הליגה הספרדית ממשיכה: הערב (ראשון) יימשך המחזור ה-29 ב"לה ליגה", עם עוד חמישה משחקים - כשבמוקד ברצלונה שתארח את ג'ירונה לדרבי. לצד אלה, במשחק האחרון של היום קיבלנו ניצחון ירוק בדרבי של אנדלוסיה, אחרי 7 שנים קשות.
בטיס - סביליה 1:2
הדרבי של סביליה נפתח רע מבחינת המארחים, כשרובן ורגאס הבקיע בדקה ה-17 מבישול של דודי לוקבאקיו. דקות ספורות עברו לפני שהירוקים מצאו שער שיוויון.
8 דקות לאחר מכן ג'וני קרדוסו איזן את התוצאה, אחרי שקיבל מסירה מיוסוף סבאלי. בתוספת הזמן של המחצית הראשונה חואן הרננדס חתם את תוצאת הסיום, שקבעה ניצחון ראשון לבטיס בדרבי בליגה, אחרי 7 שנים. בטיס כעת שישית, 6 נקודות מתחת לבילבאו והמקום הרביעי. מנגד, סביליה עם הפסד שני רצוף במקום ה-11.
אתלטיק בילבאו - אוסאסונה 0:0
הקבוצה מחבל הבאסקים לא חזרה טוב מפגרת הנבחרות ואיבדה נקודות יקרות בקרב על הטופ 4. החבורה של ארנסטו וואלוורדה החזיקה יותר בכדור, אך לא הצליחה לנצל את המצבים שלה. בילבאו עדיין במקום הרביעי עם שש נקודות מעל ויאריאל החמישית,לה משחק חסר. מנגד אוסאסונה עם נקודה יקרה במאבקי התחתית, נמצאת במקום ה-14 עם שבע נקודות מעל הקו האדום.
חטאפה - ויאריאל 2:1
אחרי שני הפסדים רצופים, הצוללת הצהובה חוזרת לנצח. הגיבור של האורחת היה איוזה פרס שפתח את ההבקעות בדקה ה-15, ובישל בדקה ה-33 לתיירנו בארי הצרפתי את שער היתרון. קרלס פרס השווה זמנית (29) לחטאפה, שנעצרת אחרי שני ניצחונות ונשארת במקום ה-12 בטבלה.
ולנסיה - מאיורקה 0:1
העטלפים עם ניצחון יקר, סופרים כבר ארבעה משחקים ברציפות ללא הפסד, מאיורקה מנגד עם הפסד ראשון אחרי שישה משחקים. המשחק היה שקול לאורך רוב שלבי המשחק. ולנסיה הייתה הכי קרובה בדקה ה-22 עם כדור לעמוד של חאבי גוארה. במחצית השנייה העטלפים ידעו לנצל את הכדור השני שלהם במשחק שהלך למסגרת. אנדרה אלמיידה בישל לדייגו לופז, שקבע את תוצאת המשחק. ולנסיה ממשיכה לברוח מהקו האדום. הקבוצה של קרלוס קורברן, במקום ה-15 עם ארבע נקודות מעל הקו האדום. מנגד, מאיורקה בצל ההפסד, חווה עונה נהדרת, כשהיא נמצאת במקום השמיני ובמאבק על הכרטיסים לאירופה, עם אותו מספר נקודות כמו ראיו וייקאנו השביעית.