17 חודשים חלפו מאז שליאו מסי עזב את ברצלונה, תסריט שנראה לא מציאותי באותה התקופה, אך כיום נראה לכולם כמו עניין שבשגרה. ובכל זאת, נראה שאלוף העולם הטרי פשוט לא יורד מסדר היום בקטלוניה, וב"אתלטיק" ניתחו את הקשר בין השניים.
העזיבה לוותה בלא מעט רגשות ודמעות, והשאירה פצע פתוח ביציעי קאמפ נואו, אך ההחלטה עצמה להיפרד ממסי, שהתקבלה על ידי ז'ואן לאפורטה שנבחר לקדנציה שנייה כנשיא, הייתה קרה ומחושבת בעקבות מצבה הכלכלי של הקבוצה. אם נחזור לקיץ 2021, ברצלונה התקשתה להתמודד עם תקרת השכר של לה ליגה, שירדה מ-671 מיליון יורו ל-347 מיליון יורו בעקבות השפעות משבר הקורונה, והכהונה של הנשיא הקודם, ז'וזפ מריה ברתומאו.
על פי פוטבול ליקס, שכרו של מסי היה 30% מתקרת השכר של המועדון, ולאפורטה דיבר עם הנהלת הקבוצה כדי ליידע אותם במצב, ועל פי "אל פאיס", ג'רארד פיקה שלקח חלק בשיחות, אמר לנשיא: "בלי מסי, כל הבעיות הכלכליות ייפתרו". על אף שמקורבים לבלם העבר סירבו להתייחס לכך, נטען שיהיחסים בין השניים התקררו מאז עזיבת מסי.
מאז, מסי נחת בפריז בעוד צילו המשיך לרחף מעל למועדון וללאפורטה, שנאלץ מצידו להתמודד עם מספרים ותקרות שכר, כולל הסכמים והלוואות שאפשרו לו לצרף רכש בקיץ האחרון. אלא שבאוגוסט הוא הכריז בראיון: "יש לנו חוב מוסרי למסי. נשמח יסיים את הקריירה בברצלונה ויזכה לתשואות בכל אצטדיון. זה חלום שיש לנו. זה החלום שיש לנו ואני חושב שאנחנו יכולים להפוך אותו למציאות".
מסי ולאפורטה. יתאחדו? (Getty Images)
מאז ההצהרה הזו של הנשיא, שבה נשמע היה שהוא מתחרט על שנתן לכוכב הכי גדול שלו לעזוב, בתקשורת הקטלאנית פורסמו לא מעט דיווחים וציטוטים עלומי שם מתוך המועדון על חזרה אפשרית של מסי למדי הכחול-רימון. אלא שעם עליית ברצלונה לפסגת הליגה, לפתע לאפורטה נשמע אחרת: "מסי? נראה, הדברים האלה תמיד מסובכים. בנוסף, אנחנו לא רוצים להסתבך עם פ.ס.ז', אז לא אגיד יותר מזה".
בשבוע שעבר אמר לאפורטה שוב דברים דומים, ולא נותר אלא לתהות: מדוע ברצלונה האמינה בקיץ שחזרה של מסי אפשרית, וכעת היא נשמעת זהירה הרבה יותר? האם מדובר בשינוי גישה, רצון אמיתי להחזיר אליה את השחקן, או שמא מדובר בלא יותר ממהלך פוליטי וציני של יושבי המשרדים בקאמפ נואו, שמשתמשים בשמו של השחקן הגדול בתולדות המועדון כדי לתעתע באוהדים?
לפחות מבחינה כלכלית, לא מדובר במהלך מאוד מציאותי, במיוחד לאחר ההדחה המוקדמת מליגת האלופות שהפחיתו 26 מיליון יורו מההכנסות לעונה הנוכחית, וישפיעו גם על תקרת השכר מלה ליגה. יהיה מעט נאיבי לחשוב שמסי יסכים לחזור במשכורת נמוכה עד סמלית, בהשוואה לחוזה העתק שהוא מרוויח בפריז או יוכל להשתכר במקומות אחרים, במיוחד בקבוצה שבמצבה הנוכחי, גם לא יכולה להבטיח לו תארים.
