקים.
בורוסיה דורטמונד - ארלינג הולאנד, מרקו רויס וג'יידון סאנצ'ו - 29 שערים (0.49) ו-15 בישולים ב-59 משחקים.
ליברפול - מוחמד סלאח סאדיו מאנה ורוברטו פירמינו - 28 שערים (0.42) ו-10 בישולים ב-67 משחקים.
מנצ'סטר סיטי  - פראן טורס, אילקאי גונדואן וראחים סטרלינג - 16 (0.32) ו-6 בישולים ב-50 משחקים.
צ'לסי - אוליבייה ז'ירו, תאמי אברהם וטימו ורנר - 22 שערים (0.4) ו-7 בישולים ב-55 משחקים
יובנטוס - כריסטיאנו רונאלדו, אלברו מוראטה ופאולו דיבאלה - 32 שערים (0.63) ו-11 בישולים ב-51 משחקים
אטאלנטה - לואיס מוריאל, דובאן ספאטה ורובין גוזנס - 28 שערים (0.47) ו-10 בישולים ב-59 משחקים
לאציו - צ'ירו אימובילה, פליפה קייסדו ולואיס אלברטו - 27 שערים (0.47) ו-3 בישולים ב-57 משחקים
פאריס סן ז'רמן - קיליאן אמבפה, ניימאר ומויסה קן - 35 שערים (0.67) ו-12 בישולים ב-52 משחקים
פורטו - מהדי טארמי, מוסה מארגה לואיס דיאס 22 שערים (0.37) ו-13 בישולים ב-60 משחקים.

שחקן העבר של ריאל, פולי רינקון, התייחס לכך: "זה תלוי בשיטה ובשחקנים. אם אין לך את כריסטיאנו רונאלדו, ארלינג הולאנד, רוברט לבנדובסקי או ליאו מסי, קשה לכבוש כמו קודם. אתלטיקו, בארסה, יובה, פ.ס.ז'... לכולן יש התקפה טובה יותר מריאל מדריד, שמשלמת את מחיר חוסר ההתאקלמות של לוקה יוביץ' ואת העובדה שמריאנו לא ממש מתבלט. השערים לא מגיעים מההתקפה, למרות שהיא כובשת יותר נגד הגדולות מאשר מול הקטנות".

ואכן, אחת הבעיות המרכזיות של ריאל מדריד היא שמאז עזיבת כריסטיאנו רונאלדו, התלות ההתקפית נופלת ברובה על כרים בנזמה, חלוץ שאומנם יודע להבקיע, אך מצטיין יותר ביצירת מצבים מאשר בניצולם. ואם אשתקד, למעט השוערים, אדר מיליטאו ואלברו אודריוסולה, כל שחקן בסגל הצליח למצוא את הרשת לפחות פעם אחת במהלך העונה, ב-2020/21 דברים נראים קצת אחרת.

"זאת לא קבוצה רעה, להפך", אמר המאמן פאקו חמס. "היא תוקפת ומגיעה להמון מצבים. יש את בנזמה שיכול לכבוש הרבה שערים, אבל צריך תרומה גם מהאחרים. עם מספרים כאלה, אם היא לא תשמור על שער נקי באופן קבוע, תהיה לה עונה מאוד מסובכת. זה לא מובן".

ולעומת ריאל מדריד שמתקשה לקבל תוצרת עם שחקני ההרכב שלה, לבאיירן יש לא מעט חלופות על הספסל כמו סרג' גנאברי וקינגסלי קומאן. דוגמא טובה נוספת לכך היא היריבה העירונית של הבלאנקוס, אתלטיקו, שצירפה בקיץ את לואיס סוארס. וגם בגילו, האורוגוואי הוסיף מימד חדש להתקפה של דייגו סימאונה עם 9 שערים עד כה. ואם זה לא מספיק, כגיבוי, הקולצ'נרוס צירפו רק אתמול את מוסא דמבלה הצרפתי.

המבקיעים המצטיינים באירופה
1. רוברט לבנדובסקי - 23
2. ארלינג הולאנד - 19
-. כריסטיאנו רונאלדו - 19
4. מוחמד סלאח - 16
-. צ'ירו אימובילה - 16
6. ליאו מסי - 14
-. קיליאן אמבפה - 14
8. כרים בנזמה - 12
-. יוסף אן-נסירי - 12
-. לואיס מוריאל - 12

ומה בנוגע לחיזוק? צירוף סקורר מוכח הוא לא רכישה זולה, בטח לא בתקופה של מגפה עולמית. ואם פלורנטינו פרס ירצה לצרף למשל את הולאנד, הוא לא יוכל לעשות זאת בפחות מ-100 מיליון יורו (אלא אם יחכה לסעיף השחרור בגובה 75 מיליון יורו, שייכנס לתוקף החל מ-2022), כך שמדובר בסיטואציה מורכבת במיוחד עבור ריאל מדריד.

אחרי שלוש זכיות רצופות, ושבע שנים רצופות שבהן לא סיימה את העונה האירופית שלה לפני חצי הגמר, ריאל מדריד רשמה שתי הדחות רצופות בשמינית גמר האלופות נגד אייאקס ומנצ'סטר סיטי, במפגשים שבהן היא לא ממש נראתה כמו קבוצה בכירה. העונה אומנם מצפה לזידאן ושחקניו יריבה נוחה יותר בדמות אטאלנטה. אך גם אם יעברו עם האיטלקים, בלי שיפור משמעותי במספרים, יהיה להם מאוד קשה להגיע רחוק בליגת האלופות.