אין סופר ליג, אבל כן תהיה ליגה חדשה שתשפיע משמעותית על הכדורגל הישראלי. כחלק מהשינויים הגדולים שעוברים על אופ"א, פני המפעלים האירופים ישתנו בצורה דרסטית וישפיעו גם על הכדורגל הישראלי. החל מעונת 2021/22 יוקם מפעל שלישי (קונפרנס ליג) לצד ליגת האלופות והליגה האירופית עם משמעות דרמטית על הכדורגל שלנו, כשהבשורה המשמעותית היא שהקבוצות הישראליות לא יקבלו כרטיסים לליגה האירופית, אלא רק למפעל הראשון והשלישי, זאת, כמובן, בשל הדירוג הנמוך שלהן. בשנה הבאה יהיו 3 נציגות לכדורגל הישראלי, אז איך זה יעבוד?
החל מהעונה הבאה, תמונת המפעלים האירופים תשנה את פניה, עם כניסתה של הליגה האזורית של אופ"א (Uefa Europa Conference League), שתהיה המפעל השלישי בחשיבותו ביבשת. עבור הנציגות הישראליות, מדובר במפעל שיחליף את הליגה האירופית, וההתאחדות לכדורגל הודיעה ששלוש נציגות יקחו חלק במשחקי המוקדמות של הטורניר בעונה הבאה, לצד האלופה שתשתתף במוקדמות ליגת האלופות.
גם התחרות השלישית תכלול ארבעה סיבובים מוקדמים ושלב בתים של 32 קבוצות (שמונה בתים של ארבע קבוצות). לפי החלוקה החדשה, רק קבוצות שנמצאות בליגות שמדורגת במקומות 1 עד 15 באירופה יקחו חלק בליגה האירופית (המפעל השני בחשיבותו). ישראל כרגע מדורגת במקום ה-23 ביבשת.
בכל מקרה, יהיו שלוש דרכים של קבוצות ישראליות בכל זאת להגיע לליגה האירופית. אם קבוצה מישראל תזכה בקונפרס ליג, אם האלופה הישראלית תפסיד בשלבים המוקדמים של האלופות, או אם הניקוד של ישראל ישתפר ונהיה בין 15 הראשונות באירופה.
במפעל החדש שייצא לדרך ייכללו כל 55 ההתאחדויות השייכות לאופ"א. זה כולל את הקבוצות שבמקום השישי בספרד, איטליה וגרמניה בעונת 2020/2021 וכן את מי שתסיים חמישית בליגה הצרפתית. הנציגה מאנגליה היא הקבוצה מהמקום השישי. בכל מקרה, כולן יחלו את דרכן בפלייאוף הקונפרנס ליג.
הליגה הפורטוגלית (שמדורגת שישית) תקבל שתי נציגות (מקומות 4 ו-5) ואילו הליגות 7 עד 15 ישלחו גם כן שתי נציגות (מקומות 4 ו-5) לסיבוב השני והשלישי.
לצורך הדוגמא: נכון למצב הטבלה הנוכחית, אלו הנציגות בקונפרנס ליג מהליגות הבכירות: לאציו, לברקוזן, מארסיי, בטיס וטוטנהאם.
אחת לאלופות, אחת לקונפרנס ליג
ישראל תשתייך לליגות המדורגות 16 עד 30 שישלחו שלוש נציגות ל"ליגה האיזורית". מחזיקת הגביע והקבוצות שיסיימו במקומות 2 ו-3 בסיום עונת 2020/2021 בליגת העל יעפילו לסיבוב המוקדמות השני של המפעל ועליהן לעבור שלושה סיבובים כדי להגיע לשלב הבתים. יש לציין כי בין שלב הבתים לשמינית הגמר יתקיים שלב ביניים במפעל החדש, שיכלול את שמונה הנושרות מהליגה האירופית ושמונה סגניות הבתים. השלב הזה יתקיים גם בליגת האירופית, שיקבל את הנושרות משלב הבתים של ליגת האלופות.
אז איך זה ייראה לנציגות הישראליות? כיום, ישראל מדורגת במקום ה-23 בדירוג אופ"א, והמשמעות היא שכדי לקבל בחזרה כרטיס למוקדמות הליגה האירופית היא תצטרך לטפס למקום ה-15, שבו מדורגת כרגע צ'כיה. מתחת להתאחדות מדורגות קפריסין, סרביה, יוון, שווייץ וקרואטיה.
האלופה הישראלית תחל את דרכה בסיבוב הראשון של ליגת האלופות, שיחל על פי התכנון ב-6 ביולי 2021. לעומתה, הקבוצות שיסיימו במקום השני והשלישי בטבלה ישחקו בסיבוב המוקדמות השני של הליגה האזורית. כמוהן גם מחזיקת הגביע שתחל את דרכה באותו שלב המפעל החדש של אופ"א, שצפוי לצאת לדרך ב-22 ביולי.
אם מחזיקת הגביע תזכה גם באליפות, ותשתתף במוקדמות ליגת האלופות, מי שתשתתף במקומה במוקדמות הליגה האזורית תהיה הקבוצה שתסיים במקום הרביעי, ולא הקבוצה שהפסידה בגמר הגביע. הדבר תקף גם למקרה שבו הקבוצה שתזכה בגביע תסיים במקום השני או השלישי בטבלה.