דמעות לצד שיקולים קרים (Eric Alonso/Getty Images)
במקביל, לאפורטה עצמו טען בימים האחרונים שהוא חזר להיות בקשר עם ליאו מסי, אלא שבסביבתו של הכוכב בעיקר הופתעו מהדברים של נשיא ברצלונה והכחישו אותם.
עניין נוסף ומשמעותי לא פחות הוא שמשפחתו של מסי התאקלמה היטב בבירת צרפת, מה שלא היה נכון לגבי העונה שעברה. בין אם מדובר במגורי המשפחה, הילדים שהתרגלו לבתי הספר בעיר או אשתו אנטונלה שכבר עשתה קמפיינים פרסומיים למותגים כמו דולצ'ה וגבאנה, גרלן ולואי ויטון.
הדבר בא לידי ביטוי גם מבחינה מקצועית, כאשר אשתקד מסי נדבק בקורונה שפגעה בו לטווח הארוך, וסיים עונה עם מספרים לא שגרתיים של 11 שערים ו-15 בישולים בכל המסגרות, מה שהוביל לכך שהוא אפילו לא נכלל בין 30 השחקנים הראשונים של כדור הזהב.
העונה? הוא כבר עם 12 שערים ו-14 בישולים ב-19 משחקים בלבד (בלי כמובן להזכיר את היכולת הנהדרת במונדיאל), זאת לצד שביעות רצון מהאווירה בחדר ההלבשה, ולא מפתיע שדיווחים רבים טוענים שחתימה על חוזה חדש בפריז היא האפשרות הסבירה ביותר עבור מסי.
המשפחה התאקלמה בפריז (Aurelien Meunier/Getty Images)
ובכל זאת, בקטלוניה מסרבים לשכוח משמו של מסי, שמעל לכל הסטטיסטיקות והחוזים- הוא חלק מאידאולוגיה, דרך להבין את הכדורגל ונכס פוליטי במועדון שהוא כנראה הכי פוליטי בעולם. בתקופת מסי במועדון, הפחד הגדול ביותר של כל נשיא היה להיות מי שחתום על העזיבה של מספר 10.
למעשה, אחד הדברים שהובילו לבחירתו של לאפורטה לנשיאות במארס 2021 הייתה ההבטחה שהוא ישאיר את מסי במועדון, ואל תתפלאו אם לקפטן לשעבר תהיה השפעה עצומה על הבחירות הבאות, ואין ספק שהמועמדים יקחו זאת בחשבון.
אם יש תקווה שברצלונה יכול בכל זאת להיתלות בה היא העובדה שמדובר במועדון המזוהה מכולם עם מי שבעיני רבים הכדורגלן הגדול בכל הזמנים. בארסה נתפסת כמי שהייתה אחראית למימוש הכישרון שלו והפיכתו לשחקן שהפך להיות, מה שעד היום גורם לשחקנים להצטרף למועדון, למרות שלעיתים הם מחזיקים בהצעות מפתות יותר מבחינה כלכלית.
הזכייה של מסי במונדיאל בקטאר הייתה עבור רבים תזכורת לכמה הם היו מאושרים בתקופתו במועדון, בתקופה שבה קל להם להרגיש נוסטלגיה. בזמן שקבוצתם לא הצליחה לעבור את שלב הבתים בליגת האלופות, מסי הוביל את פריז לשמינית עם תשעה שערים וארבעה בישולים ב-12 הופעות עד כה.
בעידן שבו לא מעט אי ודאות שוררת בברצלונה, החל ממועד השיפוץ של קאמפ נואו, דרך סימני השאלה סביב ההתאמה של צ'אבי לתפקיד ועד הציפייה ליום שבו ברצלנוה תחזור להתמודד על זכייה בליגת האלופות, רק גורם אחד לא משתנה - ליאו מסי. אז מה הפלא שבמועדון נאחזים בו, מהנשיא ועד לאחרון האוהדים ולא משנה כמה הוא רחוק גאוגרפית מהדשא בקאמפ נואו.
גרם לאוהדי ברצלונה להיזכר בימים אחרים (Julian Finney/Getty Images)