אחד המשחקים הגדולים של העונה באירופה יתקיים מחר (שלישי) כאשר מנצ'סטר סיטי תארח את ריאל מדריד למפגש הראשון בין השתיים במסגרת פלייאוף ליגת האלופות. לקראת המשחק, בספרד חשפו את ה"אזהרה" שקרלו אנצ'לוטי העניק לכוכביו במהלך המשחק נגד אתלטיקו מדריד.
כזכור, הבלאנקוס פיגרו 1:0 בהפסקת המחצית וראו בחצי השני את קיליאן אמבפה משווה בדרך ל-1:1 בסיום המשחק. לפי הנאמר ב'מארקה', בהפסקת המחצית מאמן ריאל לא היה מרוצה מהיכולת של חניכו. "הוא פנה אליהם בצורה ישירה", תיארו בספרד, "זה היה נאום של ממש, הוא היה עוצמתי והוליד תגובה של השחקנים".
לפי הנאמר, אנצ'לוטי כיוון את דבריו בעיקר לוויניסיוס, אמבפה וג'וד בלינגהאם ואמר: "או שתעשו את מה שתכננו לעשות במשחק הזה, או שאני אשנה את הכל בצורה מיידית". בספרד טוענים שאנצ'לוטי לא היה מרוצה מכך שוויניסיוס מנסה להתקרב למרכז המגרש כדי להחזיק יותר בכדור, בזמן שיתר השחקנים לא הניעו לדעתו את הכדור בצורה מהירה מספיק.
"הדברים האלו השפיעו על השחקנים", נכתב, "עם החזרה מהפסקת המחצית ריאל החלה להוציא לפועל את תכנית המשחק שלה. השחקנים בסופו של דבר הבינו את המסר - זה או שהם יעשו מה שהמאמן שלהם דורש, או שהם ירדו לספסל".
כעת, ריאל תקווה להשיג מקדמה נגד סיטי. שתי הקבוצות נפגשו 12 פעמים בעבר במסגרת ליגת האלופות, כאשר מנצ'סטר סיטי ניצחה 4 פעמים, ריאל מדריד 3 ו-5 משחקים הסתיימו בתיקו. הקבוצות נפגשו בשלוש העונות האחרונות בשלבי הנוקאאוט וסיפקו מפגשים בלתי נשכחים. בעונת 2021/22 ריאל ניצחה 5:6 בסיכום חצי הגמר בדרך לזכייה במפעל, לפני שנתיים הייתה זאת סיטי שהביסה את ריאל 1:5 בסיכום שני משחקי חצי הגמר והמשיכה לזכייה, ובעונה שעברה הן נפגשו כבר ברבע הגמר, אז ריאל עלתה בדו קרב פנדלים, והמשיכה כמובן לזכייה.