המרוץ לאירוח מונדיאל 2026 הסתיים היום (רביעי), כאשר במוסקבה התקיימה ההצבעה הרשמית והסופית שקבעה מי זכתה בכבוד. השילוב של צפון אמריקה (ארה"ב, קנדה ומקסיקו) גבר על מרוקו ויזכה לארח את הטורניר הגדול בכל הזמנים עם 48 נבחרות. 134 לעומת 65 הצביעו לאירוח המשותף ו-4 נמנעו.
אחרי הטענות הקשות כלפי פיפ"א בנוגע לשחיתות בקביעת המארחות של המונדיאל הקרוב וזה ב-2022 בקטאר, ההצבעה הייתה שונה בתכלית. במקום הצבעות של 22 המנהלים החזקים בשם הארגון כולו, הפעם כל אחד מנציגי 211 המדינות החברות הצביעו, פרט לנציגים של מרוקו, ארה"ב, קנדה ומקסיקו. האופציה להצביע לאף אחת מהמועמדות הייתה קיימת.
ההצעה המשולבת של ארה"ב, קנדה ומקסיקו נחשבה לפייבוריטית, בעיקר בעקבות הרווחים הצפויים לפיפ"א אם המונדיאל יתקיים שם - 11 מיליארד דולר, כך לפי נשיא ההתאחדות האמריקאית לכדורגל, קרלוס קורדיירו. דייויד בקהאם, קפטן אנגליה בעבר שמתגורר כיום בארה"ב, טוען כי יבוא כאוהד אמריקאי אם ההצעה תתקבל.
לפי ההצעה האמריקאית, 10 ערים בארה"ב יארחו משחקים, לצד 3 ערים מקנדה ו-3 ממקסיקו, כאשר הגמר יתקיים באצטדיון בניו יורק שמשמש את קבוצות הפוטבול המקומיות (כ-85,000 מקומות). מקסיקו כבר אירחה שני מונדיאלים (1970 ו-1986), בעוד ארה"ב אירחה אחד (1994). קנדה שימשה כמארחת של מונדיאל הנשים לפני שלוש שנים.
מנגד, המרוקאים שהגישו בעבר ארבע הצעות לאירוח טורניר הכדורגל הגדול בעולם והפסידו בכל המקרים, לא זכו באירוח גם הפעם. גורמים בשורות פיפ"א הביעו חשש בנוגע למספר אצטדיונים ולדרך ההגעה ממקום למקום במרוקו, אך ראש המשלחת שהגישה את ההצעה, הישאם אל-עמראני, טען כי המדינה יכולה לעמוד בזה. "מונדיאל במרוקו לא יהיה רק בסגנון אפריקאי, אלא יהיה גם מונדיאל אירופאי", אמר הנציג והוסיף: "אנחנו נמצאים במרחק של שעות בודדות מערי בירה גדולות באירופה". לפי ההצעה, 12 ערים יארחו את הטורניר עם 14 אצטדיונים, שישה מהם עדיין צריכים להיבנות. האצטדיון בקזבלאנקה שמכיל 93,000 מקומות אמור לארח את הגמר.
למרות השינוי בשיטת ההצבעה והניסיון למגר את השחיתות, גם כאן לכסף היה פקטור משמעותי. ממונדיאל במרוקו, לפי הערכות, פיפ"א צפויה להרוויח 6 מיליארד דולר, לעומת כמעט פי 2 אם גביע העולם יהיה בצפון אמריקה. לעומת זאת, המגמה בשנים האחרונות אומרת שקיים רצון להרחיב אופקים בטורנירים גדולים בכדי שלמדינות חלשות יותר תהיה הזדמנות להיחשף לאירועים גדולים, כפי שעשו בשנת 2010 עם המונדיאל בדרום אפריקה.