$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"מציאות שונה מכל מה שהתמודדנו איתו"

באופ"א הסבירו את השינוי בפייר פליי הפיננסי בצל הקורונה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   26.03.21 - 11:24
Getting your Trinity Audio player ready...
(Getty)
(Getty)

כללי הפייר פליי הפיננסי, שהכתיבו את המציאות בכדורגל האירופי בכדורגל האחרון, צפויים לעבור שינוי דרמטי. זאת בשל משבר הקורונה, ששינה לחלוטין את המציאות, ולפי "גרדיאן" הבריטי, כעת הרגולציות צפויות להתרכז במשכורות השחקנים, ולא בסכומי ההעברה. מנהל המחקר והיציבות הפיננסית של אופ"א, אנדראה טרוורסו, אמר בוועידה שנערכה בין אנשי אופ"א לבין גורמים באיחוד האירופי כי הפיתרון לא היה קל, ושהחוקים החדשים לא צפויים להיות פחות נוקשים.

"המגפה גרמה למשבר הכנסות והשפיעה רבות על הנזילות של המועדונים", צוטט טרוורסו. "מדובר במשבר שונה מאוד מכל אלה שהיינו צריכים להתמודד איתם בעבר. במצב כזה, ברור שמועדונים מתקשים לעמוד בהתחייבויות שלהם ובאופן כללי, אני חושב שחוקים תמיד חייבים להתפתח ולהתאים את עצמם להקשר שבו פועלים המועדונים".

"כמו שהוא עובד", המשיך טרוורסו. "חוק האיזון (The break-even rule) מבצע הערכת מצב על העבר, במבט על רווח והפסד בשלוש העונות הקודמות. המגפה העולמית הובילה לשינוי כל כך פתאומי, שהפך הסתכלות על העבר לחסרת תכלית. ולכן, אולי הכללים צריכים להתמקד יותר בהווה ובעתיד, ובאתגרים של רמות שכר גבוהות ובשוק ההעברות. הפתרון אינו פשוט".

אופ"א כבר החלה בהתייעצות כיצד לבצע את הרפורמה בפייר פליי הפיננסי, וטרוורסו הכריז כי הוא מצפה שהתהליך ה"מזורז אך זהיר" יסתיים עד סוף השנה. "מי שחושב שינטשו חלק מהחוקים או שהם יהפכו לקלים יותר, רק מעלה השערות. ברור שהחוקים יכולים להשתנות, אבל זה לא בהכרח אומר שיהיו פחות מחמירים, להפך. מצבים קשים דורשים אמצעים חזקים יותר".

דבריו של טרוורסו נאמרו לאחר ההכרזה של נשיא יובנטוס ונשיא ההתאחדות המועדונים האירופית, אנדראה אניילי, על כך שלמועדונים צריכה להיות האפשרות להתאים את החוזים למצב של משבר כלכלי כמו מגפת הקורונה, וקרא לרגולציות שלא יבחנו רווחים מול הפסדים, אלא יתמקדו ב"מאזן ובקריטריונים לטווח הבינוני והארוך".